CDR.cz - Vybráno z IT

Smartphone Panasonic Eluga U2 je připraven pro ovládání jednou rukou

Panasonic Eluga U 2
Čtyřjádro, 5" displej nebo operační systém Android 5.0. Nový chytrý telefon od firmy Panasonic překvapuje skvělou výbavou za nízkou cenu.

Společnost Panasonic nedávno představila prvními 4K televizemi s Firefox OS a tento týden na Tchaj-wanu odhalila také nový cenově dostupný chytrý telefon Eluga U2, který nevypadá vůbec špatně.

Panasonic Eluga U2 je první smartphone japonské společnosti s operačním systémem Android 5.0 Lollipop, který je vybaven 64bitovým čtyřjádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 410 MSM8916 o frekvenci 1,2 GHz. Zařízení disponuje 5" IPS displejem s rozlišením 1280 x 720 pixelů, což odpovídá 320 DPI.

Panasonic Eluga U 2

Eluga U2 dále nabídne grafický čip Adreno 306, 2 GB RAM a 16GB interní úložiště s možností rozšíření o dalších 64 GB díky paměťovým kartám microSD. Nechybí podpora Wi-Fi, Bluetooth, GPS a sítí LTE. Praktickou vlastností je propojenít telefonu se dvěma SIM kartami. Na zadní straně přístroje najdeme 13MPix fotoaparát a na přední straně se nachází 5MPix kamerka.

Panasonic Eluga U 2 Ui

Android 5.0 s rozhraním Fit Home UI

Operační systém využívá speciální nadstavbu Fit Home UI, která uživatelům umožní smartphone pohodlně ovládat jednou rukou a to jak při zobrazení na výšku, tak na šířku. Rozměry zařízení jsou 141,5 x 71 x 7,95 mm, zatímco hmotnost činí 131 gramů. Kapacita baterie mohla být vyšší, zákazníci si budou muset vystačit s kapacitou 2500 mAh.

Panasonic Eluga U 2 Back

Pokud vás zajímají další detailnější informace, můžete je najít včetně fotografií přístroje a uživatelského rozhraní na stránce Kocpc.com. Panasonic Eluga U2 by se měl prodávat přibližně za 254 dolarů, což je v přepočtu zhruba 6200 korun. Zatím není jisté, zda se Panasonic rozhodne novinku prodávat také mimo hranice Asie, nicméně model by si i u nás určitě našel své fanoušky.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Smartphone Panasonic Eluga U2 je připraven pro ovládání jednou rukou

Sobota, 28 Únor 2015 - 09:41 | Kert | V čem je to jiné než třeba LG G3s? Dyť je to...

Zobrazit diskusi