CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Vadí vám hluk zvenčí? Sono přilepené na okně potlačí vše až na klidný ptačí zpěv

hluk mi přes den zas tolik nevadí, horší je to v noci, kdy vše utichne a tak vynikne ten neustálý hukot blízké sklárny. Tohle by jej mohlo slušně odstínit.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Moc se mi ten nápad líbí. Existuje mnoho lidí, kteří nemohou spát/usnout pro obtěžující "hluk". A je celkem jednou zda je/není nadměrný - jim to přináší potíže. A toto je celkem jednoduché řešení jak ten hluk snížit. Kdyby byly, tak bych hned našel uplatnění pro 8 kousků,

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Šlo by to připevnit i na bočnici od PC?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A co tahle raději na tom PC udělat (nebo si nechat udělat) "servis"? Dát novější větráčky. Tam kde to jde tak i větší. Nejvíc asi budou řvát na VGA...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Vodník se 4 x Noctua na 750 RPM nepotřebuje servis. Není to hluk, jen takový šelest.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna teď mám v práci problém. Venku za okny je stavba a ještě nějakou dobu bude a toto by mohlo alespoň potlačit (když ne eliminovat) všechny ty nepříjemné zvuky jako je sbíječka, dieselový generátor, "řev" rypadla a další... K tomu navíc hluk po celý den okolo projíždějících vlaků.

Co se týká ceny, pak mě hned napadla půjčovna. Ideální přístroj na zapůjčování...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Každá zvuková vlna ale působí také na předmět, od kterého se částečně odráží či prochází, a jinak tomu není ani u okna ve vašem bytě, které na rozdíl od zdi izoluje hluk jen zanedbatelně."

Tohle ovsem nemyslite vazne, ze ne? Nebo mate nejaka mereni, ktera to potvrdi? Protoze napr. moje okna rozhodne netlumi zvuk "zanedbatelne", ale tak, ze zvenci slysim maximalne hlasity vyfuk auta jednoho souseda. Kricici deti, mluvena rec, projizdejici auto nebo i ti ptaci nemaji sanci.
Mam normalni plastova okna s dvojskly.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze zed izoluje porad podstatne lepe. Ale je to pravda, narozdil od jednovrstvych oken dvouvrstva mivaji slusne protihlukove parametry.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

To je jenom SciFi. Tento nápad už mělo mnoho lidí a firem, ale ono to dost dobře nejde udělat v prostoru. To že se někde v prostoru budou zvuky odečítat a tím rušit může mít za následek, že o půl metru dál se budou naopak sčítat. A to ještě budou vznikat velice rušivé harmonické složky. Mám pocit že se to používá (nebo alespoň vyzkoušelo) v luxusních autech na tlumení zvuku motoru. U sluchátek je to menší problém, zajímá nás jenom malý prostor v okolí ucha.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

IMHO je figl prave v tom oknu - ze to nerusi bodove, ale celou plochou okna. Predpokladal bych, ze cim vic se smer ke zvuku odlisuje od kolmice k oknu, tim hur to bude fungovat, ale v mnoha pripadech te prave hluk temer kolmy k oknu trapi nejvic.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Zvuk z vonka mi moc nevadi, doplatil som 10 000 Sk ked som robil okna za speci skla s vysokym utlmom na sirsom spektre. (je to 2 sklo, pricom jedno sklo je velmi hrube zlepene z 2 tabul).

Skor mi vadi hluk od susedov ktori sa casto o 2 v noci sprchuju cca 45 min a zdielam s ich kupelnou stenu. A v izbe kde sa spi. A je to 2 poschodie z 12, takze voda je pod velkym tlakom. Mne osobne to az tak nevadi (nezobudim sa ani na plac mojej 1 rocnej dcery v noci ) ale zene/dcere na spanie to trochu vadi.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

to se da lehce resit, sadrokartonova stena a pod ni protihlukova vypln. neni to moc drahy, ale zmensi se tim o 10cm pokoj....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Aka vypln ? mineralna vlna ? Nie je problem, ked su trubky v stene (porobeton), bude sa to sirit aj cez strop/podlahu ?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

"V reálných testech zatím dokáže snížit hluk o 12 dB (což odpovídá jen tišším zvukům a okolní dopravu bychom i přesto slyšeli)" ..... 12 dB znamena utlum hluku priblizne 16x!!!, coz mi zrovna malo neprijde:)
Jinak se bojim, ze to moc nepomuze a nove okna treba s trojsklem bude mnohem lepsi reseni .... navic tohle bude beztak nejak rusive hucet a kdovico, ja bych tomu neveril.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jenze ucho taky slysi logaritmicky, takze utlum z 60 dB o 10 dB vam pocitove neprijde jako utlum desetinasobny, ale o jednu sestinu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A na to jsi prisel jak?:) Takze kdyz mam hluk 40 a 20 db, tak 20db, coz je uplne ticho se zda byt jen polovicni oproti 40ti, coz je pekny kraval???

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hm, koncept pěkný, ale třeba v létě, tropická noc, chtěl bych si otevřít okna, protože se nedá spát, ale holt pod okny je čtyřproudovka, takže smolík, tam nic nepomůže. Také by mě zajímalo jestli si to poradí s tak mohutnou iniciací, jako je třeba bengál od čtyřkolek a motorek bez tlumiče. To ani vynikající okna co máme nedají a klepe se všechno - se trochu obávám, že to rozkmitává celou stěnu domu. Nízké frekvence jsou svinstvo co proleze kde kam.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jak mas pod oknama 4proudovku, tak bych okno vubec neotviral:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Však právě. :-)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.