CDR.cz - Vybráno z IT

Konečně kulaté chytré hodinky: Motorola se inspirovala a vypadají skvěle

nepřehlédněte
S uvedením nové odnože operačního systému Android pro chytrá nositelná zařízení ohlásila své vlastní chytré hodinky i Motorola. Jako první na trhu chce představit kulatý displej a sáhne po novém systému Android Wear. Co mají hodinky umět a jak budou vypadat?

Nedávno jsme si ukázali koncept chytrých hodinek z návrhu maďarského designéra Gábora Balogha. Model na první pohled vypadající jako "hloupé" luxusní hodinky od čtenářů sklidil nemalý zájem a my se tomu vůbec nedivíme. Kulatý displej, otočný ciferník pro ovládání systémových funkcí a mnoho dalšího se však ještě před týdnem jevilo jako hudba vzdálené budoucnosti.

Návrh maďarského designéra Gábora Balogha se vám zalíbil

Google se svým novým operačním systémem Android Wear pohled na věc rychle mění. Wear podporuje kulaté displeje a praktické realizaci designérských vizí už tak nic nebrání. Čekat jsme dokonce nemuseli nikterak dlouhou dobu. Motorola, kterou internetový gigant nedávno prodal Lenovu, oznámila krátce po oznámení Android Wear model Moto 360, jenž sází na tvary klasických hodinek.

Nepřehlédněte:

Z prvních informací víme, že se jedná o chytré hodinky s kulatým displejem, operačním systémem Android Wear a podporou fitness funkcí pro měření tělesného stavu. Komunikovat budou s Android zařízeními postavenými na verzi OS 4.3 a vyšší (kvůli podpoře Bluetooth LE). Bohužel však zatím nedošlo k oznámení detailních technických parametrů, na které si budeme muset nějakou chvíli počkat.

Tělo hodinek bude z kvalitní oceli, stejně jako náramek, jenž může být i kožený a bude k dostání v nejrůznějších barvách. Design nekazí zbytečný fotoaparát, který podle tvůrců stejně nikdo na ruce nechce. Na displeji pak bude po většinu doby zobrazen analogový ciferník, ale ten má samozřejmě být pouze virtuální, nebo chcete-li pouze zobrazený na displeji.

Pokud budou hodinky fungovat jako na přiložených obrázcích či videích představujících Android Wear, mohlo by se jednat o opravdu zajímavý kousek. Na americký trh dorazí v létě tohoto roku za zatím neupřesněnou cenu. Podle čtenářů na diskuzních fórech jsou právě Moto 360 od Motoroly zatím nejhezčí chytré hodinky, které by nejeden uživatel chtěl. Co na ně říkáte?

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Konečně kulaté chytré hodinky: Motorola se inspirovala a vypadají skvěle

Neděle, 23 Březen 2014 - 10:58 | Zog Zogothowics | místní pepek vyskoč
Pátek, 21 Březen 2014 - 10:26 | nameless1 | Čím menší znalosti, tím větší potřeba se...
Čtvrtek, 20 Březen 2014 - 10:43 | BTJ | Stejne jako mi vysla kristalova koule v podobe...

Zobrazit diskusi