CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Konzole Steam Machine rozebrána do posledního šroubku: Sestavte si jí doma sami, komponenty seženete i v českých obchodech!

No, dneska ale neni problem v komponentach, problem je v ty skrini... zkuste si najit malou (tzn ne cube) itx skrin, ktera ma pres riser full size PCIE slot...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mmmm, grafika za 17,500Kč v herní konzoli? Slušná mimóznost, nebo minimálně snobárna. Pravda, TuxRacer na tom pofrčí bezpochyby nádherně, spolu s indie hrami a těmi pár dostupnými AAA tituly. ;-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

99% majitelu si na to stejne nainstaluje Windows :-) Vzdyt je to nomalni pocitac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se ale seredne pletes:) To bude stejne jak s microsoftem a jeho surfacem. Naprosto luxusni HW superultrabooku za extremne luxusni cenu, bohuzel prezentovali jako obycejny tablet, takze diky vysoke hmotnosti a mizerne vydrzi (v porovnani se smejdtablety za par litru) to byl pro vetsiny BFU naprosty propadak.
A co myslis, ze bude steam machine, kde si valve prirazi jeste nejakou cenu a bude to 4x drazsi nez xbox s kinectem nebo PS4?:o) Kdyz pak pujde obycejny clovek do obchodu a uvidi regal s konzolama, asi se dlouho rozmyslet nebude:o) A i kdyby to dali do regalu vykonnych PC sestav, tak kdyz na nej vybafne linux, tak za to taky vic jak dva litry neda ....
Steam machines mely byt bud nabusene (neralne se steamos) nebo uplne nevykonne smejdy se steamos, ktere budou brat stream z klasickych nabusenych PC s windows a zobrazovat na obrazovce v obyvaku (to by se mozna jeste dalo, kdyby stalo do dvou litru a dokazali BFU vysvetlit jak to funguje a hlavne jaky by to melo prinos).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ten pocitac nebude vyrabet jen Valve, ale naprosto jakakoliv firma ktera bude chtit. Je to normalni minipocitac, zadny zvlastni dil na tom neni. Neni to konzol.

A lidi zvikli na Steam z Windows si na to nedaji Steam OS, aby tam meli cca 5 her z tech stovek co maji pod Windows.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zajimalo by me, co je Surface Pro za luxusni HW? Jakoze treba luxusni ventilator, aby uchladil CPU? Nebo na tablet neskolane luxusnich vic jak 900g pri vydrzi nejakych 4-5h? Nebo klavesnice vyresena tak, ze se neda pouzit bez pevne podlozky a dovoluje jen 1 pozici nakloneni displeje? Tomu rikam luxusni pracovni nastroj. Sorry, ale kdyz uz bych chtel na praci neco maleho s Win8, je tu Lenovo X1 Carbon.

Ale jinak souhlas, ze jako referencni herni konzoli/htpc nabizet neco za 40k je docela odvazne. Za ty penize mam PS4 nebo XBox One a na praci vetsine lidi dostacujici mini PC zalozene treba na Intel NUC a jeste mi zbyde spousta panez na hry a bublifuk.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A proto pisu, ze ho marketing hloupe prohlasil za tablet .... kdyby to vydavali za ultra-ultrabook, tak by jim lidi trhali ruce a nikdo by nemohl vycist jedinou vec. A pokud chces pracovni nastroj, tak stul je vcelku standardni zalezitost, ale je fakt, ze meli dodat krom toho typecoveru i normalni dock jak ma treba W500.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Meli dodat treba i docking station pro pouziti jako desktop, ta snad je/bude pro druhou generaci. Pak by to byl mozna zajimavy 3v1...tablet, notebook a desktop. Porad by byl slabinou system, ktery se zhlediska GUI snazi tu mene, tu vice vychazet vstric dotykovym zarizenim, ale ona uz cela struktura systemu je pro spotrebni zarizeni nevhodna. Tam, kde iOS a Android tezi z Unixove architektury a pridavaji sandboxovane aplikace, takze neexistuje, aby aplikace zasahla do systemovych adresaru, systemove slozky Windows nekontrolovatelne bobtnaji a jedinou moznosti navratu k tovarnimu nastaveni je recovery image s tim, ze se veskere updaty musi instalovat znovu. K tomu se pridava plna kompatibilita s mohutnou zakladnou viru a malware, proti ktere je povestna nebezpecnost Androidu jen slabym odvarem.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To bohuzel neudelaji ani v druhe verzi ......
W8 ma RT subsystem, ktery je sandboxovany a vhodny prave pro mobilni aplikace ..... krom toho ma plnohodnotny system, ktery si clovek muze rozkurvit dle sveho uvazeni nebo ho nemusi pouzivat vubec ...... ale tim se nelisi od ostatnich plnohodnotnych systemu .... pokud si nechces nic rozjebat, tak neni nic jednodussiho nez podrzet ikonu desktopu a dat ho unpinnout z hlavni nabidky a uz te nemusi nikdy zadne viry, malware a ani nic podobneho trapit ....... a nebo si poridis edici windows RT, ktera bohuzel nebezi na procesorech, ale armech, takze to bude dost zdechle (ikdyz na ty mobilni aplikace dostacujici, proste takovy rychlejsi android na stejnem HW), ale uz bohuzel NIKDY nebudes mit tu moznost plnohodnotneho prostredi .... to je cele.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že autor se malinko upsal :D Ve steam machine je Zotac GTX 780 a ne Zotac GTX 780 Ti :)

V tabulce máte sice napsáno jen GTX 780, ale cenu tam máte pro GTX 780 Ti a odkaz na grafiku také ukazuje verzi Ti.

Přitom Zotac GTX 780 nestojí 17.500,- Kč, ale cca 13.000,- Kč :)

http://graficke-karty.heureka.cz/zotac-geforce-gtx-780-3gb-ddr5-zt-70202...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

O záložku vedle... Děkuji za všímavost, jedná se o 780 bez Ti, jak píšete. Stále je to drahý kousek hardwaru, co si budeme povídat. :)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Autor hlavne zaspal... SteamOS uz je ke stazeni http://steamcommunity.com/groups/steamuniverse/discussions/1/64881439574...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jedná se však o velmi hrubý nástřel a verzi, která neumí prakticky nic. Trochu upravený Debian a rozhodně jej zatím nelze doporučit. Na release se slibovanými funkcemi se stále čeká. Venku je pouze beta, což je vidět i po rozkliknutí vašeho odkazu. Takže autor nezaspal, viz oficiální web Steamu... :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A kde popiram, ze jde o betu? SteamOS je v soucastnosti ve stavu beta... a v tomto stavu uz je i k mani. O doporucovani prece nejde, jde o popsani faktu, ze uz venku je. Takze tvrzeni, ze jeste SteamOS nevysel, jen protoze neni hotovy a zamerne proto ignorovat existujici dostupnou beta verzi je nesmysl. Je to jako tvrdit, ze kure v obchode neni kure, protoze jeste neni upecene. Tak ci tak to vyzaduje nejakou zmenu v clanku... takhle to proste pravda neni, at uz se na to koukas z jakeho chces uhlu, protoze tim padem pak vubec nechapu cely clanek o SteamMachines, kdyz ty jsou teprve taky beta a tedy nejsou konecne hotove... clanek popisuje jak si sestavit kopii beta SteamMachine, ale zamerne zamlcuje beta system. Vsak to postrada logiku.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Mno, prichazet s novym OS v dobe, ktery by mel podle valve konkurovat revolucnim W8, ktere pridalo kompletni dotykove rozhrani (jako jediny OS vubec), mi prijde, slusne receno, naprosto zbytecne. Valve si stezoval na W8, potazmo teda ne na W8, ale na windows store, ze bude konkurovat steamu .... mel plnou hubu kecu a proste neco asi udelat musel. Jak se ukazuje, tak se znacne prepocital a prechvastal:o)

Co se tyce bety steamOS, ja mel vzdy dojem, ze beta uz obsahuje vsechny nebo vetsinu funkci a uz je to jen kousek pred release kandidatem:o) A ne, ze to neumi prakticky vubec nic:o)
Tim, ze valve oficialne vyda pre-pre-alphu jako betu verejne, tak ten system maximalne poskodil. Ale ono to mozna zapada do jejich naivnich predstav .... nedokazali to sami vyrobit, tak to hodi mezi lidi a doufaji v nejakou zahadnou a magickou silu open source komunity, ze se na to vrhnou a udelaji z toho aspon dalsi tuctovou linuxovou distribuci:o))))
A clovek po tech jejich trech iteracich nabyl dojmu, ze jde o hotovou vec:o) Nakonec po par mesicich vydali nepouzitelnou preprealphu naprosto nekonkurencniho systemu, vyrobcum rekli, jak slozit desktop PC a navrhli (IMHO) naprosto priserny ovladac:)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, Win8 jsou revolucni, patlat si pri praci po displeji prsty jsem si vzdycky pral :c)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono v rezimu tabletu se zadna prace nikdy odehravat nebude a tam je to patlani zcela samozrejme a vyzadovane. V rezimu desktop se to chova uplne stejne jako W7 .....

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jenze Win8 nemaji 2 samostatne rezimy, jak by clovek cekal, ale 2 GUI, ktere jsou spolu tak trochu schizofrenne slepena. Takze tu jsou treba 2 IE, pro kazde pristredi jeden, ktere mezi sebou nesdili historii a ve Win8 ani bookmarky, jak je to ve Win8.1, nevim, ale snad to zlepsili. To same, pokud je aplikace napsana pro Metro i pro desktop, jsou to 2 aplikace, ktere spolu nekomunikuji, takze clovek s hybridnim zarizenim musi nainstalovat 2 aplikace a kazdou nastavovat zvlast. A neschopnost MS vcas prenest sve klicove aplikace do Metra vrcholi ve Windows RT, kde kvuli Office museli v primarne tabletovem systemu zachovat i desktopove prostredi, ve kterem navic zakazali instalaci dalsich aplikaci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sam sis i odpovedel .... nesdili ty aplikace nic, protoze to JSOU 2 samostatne systemy .... a dava to obrovsky smysl, RT/metro aplikace proste nesmi sahat nekam do systemu a na klasicke aplikace, je to jak na androidu nebo ipadu. Stejne tak klasicka desktopova aplikace nemuze sukat s datama tech mobilnich. Schizofrenie neni v nicem .... pokud pouzivas desktopove aplikace, tak te metro vubec nemusi vzrusovat. Ale pokud mas tablet, tak budes pouzivat vyhradne ty metro aplikace, protoze jsou navrzeny pro ovladani kopytem/prstem a ne pro presne ovladani mysi s klavesnici.
Ja na svem desktopu z ktereho prave pisu zadne metro aplikace nepouzivam ..... a jedine cim se to pro me lisi od W7 je, ze kdyz poustim program, tak zmacknu klavesu win + zacnu psat nazev aplikace a hned klikam enter ..... takze na te pul vteriny se misto male nabidky start vlevo dole, zobrazi pres celou obrazovku ... vazne mi to nevadi ani v nicem neomezuje:)
Na tabletu s W8.1 naproti tomu se pohybuju vyhradne jenom v metro rezimu. Ikdyz to je tak trosku lez, uznavam, jsem hracicka a proste prvni co i na tom 8" tabletu poustim je total commander:o)))
Ale brouzdat v necem jinem nez metro IE bych nemohl .... je fakt, ze az tam hodim simku, tak budu aspon na flashem a reklamama zavirovanych strankach, pouzivat FF s adblockem .... ale jinak ten IE pro metro je doslova genialni (a to nejenom proto, ze ma nativni podporu flashe, takze tam jede vsechno). Mam doma android tablet, android telefon, WP telefon, ale nenasel jsem nic, co by bylo tak neuveritelne rychle a inteligentni pro dotykove ovladani jak IE v metro rezimu W8.1 (a to jsem na androidu mel tak desitku prohlizecu).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

S tema nekteryma aplikace me taky serou ..... office bych jim odpustil, vlastne maji ribbon, ktery prave pro dotykove ovladani kopytem vznikl ..... co me ale treba nesmirne sere, je absence RDP klienta pro WP .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Nejeden fanoušek počítačového hraní má díky tomu naději, že po nainstalování linuxového Steam OS (finální verze bude ke stažení již brzy, první betaverzi stahujte zde) bude mít ze svého stávajícího PC konzoli s propojením do rozsáhlého ekosystému služeb, kterou si bude moci vylepšit kdykoli, kdy uzná za vhodné on a ne její výrobce."

Pockat, pockat! Oni uz jsou dva? Ne jenom jeden?, ktery si koupil za ctyri petky nabuseny pocitac, aby s pomoci steamOS udelal z plnohodnotneho desktopu, jen jednoucelovou "konzolu"?:o)

Jinak mi tam dost chybi zminka, za kolik valve hodla tuhle "konzolu" prodavat:o)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

mam dojem ze Valve nehodla nic prodavat, pouze udelali prototyp ktery muze vyrobcum slouzit ke stavbe podobnych PC, Vlave pouze zdarma doda "OS" a tim si muze prilakat potencialni zakazniky k jejich Steamu kde samozrejme vydelaji ony potrebne finance

pokud Valve bude neco prodavat tak v prvni rade hry, a mozna....mozna ten ovladac, ale i ten bych cekal ze nechaji na oem vyrobcich :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Valve se rozhodl rict vyrobcum jak vypada PC:o) Zakladni deska, pamet, CPU a nejaka grafika:o) WOW

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Valve hlavne ukzalo ze skomirajici segment high-endoveho hernich HTPC kterej vyrobci většinou zdatne ignoruji se da poskládat elegantne i do mini-ITX kejsy, tedy to kam většina OEM vyrobcu dava tak SoC nebo v lepsim pripade nejake i male dedikovane VGA ;) většina mini-ITX destop skrini je delana spise na male dedikovane VGA a plachty nad 20cm do nich většinou das jen stezi, no schvalne kolik podobne velkych a vykonnych hernich PC (tedy dostacujici CPU a vykonou VGA) najdes u OEM vyrobcu?

vzhledem k tomu ze pomalu zacina prichazet 4k, tak podobne PC by se mohlo v obyvaku trosku uchytit, ne kazdej totiž chce mit v obyvaku bezny velky desktop/tower

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono je otázka, co je to high end, ze :-)
Muj 2 roky (presne) stary PC je stále ještě vyrazne vykonejsi, nez to, o cem se pise v clanku a obavam se, ze to by do zadne male krabice nacpat proste neslo..
Ten HW, o kterem se pise, mi prijde spis tak jako...stredni trida. Rozhodne ne zadny high end..

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

tak jasne pokud mas dualni VGA nebo SLi/CF a vice nez 4 jadro, tak mas vykonnejsi PC (ac asi ne o mnho, par procent s pocitam desnou spotrebou), a taky se podivej jak mas velkou kejsu jak je tohle prtave :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Bedna mi stoji pod stolem. Je asi 2x tak velka, jako bezny PC case, a to především proto, aby se to tam všechno veslo - třebas na CPU mam nejaky pomerne slusny vetrak (v podstate jen tak pro jistotu, asi by stacil horsi) a tak.
CPU mam nejakej i7 do 2011 socketu, a prislo mi, ze je to vykonostne fakt znat - grafiku mam 690tku a ta bude o dost vykonnejsi...
Spotreba nevim, neresim, priznam se.

Tomu rikam ještě i dnes high end, i když je to 2 roky stary. To, co je v te sestave, o které se pise v clanku, bych nazval asi vyssi stredni trida, a rozhodne mi prijde blbost kupovat to v nejake pidi krabici jen proto, ze to je pidi krabice. Preferuju moznost jednoduche vymeny, oprav, upgradu...ja mam například na instalaci her PciE SSD a nemenil bych - zvlast u her, kde se porad nacitaji nejake lokace při kazdem otevreni dveri je to uzasne, pamatuju nejaky Drakensang, kde na normalnim HDD mi to nacitalo lokace tak 10 sekund, a na tomhle SSDcku tak 1 sekundu

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

tak u her to CPU asi moc nepoznáš, ta i5 bude podavat herne +- podobnej výsledek, a z pohledu GPU je to u tebe asi o 15-20% lepsi, tedy nic co by nejak zasadne hralo ve prospěch dualni VGA, realne bude tve PC tak o 10-15% vykonnejsi co se her tyce (a ekl bych ze ve tvem pripade to bylo i o takove procento drazsi PC)

a to ze tobe rijde blbost kupovat něco jen proto z je to male je asi stejne jako ze nekom prijde jako blbost upovat velkou kejsu, kazda a sve proa proti a kzda ta moznost ma sve priznivce i odpurce

mimochodem loady mezi beznym SSD a PCie SSD jsou u her tak zanedbatelne ze to nemá smysl ani resit (milisekundy), ano jsem také majitel obou tech reseni, ja ale PCIe SSD vyuzivam kvůli datum pro praci

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale ne za skoro cca 40 litru.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

poskládáš to nejak vyrazne levneji pri tehle velikosti?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Steam OS je normalni Linux, vypnes Steam, mas normalni desktop.

A nebo jako vetsina majitelu nainstalujes Windows.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Windows (dost možná bůhvíkde opatřená) si na to bude možná instalovat nějaký hater, aby se mohl chlubit, jak "je ten Lunix na hov.no..." a jak na něj vyzrál. Instalaci Windows na zařízení s UEFI možná některý ještě zvládne.

Běžný uživatel dá nějakou lacinější verzi boxu do obýváku k televizi a bude používat k čemu je to určeno a pro co si to koupil - multimedia, Internet(tedy ne Internet jako takový, ale "toho Fejcůka"), hry (Valve jich obstará poměrně slušné množství). To že tam chybí momentálně hra XY, o které v nějaké diskusi tvrdili, že bez ní nelze žít, mu bude srdečně jedno, protože takové diskuse nečte.
Stejně tak mu bude úplně fuk, že tam nemá jakási Windows - a už vůbec nebude uvažovat, že by je tam instaloval. Úplně stejně to dělá s notebookem z Tesca na kterém klidně nechá ty podivné dlaždice. Raději si otevře piváče Gambáče...
Výše zmíněný hater se nad tím bude pohoršovat s krevním tlakem 210/110, pořvávat a otravovat po diskusích, ale jen si bude krátit svůj život. Pepa s piváčem a Steam-controllerem v ruce se to ani nedozví...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Podobnost s místním BTJ čistě náhodná?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ako pisu niektori noBTJuseri, Valve ukazalo vyrobcom HW, ze aj do takto malej bedne dokazu v pohode zlozit najvykonnejsi herny HW. Valve bude pravdepodobne predavat len par tisicov kusov svojho TOP produktu, koli exkluzivite. Mozno bude mat 2-3 rozne verzie HW.

To, ze si tam nejaky Asus da cpu i3, k tomu nejaku AMD HD7850, a necha tam 1x8GB RAM (pre moznost buduceho rozsirenia) bude Valve uplne jedno. Alebo si nejaka MSI moze zlozit este nieco uspornejsie na spotrebu. Stale to bude Valve uplne jedno. Uzivatel bude hrat hry v slusnych 30-50 fps pri najnarocnejsich hrach. Ak mu to nepojde, tak po zavolani na podporu mu maximalne odkazu, nastavte stredne narocne textury, a vypnite nejake specialne vyhladzovanie a osvetlovanie.

Tym chcem poukazat na to, ze sa to bude dat zlozit ovela lacnejsie, a stale sa na tom bude dat hrat 98% hier. Hlavne (ako pisu vyssie) nech vyrobci vidia, ze sa da zlozit aj miniITX skrinka s lahkovymenitelnymi komponentami.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Nemohu si pomoct, ale jak uz jsem psal jinde : pod pojmem "najvykonnejsi herny HW" si predstavuju docela něco jiného...
Tohle je proste vyssi stredni trida, je to fajn, ale delat z toho buh vi co, to zas ne...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.