CDR.cz - Vybráno z IT

Středověké For Honor odhaluje novinky z multiplayeru a oznamuje alfu [GC 2016]

Akční středověká záležitost od Ubisoftu už si na hráče pomalu brousí ostří. V září nabídne alfa verzi hry. Ta se tradičně zaměří na multiplayer, který autoři podrobně představují.

Sledujte celý týden herní sekci CDR.cz/HRY, kde naleznete zprávy o veškerém dění z německého GamesComu. S námi vám nic neuteče. 

Gamescom Banner 1

For Honor je jedním z nejsledovanějších titulů současnosti a zaslouženě se dostal mezi očekávané hry, které přinese první čtvrtletí příštího roku. Už při svém odhalení zaujal zpracovaným tématem, na kterém se v minulosti naprostá většina vývojářských studií spálila. Ubisoft ale ukázal, že s letitou praxí a slušným peněžním kapitálem ani hra na rytíře nemusí být problém.

Forh 4Forh 3

Singleplayerová část nabídne trojici kampaní, zahrajeme si za klasické evropské rytíře, japonské samuraje a kočovné vikingy. Minulý rok na GamesComu i letos na E3 už jsme viděli dosti na to, aby byly naše odhady a předpovědi veskrze pozitivní. Neméně kvalitní se zatím jeví také hra pro více hráčů. Zejména tu se zástupci společnosti Ubisoft teď rozhodli více přiblížit stále se rozrůstající komunitě fanoušků.

Multiplayerová složka pochopitelně nabídne všechny zmíněné frakce hratelné. A jak je u podobných her zvykem, vybírat budeme hned z několika profesí. Volit budeme moci z klasického válečníka, těžkoodděnce, vraha a hybrida, který slibuje kombinaci neobvyklé taktiky předešlých specializací. Každá z nich navíc rozšíří volbu o vlastní volitelné schopnosti, zbraně, brnění nebo další možnosti přizpůsobení. Jednotlivé postavy pohybující se po mapě tak mohou být svým způsobem unikátní.

A jak se kooperativní multiplayer bude hrát?

  • 4v4 OBJ: Klasický režim, který spoléha na komunikaci, dovednosti jednotlivců a zejména pak týmovou práci. Dvě skupiny po čtyřech se snaží převzít kontrolu nad bojištěm.
  • 2v2 BRAWL: Týmy po dvou hráčích musí k vítězství zabít všechny nepřátele. Skill, informovanost a schopnost využívat dostupných prostředků k vlastnímu prospěchu je zde naprosto klíčová.
  • 1v1 DUEL: Asi netřeba zevrubně představovat. Tady se zkrátka ukáže, kdo drží meč pevnější rukou.
  • 4v4 TDM: Klasický týmový death match je postavený na bodovém systému. Hráči se pro svůj tým pomocí killů snaží získat více bodů v rámci časového horizontu daného kola.
  • 4v4 ELI: Mód eliminace postavený na klasickém OBJ spočívá v posledním přeživším hráči na mapě.

Forh 11Forh 10

Ubisoft na GamesComu oznámil alfu, která poběží od 15. do 18. září letošního roku, zaregistrovat se můžete na oficiálních stránkách. Plná hra potom vychází 14. února 2017 na Windows PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Středověké For Honor odhaluje novinky z multiplayeru a oznamuje alfu [GC 2016]

Žádné komentáře.