CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Stáhněte si zdarma: 7 pluginů pro pokročilejší úpravu vašich fotografií

"(Fotografie lze libovolně upravovat, velkou výhodou je ale především to, že všechny změny jdou vrátit zpět, což u jiných fotofiltrů nebývá zvykem.)" - tahle formulace je velice zavádějící. V okamžiku používání programů jako standalone aplikací se po stisku "Save" PŘEPÍŠE upravovaný soubor a změny už vrátit nejdou.V případě použití z Lightroomu se vytvoří kopie, která se nahraje zpět do katalogu.

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

kdo nemínusuje s námi, mínusuje proti nám. mínusáři, copak vám na tomhle příspěvku vadí?

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

v LR pokud vím se neukládá žádná kopie, jen se do katalogu (případně do tuším XMP) souboru vypíší použité změny/úpravy.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

při použití programů z NIK collection se po stisknutí SAVE vytvoří nový soubor a ten se natáhne zpět do katalogu. do XMP se zapisují pouze úpravy udělané v rámci LR

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

No pro LR je pravda někde uprostřed - pro zdrojové foto (kromě DNG) jsou zapisovány změny do XMP (volitelně) a do databáze (katalog na bázi sqlite). Pro DNG i do DNG souboru (je změněn EXIF - kdo tohle v Adobe vymyslel musel být kůň). Následně je podle úprav vygenerován 16bit TIFF a ten je následně otevřen v pluginu (nejen od NIK SW) a současně zařazen do katalogu aby i na tomto pluginem upraveném souboru mohly být následně aplikovány další (nedestruktivní) úpravy v LR.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.