CDR.cz - Vybráno z IT

Studio Red Barrels potvrdilo pokračování hororu Outlast

Kdo by dnes neznal jednu z nejlépe hodnocených a nejúspěšnějších hororových her moderních dějin. Outlast si získal srdce mnoha kritiků i hráčů. Toho si uvědomili i samotní tvůrci, a proto nechtějí otálet s vývojem druhého dílu.

Spoluzakladatel Red Barrels, Philippe Morin, se nechal vyzpovídat zahraničním serverem Bloody Disgusting, kterému prozradil fakt, že jeho studio pracuje na druhém dílu Outlast. V něm se sice podíváme na místo se stejným zasazením jako v jedničce, nicméně se nahradí tamější postavy a celé příběhová složka, a dokonce prostředí.

"Ihned po vydání Xbox One verze jsme začali s analýzami a došli jsme k závěru, že máme dostatek materiálu ještě pro jednu survival hororovou hru. Takže ano, pracujeme na Outlast 2," vysvětlil Morin a dodal: "Jednoho dne se možná vrátíme do Mount Massive Mountain, nyní ale naše hlavy přetékají novými tématy k realizaci a myslíme si, že tentokrát kuchtíme něco skutečně speciálního." A nakonec řekl: "Jsme neustále malé studio, a proto zatím nebudeme sdělovat příliš informací."

No vidíte, kutí se již druhý titul z universa Outlast, nicméně s jiným příběhem, kulisami a hlavními postavami. Jistě půjde o uvítanou formu inovace, pokud se nebude jednat pouze přeskinování současného hororu. Tvůrci jistě zapracují na celkové gameplay, která si určitě získá mnoho dalších fanoušků. Člověk ani nesmí zapomínat na hustou atmosféru, která doprovázela první díl.

Líbil se vám Outlast? Co říkáte na to, že vyjde jeho přímý následovník. Holdujete žánru survival hororů?

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Studio Red Barrels potvrdilo pokračování hororu Outlast

Žádné komentáře.