CDR.cz - Vybráno z IT

Spiders Studios přináší gameplay z fantasy RPG Bound by Flame

Bound by Flame je fantasy RPG od společnosti Spiders Studios, které má na svědomí Mars: War Logs a Of Orcs and Men. Bound by Flame je velmi očekávaným titulem, který poutá především svou tématikou a rozsáhlým RPG systémem.

Bound by Flame se před našima očima vznáší již poměrně dlouho a neustále o sobě dává vědět. Vzhledem k tomu, co vývojáři ze Spiders Studios prozatím zveřejnili, lze usuzovat, že se jedná o ambiciózní projekt. Hráč se zde vžije do démonem posedlého hrdiny a proklestí si cestu skrze detailně vybudovaný fantasy svět. 

Uživatel bude mít možnost i využívat ohnivá kouzla, která mu propůjčí temná stránka uvnitř jeho těla. Krom toho zde nalezneme klasický třídní systém se specifickými atributy. Tyto veškeré možnosti lze využít proti hordě nemrtvých, kteří zastoupí hlavnímu hrdinovi cestu. 

Nyní studio poprvé uvolnilo gameplay záběry bez přidaných okrašlujících řečiček a efektů. Navíc daná ukázka pochází z PlayStation 4 verze daného titulu. Nutno poznamenat, že si po vizuální stránce vede poměrně dobře a je zde znát next-gen. Skvělým motion-capture animacím sekundují pěkné grafické efekty a poměrně detailní textury.

Ve videu lze zpozorovat především souboje. Ty se prozatím jeví jako poměrně tuhé. Hráč může používat i prvky stealth, které se zdají až moc nastrčené a okaté. Nepřátelé oplývají pouze jednoduchým vzorcem chování. Samotný soubojový systém jistě nepřinese nic nového, ale spíše zajede do kolejí klasického zběsilého klikání. 

Na tomto videu lze právě spatřit nedostatky hry, například se nepoučila od svých předchůdců. Jedná se o RPG, ale moc otevřeného prostoru v něm vývojáři nevytvořili. Bitvy nemají snahu vtáhnout hráče více do dění, a ačkoliv grafická stránka vypadá dobře, lze si mnohdy všimnout pohybů postav, které již byly viděny v Of Orcs and Men

Bound by Flame by mohl být velmi dobrým titulem, ale má tu smůlu, že vychází pod záštitou Focus Interactive a Spiders Studios. Pravděpodobně se z něj opět vyklube výplod na hranici průměrnosti. Hra vychází 9. května pro PlayStation 3 a PlayStation 4. Tvůrci plánují i vydání na PC, Xbox 360 a Xbox One. 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Spiders Studios přináší gameplay z fantasy RPG Bound by Flame

Žádné komentáře.