CDR.cz - Vybráno z IT

Smartphone Lenovo Smart Cast s laserovým projektorem rozšíří pracovní plochu

Lenovo Smart Cast 2
Budoucnost smartphonů se blíží! Nový smartphone od Lenova rozšíří omezený pracovní prostor displeje o dotykovou plochu na zdi nebo stole díky vestavěnému projektoru.

Společnost Lenovo představila nový druh smartphonu s unikátní technologií pro promítání dotykové obrazovky na jakýkoliv rovný povrch. Výrobce uvádí, že model Lenovo Smart Cast je první chytrý telefon na světě, který bude vybaven laserovým projektorem. Novinka byla odhalena na konferenci Lenovo TechWorld, na níž si Lenovo připravilo i další inovace.

Lenovo Smart Cast

Projektor je tvořen miniaturním laserovým modulem o velikosti 34 x 26 x 5 mm, který je umístěn na horním konci smartphonu. Projektor je integrován do speciálního otočného systému, díky němuž je možné měnit dva režimy promítání dotykového displeje a to na zeď nebo na stůl. Promítání na rovnou podložku se bude hodit, například když budete chtít pohodlně psát na virtuální dotykové klávesnici všemi deseti, surfovat na internetu, prohlížet si příspěvky na sociálních sítích nebo si zahrát libovolnou hru.

Lenovo Smart Cast TechLenovo Smart Cast Stand

Režim zobrazení na stěnu zase bude možné využít na pouštění filmů, promítání fotografií nebo přehrávání multimediálních prezentací. Otočení vždy automaticky zajistí nastavení ideálního úhlu projektoru pro konkrétní účel. Aby bylo možné telefon udržet ve správné pozici při promítání, jeho konstrukce s fotoaparátem má zabudovaný stojánek, který stačí v případě potřeby jednoduše vyklopit.

Lenovo sice zatím neukázalo hotový produkt, přesné ceny ani specifikace také nebyly zveřejněny, ale už teď je jisté, že přípravy jsou v plném proudu. Kromě smartphonu s projektorem výrobce představil také chytré hodinky Lenovo Magic View s digitálním ciferníkem a sekundárním projekčním displejem, takže se máme na co těšit.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Smartphone Lenovo Smart Cast s laserovým projektorem rozšíří pracovní plochu

Neděle, 23 Srpen 2015 - 21:28 | Mintaka | Není to novinka. Už v roce 2003 byl palmtop,...
Pátek, 5 Červen 2015 - 11:44 | Xspy | Zatraceně už aby tu byl náramek s kompletním...

Zobrazit diskusi