CDR.cz - Vybráno z IT

Stylový 5,5" smartphone ZUK Z1 s Cyanogen OS za příjemnou cenu

Zuk Z 1 Cyanogen
Podznačka Lenova představuje první chytrý telefon ZUK Z1 s 3 GB RAM, LTE a vysokokapacitním akumulátorem, který se v září objeví i na evropském trhu.

Startup ZUK vznikl jako vedlejší experiment dvou čínských společností - Lenova a softwarové firmy 360. Jejich prvním počinem je chytrý telefon ZUK Z1, který sklidil úspěch na čínském trhu a nyní má konkurovat obdobným cenově dostupným smartphonům v Americe a Evropě. Specifikace však nejsou vůbec špatné.

Zuk Z 1

Lenovo představuje mezinárodní verzi smartphonu ZUK Z1, který dorazí na celosvětový trh s 5,5" IPS displejem a FullHD rozlišením. Uvnitř se nachází čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801, 3 GB RAM, grafický čip Adreno 330 a vnitřní paměť s kapacitou 64 GB, kterou bohužel nelze rozšířit.

Telefon se objeví v prodeji nově s operačním systémem Cyanogen OS 12.1, který je založen na systému Android 5.1.1 Lollipop. Nebude chybět ani dotykové rozhraní U-Touch, které umožňuje kombinovat dotykovou obrazovku společně s tlačítkem Home, a aktivovat tak nové funkce pro procházení menu.

Z 1 1

Zařízení disponuje konektivitou Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1, LTE, A-GPS, GLONASS a dalšími funkcemi pro přístup k několika uživatelským účtům a nahrávání obrazovky. Nebude chybět ani podpora Dual SIM. Na zadní straně najdeme 13MPix snímač se světelností f/2.2, přední vedlejší kamerka má slušných 8 MPix.

Nevyměnitelná baterie telefonu má nevídaně velkou kapacitu 4100 mAh, což by mělo vystačit pro 15 hodin přehrávání videa nebo 48 hodin hovoru. Příjemné zpestření pro rychlejší přenos dat přináší oboustranný konektor USB typu C s podporou standardu USB 3.0. Telefon má rozměry 155,7 x 77,3 x 8,9 mm a hmotnost 175 gramů.

Zuk Transparent Screen Phone 2Zuk Transparent Screen Phone

Prototyp přístroje ZUK s průhledným displejem

Vlajková loď by měla být celosvětově dostupná příští měsíc za cenu 299 dolarů, což je v přepočtu zhruba 7 000 korun bez daně. Zákazníci si budou moci vybrat bílé nebo šedé provedení.

Na premiéře nového modelu ZUK Z1 se objevil také zajímavý prototyp smartphonu s tenkým rámečkem a průhledným displejem, který by měl být dobře čitelný i na slunci. Že by se značka chtěla ubírat tímto směrem? Uvidíme...

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Stylový 5,5" smartphone ZUK Z1 s Cyanogen OS za příjemnou cenu

Sobota, 17 Říjen 2015 - 13:23 | Xspy | Vidím Adreno 330 , zpozorním a vidím Qualcomm...

Zobrazit diskusi