CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Steam mění bezpečnostní opatření. Měsíčně dochází k odcizení 77 tisícům účtů

je hezké, že existuje jakýsi Autentifikátor, ale když není pro WP8.1 ... tak mě ty úvodní hlášky o dostupnosti tohoto SW jen otravují

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, jak si vůbec mohou dovolit zavést novou "ochranu" tím stylem, že ji nemůže využívat 100% uživatelů Steamu. Proč mají být někteří diskriminováni jen kvůli tomu, že nemají telefon s jedním z dvou majoritních mobilních OS. Takže kamarád s androidem, který chodí na Steam hrát jen F2P tituly bude moci díky aplikaci tradovat okamžitě, ale já s letitým účtem a mnoha placenými hrami, ale s WP, budu muset čekat 3 dny (jen příklad)? Toto je naprosto absurdní a kéž by nějaká jiná distribuční platforma dokázala posílat tak, že by skutečně Steamu začala konkurovat.

Už ten Guard byl nesmysl a neskutečnej opruz, člověk aby s kamarádem vyměnil bedničku, tak museli OBA jít na mail a potvrzovat odkaz. Obchoduj takhle s pěti lidma denně a máš mail plný nechutnýho bordelu od Valve, který nestačíš mazat. Ono s kradením Steam účtů je to tak, že kdo není debil, nikdy v životě o něj nemůže přijít jen tak. Neklikat na jasně podezřelý odkaz v podezřelé zprávě od uživatele, kterého nemám přidaného a který má privátní profil je snad naprostý základ nějakého vzdělání co se týče chování na internetu, kdo to nechápe, nemá na něm co dělat. Proč kvůli tomu, že určitý počet uživatelů Steamu má v hlavě totálně vymeteno, musí být naprosto všichni obtěžováni takto složitou "ochranou"? Za mě - kdo trochu přemýšlí, nikdy o účet (ani o věci na něm) nepřijde. Kdo bezhlavě kliká - přichází o něj plným právem, prostě dobře mu tak, hotovo tečka.

A pokud se zavede globálně nové zabezpečení, nechť tedy Valve zajistí, že aplikaci budou moci využívat majitelé VŠECH současných telefonů - včetně tlačítkových Nokiíí za 499Kč. Jinak je to bezdůvodné třídění lidí dle vlastněného zařízení a nerovný přístup ke každé skupině. Valve na to prachy má, roky nevydali pořádnou hru, jen rejžují na nesmyslech.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Pokaždé, když se zavádí něco nového, tak lidi remcají i když je to na jejich vlastní ochranu. Nejvíce proti tomu horují ti, kteří si myslí, že jim se to stát nemůže. ☺

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Normálně pro mou Nokii N900 neoznámili Steam autentizaci, jak si Valve dovoluje ignorovat 0,0000000001% thu?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

nevím, proč tak nadávate na Valve, kvůli nové ochraně přes mobil. Nikdo vás nenutí ji využívat. Můžete si stále vše kontrolovat přes mail.

A ačkoliv vy věříte v čestný svět, kde se zlé věci nedějí rozumným lidem, tak přesto jsou tady ověřené případy ruských hackerů zkoušejících se nabourat do účtů, i když daný uživatel "neklikal na podivné linky". To, že se vám to osobně nestalo, ještě neznamená, že se to vůbec neděje.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Steam Guard fungoval solidně . Několikrát se mi stalo že někdo z ruska žádal o reset hesla .

Na Originu mi dokonce někdo prolomil účet (8 čísel - musel si dát práci s prolamováním ,protože nejsem idiot , abych někomu heslo úmyslně prozrazoval či podléhal pishingu ) a já se nestačil divit , co mi to chodí za potvrzení o nákupu od EA ... asi dvacet stránek nákupů a to většinou herní měny přiteklo na můj účet za víc než sto tisíc korun - podle mého někdo luxoval kradené konto a hotovost měnil za herní bonusy a měnu přes kradený účet Originu .
Samozřejmě pražská pobočka EA v tomhle funguje opravdu dobře a teď mám účet zpátky skoro se všemi původními položkami . ( Sice kompletní Battlefield 2 údajně již ani není třeba registrovat když nefungují oficiální servery ale ....). No důležité je že všechny podezřelé obchody zastavili a peníze vrátili zpět na ukradenou kreditku
a já měl klid .
Od té doby mám na citlivých službách takové heslo , že se pětkrát spletu než je zadám , ale vím , že s prolomením to tak lehké mít nebudou .
Takže mobilní autentifikátor mám už aktivní (říkal jsem si co to generuje stále za kódy ) a právě jsem udělal pár obchodů na tržišti ... ale zvláštní , že žádné ověřování ještě nebylo vyžadováno . Možná , až když budu platit kartou po mne bude kód vyžadován . Zatím jedu z Steam peněženky bez jakéhokoli obtěžování .

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.