CDR.cz - Vybráno z IT

Star Trek přichází do virtuální reality, Ubisoft ohlásil pokračování [E3 2016]

Star Trek Bridge Crew E 3 2016
Virtuální realita všude, kam oko dohlédne. Letošní E3 byla na podobné tituly velmi bohatá, a jedním z ohlášených titulů je i kultovní značka Star Trek, kde se setkáme s původními i současnými herci.

Cdre 3

Titulů podporující virtuální realitu jsme se letos dočkali v hojném počtu. Není divu, když se rok 2016 nese ve znamení tohoto fenoménu a na cestě je už několik zařízení – možná až přehnaně moc. Ubisoft si tento trh nenechal uniknout, a svůj příspěvek do populárního kroku v herním průmyslu představil během své konference. Přivítejte Star Trek.

Star Trek pro virtuální realitu se snaží co nejvíce přiblížit původnímu seriálu, tedy kooperaci posádky a nutného vyřešení různých misí několika různými cestami. V prezentačním videu vystoupili i seriáloví a filmoví herci z předloh, kteří hře pochválili její smysl pro kooperaci a realističnost. Konkrétně promluvili jména Karl Urban, Levar Burton a Jeri Ryan. Relevanci jejich názorů už si každý musí posoudit sám, ale snad Ubisoft skutečně nezklame.

Kreativní režisér David Votýpka ke hře sdělil následující: „Je jen na vás, zda upřednostníte Kirkovský přístup nebo budete více metodičtí… Hra je o tom, jak vy a vaše posádka se k problémům postavíte.“ Snad tedy slova vývojářů znamenají, že se nový titul z jejich produkce co nejvíce přiblíží zážitku z předloh.

Vedle Star Citizenu a Elite: Dangerous se jedná o jednu z mála vesmírných hříček, které by umožnily hráčům ponoření do hry skrze virtuální realitu. Patrně se můžeme v blízké době těšit více her zakládajících si na podpoře VR, jelikož letošní E3 dokázala, že tomuto fenoménu jdou vývojáři silně naproti.

Star Trek: Bridge Crew bude k dostání pro Oculus Rift, HTC Vive a PlayStation VR již na podzim. 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Diskuse ke článku Star Trek přichází do virtuální reality, Ubisoft ohlásil pokračování [E3 2016]

Středa, 15 Červen 2016 - 15:10 | DrStr | Prý vedle Star Citizen... Zmiňovat hru, která je...

Zobrazit diskusi