CDR.cz - Vybráno z IT

Další náhrada za Google Reader? Storyfa je nová česká RSS čtečka zpráv

nepřehlédněte
S příchodem internetu se člověku dostal do rukou mocný nástroj pro přísun nejrůznějších informací. Webové stránky, nejčastěji tedy zpravodajské servery, používají technologii RSS (Rich Site Summary), kam se ukládá aktuální obsah webového serveru.

Právě RSS zpracovávají tzv. RSS čtečky, které pomáhají zprávy z RSS kanálů shlukovat na jedno místo. A jedním takovým webovým RSS agregátorem byl například Google Reader společnosti Google, který patřil ve své době k nejoblíbenějším. Bohužel Google provoz zmíněné RSS čtečky ukončil před třemi lety, neboť její návštěvnost nepřetržitě klesala a pro šíření aktualit měly větší potenciál sociální sítě.

V současnosti na poli mobilních RSS čteček vede aplikace Feedly pro operační systém Android, která má na kontě necelých 500 milionů stažení.

Projekt zlínských vývojářů jménem Storyfa se snaží navázat na úspěch klasických webových čteček a nabídnout i něco navíc. Storyfa je nástrojem, díky němuž můžete mít neustálý přehled o aktuálním dění z domova i ze světa. Jedná se o RSS čtečku a zpravodajský agregátor v jednom.

Můžete si tak do něj vkládat své oblíbené zdroje informací, případně si nechat vyfiltrovat to nejdůležitější z obsáhlé databáze serverů. Storyfa.com klade důraz na jednoduchost. Nejdůležitější články jsou zvýrazněny, a když chcete nějakou zprávu zobrazit, můžete si nastavit, zda ji otevřete na zdrojové stránce nebo přímo v rozhraní nástroje.

Storyfa se od ostatních čteček odlišuje tím, že kromě vybrané zprávy zobrazí i další tematické články. Možnost vyhledat potřebné informace podle klíčových slov je pak samozřejmostí. Plusem webu je určitě dnes vyžadovaná responzivnost, tedy schopnost přehledně zobrazit obsah na jakémkoliv mobilním zařízení nebo počítači. Na druhou stranu nabízí Storyfa i aplikaci pro mobilní telefony, zatím tedy výhradně pro iOS. Platforma je kromě českého jazyka přeložena také do angličtiny, němčiny, francouzštiny a ruštiny. 

Používáte stále ke sledování nových zpráv RSS?

Tagy: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Další náhrada za Google Reader? Storyfa je nová česká RSS čtečka zpráv

Neděle, 15 Květen 2016 - 02:25 | Jan Honza | Zdravím lidi, je zde někdo kdo používal RSS...
Čtvrtek, 12 Květen 2016 - 14:14 | CCblue | Já RSS v prohlížeči používám na weby, které...
Čtvrtek, 12 Květen 2016 - 10:57 | John Douberro | Pouzivam stary dobry desktopovy program. A kdyz...
Čtvrtek, 12 Květen 2016 - 10:44 | xvasek | Je mi jasné, že feedly a podobné další služby...

Zobrazit diskusi