CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Sony má prototyp obří čtečky e-knih se stylusem pro studenty

Pred par rokmi bol ohlaseny noteslate - ako coskoro dostupny tak som na neho rok a nieco cakal a ked uz dlhsiu dobu o tom nebolo nic pocut tak som sa nasral a kupil citacku. Ak by to sony vydala tak pre mna by to bola jasna kupa. Myslim, ze vypustenim na svetovy trh by si dobre zarobili, lebo noteslate mal svojho casu okolo 100k fanusikov na fb z ktorych ho asi kadzy chcel kupit.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

On ten Noteslate měl být také extrémně levný. Takže se velkému zájmu není co divit. Ale jo, myšlenka to není marná. Záleží na ceně a dostupnosti vůbec.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

1. Digitální verze knih jsou bohužel zřídka kdy nějak výrazněji (pokud vůbec) levnější než jejich papírové verze - stačí se podívat třeba na amazon či jakékoliv jiné velké online knihkupectví.

2. Obrazovka s 2x větší úhlopříčkou není 2x větší ale 4x.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ad 1) On k tomu není až tak jasný důvod. Provoz distribučních serverů, korektury, sazba (přesázení z tvrdého formátu pro tisk do plovoucího formátu pro čtečky)... To prostě něco taky stojí. + vyšší DPH, neboť z pohledu státu je e-kniha něco jiného, než papírová kniha, + někteří agenti (zahraniční zpravidla) vyžadují cenu na úrovni alespoň 70% tištěné verze. Blbé, já vím :-(
Ale to chce čas. Však ono se to zlepší.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

ad 2) Obrazovka s 2x vetsi uhloprickou ma 2x vetsi rozmery, takze se da rict, ze je 2x vetsi. Ale ma 4x vetsi obsah. Coz nevim jestli nekoho zajima.
Vidim, ze autorovi se zalibila vase oprava na 4x vetsi, ale z mojeho pohledu se to takto nepouziva. Mohl bych rict, ze jsem kouzelnik, a ze kdyz na 4x vetsim displeji pouziji 2x vetsi pismo, tak se tam toho vleze stejne jako na tom puvodnim displeji :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zatím žádná čtečka neumožňuje tak pohodlné používání knihy jako papírová kniha.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jak kdy - když vezmu do ruky tříkilogramové vydání Toma Clancyho, tak to není vůbec pohodlné a už vůbec ne ve vaně. Nemluvě o paperbaccích, které se neustále samy zavírají - v Kindlu je čtu v pohodě i u oběda... :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Záleží v čem se to lepší/horší porovnává. :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

OK OK používání knihy ve vaně jsem opravdu nezohlednil. :)) Sice to znám (druhá žena v ní čítávala Potterhlého Harryho), ale samotného by mě to nenapadlo (číst ve vodě nebo nedejbože dokonce u jídla!!!). :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ctecku do vany? To mate specialni vodotesnou?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Konecne ctecka rozumne velikosti. Doufam, ze to nezabiji cenou. PDF neni spatny format, pokud nepouzivaji nejakou extension tak do PDF jde vytisknout vsechno.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.