CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k T-15 BMP Armata: Rusové ukázali světu své nové těžké bojové vozidlo pěchoty

Podle mne bude zajímavější T-14. Na netu už jsou videa ale údajně se jedná o vývojové verze. V každém případě ten tank nějakou dobu nebude mít ve světě ekvivalent. Každá zbraň co se vyvíjí, stojí strašné peníze a její výroba a prodejní cena stojí ještě víc. Jak by se lidstvo mělo kdyby si účty vyřizovalo fackama. I při tomto mém přesvědčení musím vyseknout konstruktérům poklonu. Ten tank je velmi nízký a sklon pancíře věže je přímo extrémní. To si mohli dovolit protože v ní nebude posádka, poněvač se bude nacházet v kapsli podvozku a tedy asi nejlépe chráněná ze všech tanků co jích po světě jezdí.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ruská vojenská technika byla vždy zajímavá, bohužel nyní je třeba spíše myslet, jak ty jejich kafemlejnky efektivně zlikvidovat. Ostatně nepochybuji, že se brzy nějaký prototyp objeví na Ukrajině, aby si ho Rusáci otestovali v bojových podmínkách, tak jak to poslední dobou dělají - tak uvidíme jak si tam s tím kluci ušatí poradí. Rozhodně by bylo potřeba dodat jim nějaké moderní protitankové zbraně.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

No a teď už víme proč se taková ubožácká malá diktaturka sere na Ukrajinu.
Kde jinde poblíž by si Putler mohl vyzkoušet takovou hračku!!!!

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Tak je pravda že rusáci se občas nakvelbujou do svého okolí, ale taková nejdemokratičtější země ze všech (nebudu uvádět, jinak bych musel zvracet) se rozesírá po celém světě, kde si testustuje ledascos ... a to je tedy OK ???

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Radši 100 let pod nadvládou Američanů, než týden pod nadvládou Rusů.
To jste tak zapomnětliví a nepamatujete se na všechny ty Ruské a České ubožáky u moci - Stalin, Lenin, Gottwald, Husák, Jakeš,........

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No já ti nevim, vyrůstal jsem v té době a nijak špatně jsem se neměl, vzdělání se mi dostalo a dokonce v zahraničí jsem byl ... naopak bych řekl, že dnešní propaganda spoustu věcí z minulosti překrucuje - stejně jako ta tehdejší.
Kdž už jsme u těch jmen tak co třeba takovej Lyndon B. Johnson a nebo rodinka Bushových ? No a mimo to v dosavadních dějinách bylo právě USA první a zatím jedinou mocností, která použila jadernou bombu proti civilnímu lidu a to opakovaně. Takže kdo si tady co na kom zkouší za zbraně ? Naopak všichni tihle amerikopřicmrndávači by se měli zamyslet, ono hezké hollywoodské filmy jsou něco jiného než skutečná realita - myslet to chce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná jste chytrej, vzdělanej, ale v Rusku jste za bolševika nebyl.
V Moskvě jejich supermarket GUM,... měl takové zásoby zboží jako prodejna jednoty v Horní, Dolní po druhé světové válce.
A na ulici tolik zasranejch vojáků a policajtů jste neviděl nikde jinde než v Rusku a zvláště v Moskvě. Tam snad byl policajt v každý ulici.
A tomu vy říkáte slušná země?
Zlatej Regan, Bush, Kennedy,... Jen díky jim ti komunistický (píp) šli do řiti!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale jděte, z Ruska se běžně vozily hračky, holicí strojky, oblečení alkohol a další. Co se policie týče, tak nechápu pohoršení nad počtem pohybujícím se v ulicích. Sami dnes zavádíme městskou polici, právě proto aby jich byl v ulicích dostatek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zřejmě mladej a pitomej - v dobrém slova smyslu. Tedy bez urážky.

Např. v Moskevským řeznictví prakticky neměli maso. Skladem měli 2-3 konzervy a maso/salámy jen tak hodinku denně. A to jen některý dny.
Bombony - to bylo podobné, na celé prodejně tak dva druhy, více méně ne moc chutné, a když už jste si je chtěli koupit, tak vám je ručně navážili, a zabalili do novinového papíru. Schválně si dnes představte jak jíte z novinového papíru.
Na druhou stranu Ruská zmrzlina byla dobrá a koupit jste si ji mohli téměř kdekoliv, a i celkem levně.
Jinak z dnešního pohledu obchody celkově vypadaly jak kdyby zapomněli na noc zamknout. Čili velký obchod a sem tam zboží. To co měly v běžném 200-250 metrovém obchodě by se u nás vešlo do trafiky.

A to co píču bylo v roce 1980, 1984. Tedy žádná extra historie, ale bylo to jen pár let před naší revolucí.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Faktem je, že Sovětský svaz pravidelně kupoval obilí ze Severní Ameriky. Jestli vám přijde pravidelný nákup základních plodin za tvrdou měnu přijde jako typický znak nadproduktivních ekonomik s velkou produktivní zemědělskou plochou, tak tedy nevím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavá otázka spíš je, proč USA úhlavnímu nepříteli prodávalo obilí a to za dost výhodnou cenu oproti ceně na volném trhu. Já bych se spíš optal, co si za to USA kupovali...

http://www.nytimes.com/1987/05/01/business/big-soviet-wheat-deal-set-at-...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Není hladový vlk nebezpečnější než sytý vlk?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Určitě třeba mlčení ve vaší oblíbené konspiraci o Apollu. Aneb když se chce, tak do sebe jde všechny ty pitomosti krásně spojit :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Bože já bych slavil kdyby tady byl policista v každé ulici. U nás policajta hlavně večer prakticky neuvidíte. Ženské se bojí jít večer byť jen 100 metrů bez doprovodu. Na takovou svobodu vám zvysoka víte co. Tahle zem je divoký západ kde se musíte ozbrojit legálně či nelegálně, pokud nechcete být ovce kterou si každý kdo má koule ostříhá a nebo rovnou podřízne.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

<i>Tahle zem je divoký západ kde se musíte ozbrojit legálně či nelegálně, pokud nechcete být ovce kterou si každý kdo má koule ostříhá a nebo rovnou podřízne.</i>

A to nejhorší přijde, když v sebeobraně někoho zabijete. Najednou se začne mudrovat, zdali byla vaše obrana "přiměřená" a pokud ne, že by to mohlo být zabití nebo i vražda...

Právní jistota občana, který se brání agresorovi, vypadá v praxi takto:

Krajský soud - 8 let za vraždu: http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/cernakronika/taxikar-dostal-za-vrazdu-ko...

Vrchní soud - beztrestný, nutná obrana: http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/cernakronika/taxikar-nevrazdil-rozhodl-s...

...

Po 13 měsících ve vazbě ho existenčně zlikvidovali, přišel o dům (hypotéka) i o rodinu. To je snad ještě horší, než divoký západ, když se policajti a soudy takto chovají k lidem, co se rozhodnou bránit se nožem proti agresivnímu magorovi. Přitom případ byl vcelku jasný - 6x ho řízl a nepřestával útočit? Pak bylo bodnutí (byť přímo do srdce) nutnou obranou. Krajský soud to ale viděl jako vraždu... (ani ne jako zabití, přímo jako vraždu - tedy úmysl usmrtit měl za prokázaný)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vemu to z pohledu otce.
Vzdělání se mu nedostalo neb ač byl premiant nebylo mu gymnasium doporučeno pač matka nebyla stranický práskač, a otec býl pétépák...
V zahraničí nbyl, tedy pokud nechtěl čekat na "devizový příslib" wtf? nechtěl být prohledán včetně pneumatik zda neveze šperky navíc atd...
Chtěl si pořídit auto musel podplácet lidi, chtěl aby doma bylo i jiné maso něž bůček který nikdo nechtěl a cpal se povinně musel opět nějakou formou podplácet známého řezníka, chtěl video muse opět někde někoho podplait aby měl podpulták, tak to bylo s mixéreme, kráječem na chleba, oblečením atd...vždy se směje seriálu žena za pultem a říká, koukej jak to v obchodech nevypadalo...
Obyčejný člověk pokud nebyl krysa nebo práskač popřípadě známé v rámci mega podniku kde 3/4 věci ze které doma musel ukrást neb v obchodě nic z toho nešlo koupit...

Názor na ty kdo se v té době měli dobře mám tedy nic moc...
A co se amíkl týče, neříkám že jejich systém je špatný nebo dobrý, ale nepamatuji si moc dobrého co by přišlo z východu...vyjma výrobního postupu titanu...
Libí se mi jak nám kdysi dávali za vzor zem, kde hajzl papír od hodvna hážeš do koše vedle hajzláku..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

NESMYSL

Naše rodina nikdy nebyla ve straně a na nikoho nedonášela. Otec i matka pracovali ve fabrice jako řadoví zaměstnanci. Přesto všechno jsme měli barevnou TV, mixér, Škodu 105 .... Maso bylo taky a jídlo v potravinách taky a dokonce jsme měli polotučné a plnotučné mléko, jogurty a máslo. Na banány jsme se naopak těšili až budou a nestalo se, že by je pak někdo nesnědl, dneska to ani smradi nechtěji jíst. Ano byly extrémní případy že něco v krámě nebylo - respektive nepřivezli, ale né, že by byl nedostatek všeho. Taky si pamatuju, že do vesnic kde nebyla samoobsluha tak jezdila pojízdná prodejna, aby si i babča co chodí o 2 francouzkejch mohla nakoupit, kdo za ní přijede dneska ? Souhlasím s tím devizákem, ale nebylo to nic strašného - mimo to, dneska si můžeš jet kam chceš a stejnak drtivá většina jede do zadnice, protože na to stejnak nemá.

Propaganda, kecy ... nic víc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TUdíž i jako řadoví zaměstannci kradli, jinak by 3/4 z těch nemohli mít ať už z důvodu nedostupnosti anebo z duvody ceny...pruměrný plat cca 1500-2000tis auto +/- 50k czk, vtipné bylo to že ojeté auto bylo dražší než nové protože se na něj nemuselo čekat, ano tak dobře se východ měl že člověk čekal i na to pitomé auto, kde máme potraviny atd...ano mamina vždy zdrhla natajno z práce aby banány mohla koupit neb normálně po šichtě už nebylo možné je sehnat...dělal to tak celý její kolektiv.
Mléko a máslo netuším, vyjma toho že byl jeden a druh a jeden druh...
I dnes tam jezdí pojízdné prodejny jenže narozdíl od komašů dnes je obovské množství důchodců v domovech důchodcé a vdalších spolcích aby nesedeli doma na zadku a kůl..
Ano extrémní případ trval několik 10 let...
Já nevím, ač nejsem bohatýr jezdím se několikrát ročně potápět za hranice německa/rakouska...
Dokonce jsem si koupil karbonové kolo z elektronickým řazením a to defakto přes půl světa...
ZA komoušů nerreálné, část rodiny zdrha za komašů do canady neb to jinam nešlo, dodnes jak sem přiletí jednou za čas(živí se jako sestra špitálu a šef uklízecí čety) přesto mají na naše přes 30tis czk na letenky pro dva lidi, a stále nechápou proč neodejdeme taky...
1/4 mé školní generace zdrhla, německo, anglie, austrálie, usa, nizozemsko...to určitě za komoušů mohli že aniž by vyhodili z práce zbytek jejich rodiny a víceméně jim ve všem házeli klacky pod nohy, vyjma jednoho se z nich už nikdo nevrátil a o také nechápou pčo nejdeme za nimi...
Mohu si v klidu zanadávat na kdejakého politika a vím že mě VB neodveze za město a tam nezmlátí atd...dalo by se pokračovat je toho hodně, vím neb jsem dostal do prac kolektivu cca 900 důlních lidí kteří se za komárů měli jo dobře neb heslo já jsem horník kdo je víc a ač velká část z nich bere v potaz za komárů bylo líp i oni uznávají že dobře se měla pouze krysa nebo ten kdo prostě měl co ukrást...a to neřekl jen jeden člověk...a těch co řekli že to bylo špatně a jak a proč, těch je taky hodně takže přiblblá propagando která má ráda komouše jen za to že všem dali práci a tak se leniví nemakčenkové kteří se k ničemu nehodí měli jakžtakž dobře...
A to nemluvím o zdravotnictví kdy v té době byla obrovská úmrtnost kojenců u nás, jedna z nejvyšších na světě...dokonce to rudoši sami zavedli do sdvých statistik, je úžasné kam za krátký naše zdravotnictví došlo, od konzultací, po soukromý špitál, přes alternativní léčbu a po úplně jiný přístup k pacošovi který dnes víc než jen hadr na podlahu ....a to nemluvím v rámci webu o nepletu li se byla to amiga či atari které rusové ve velkém kupovali, pak nalepovali v azbuce omega či něco podobného a pak to vehemntně prodávali jako poslední výkvět ruské techniky...nalhávej si co chceš ale dnes mají lidi díky internetu a dalším mediíím relativně svobodný přístup k veškerým informacím což byla rudochova noční můra...
Nakonec to celé ukončím luxusním prodejem uranové rudy u nás která by teoreticky při prodeji dnes z nás uddělala druhou saudskou arábii, nehledě na to že jsme ruské straně tuto extrémně čistou a kvalitní rudu prodali pěkne vagon uranové rudy za vagon uhlí s kusy kamenů neb rus neuměl ani to pitomé uhlí nerozdíl od nás pořádně vyčistit...ale jo měli nás učit.
Snad doufám že pokud je v "rusku" tak dobře brzy se tam odstěhuješ neb tady stále více lidí tíhne k západu, celkově nechápu jak můžeš použivat propagndistický zapádní internet, podporovaný západním polovodičem využivající vf technologie západu k lživé propagandě lečivých čaker..
Soráč za chyby a slohovku já prostě musel.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Můj bezpartijní tchán jako specialista ve fabrice bral ke konci až 3000,- Kčs a označit ho za zloděje by označovatele kovářským kladivem zarazil do země. Takže bez znalostí se do nikoho nenavážejte. Dále, ač byl v rodině člen KANu a tak trochu kverulant v práci, já jsem mohl studovat kdekoli kromě architektury, kde panoval poněkud svérázný i na tehdejší podmínky výběr uchazečů. Jenže automaticky převeleli nepřijaté na jinou fakultu ČVUT. Dnes se stačí kriticky vyjádřit k financím a ekonomice a dveře se zavírají dříve než se dá člověku šance prokázat své schopnosti. Prodejní nedouci mají pré. Ti by T-15 ani nenakreslili natož aby to vyprojektovali a vyrobili. Ruský výzkum a vývoj je světovou špičkou, jen se neplýtvá nabubřelou a drahou reklamou, protože nejlepší reklama vojenské techniky je její úspěšné nasazení v reálu. Nejsem bolševik, vypatlaná ovce ani korporátní psychopat. Být po mém, tak se postarám, aby parazitům zhořkli hostitelé a darmožrouti a darmošlapové mohli poznat, že pracovat poctivě dává životu smysl. Howgh!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"a dokonce jsme měli polotučné a plnotučné mléko, jogurty a máslo. Na banány jsme se naopak těšili až budou a nestalo se, že by je pak někdo nesnědl, dneska to ani smradi nechtěji jíst."

No páni, to jste se měli. Dokonce jste měli mléko v obchodě s potravinami, kdo by to byl řekl, že? Já se na banány taky těším, protože to vždycky trvá celých dvacet minut, než se dostanu do obchodu, kde jsou každý den k dispozici.

"Taky si pamatuju, že do vesnic kde nebyla samoobsluha tak jezdila pojízdná prodejna, aby si i babča co chodí o 2 francouzkejch mohla nakoupit, kdo za ní přijede dneska ?"

To se ptáte v době, kdy obchody nabízejí doručování potravin až do domu? :D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

S tím hajzlákem to tak dělají i v Bulharsku. Každá země má svoje zvyky, takže bych to nijak neřešil.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

<i>nechtěl čekat na "devizový příslib" wtf? nechtěl být prohledán včetně pneumatik zda neveze šperky navíc atd...</i>

A co takovéto prohledávání spodního prádla?
http://s17.postimg.org/4xvoix93z/tell_yourself_that_you_are_free.jpg

...asi projev demokracie, no ne? :) A kolik vlastně takto chytili teroristů, co?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No-a.
Letěl jsem pouze 2x egypt a jednou o dost blíž, nevidím na tom nic tak úžasného...
To je holt daň za to že si počkáte 7 dní a můžete jít odprásknout spolužáka co vás a šikanoval a jeho manželku co vám nikdy nedala...jiný kraj, jiný mrav... navíc co vím pokud jedete v USA autem a pokud vás chce hlídka zastavit tak vám spodní hadříky neprobírá i když kdo ví...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Takže režim, co neubližuje přímo Vám, tak je Ok? Jen se tady schazujete. Mluvil jste někdy s někým, kdo prošel v padesátých letech lágrama?
To, že ve své rodině nemáte nikoho, kdo měl s režimem problémy, tím se moc nechlubte, normální slušný lidi s režimem problémy měli, a nemalý.

A ohledně použití atomový bomby - tak ta zacránila tolik tisíců lidských životů, že fakt nechápu, proč tím argumentujete.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nevidim moc velky rozdil mezi tim, zda me zastreli ozraly Rusky vojak kalasnikovem, nebo americky hypermoderni bezpilotni letoun rizenou strelou. Zkuste si zit ve state, kde smrt muze priletet kdykoliv a odkudkoliv.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Vy si starosti dělat nemusíte.
Ve vašem případě stát rád ušetří za munici!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Garantuju, že pokud by se tu nastěhovalo USA, tak se jich už nikdy nezbavíme.
Mám teda otázku, proč, když jsme se zbavili jedné nadvlády, tak si tu chceme nasrat nadvládu druhou??? Ku*va proč nemůže být sami sebou a rozhodovat sami o sobě!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Protože ses narodil jako otrok a jako otrok umřeš. A je jedno, jestli jsi otrok skrz zbraň, dluh, či ideologii. O otroky se svádí boj a prostě se jenom vystřídá tvůj majitel. Jediný způsob, jak se z otroctví vymanit, je vzdát se všeho a odjet tam, kam ještě nezavítala naše civilizace. Do té doby za sebe rozhodovat nebudeš.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Kup si burger a táhni. Já nechci být pod žádnou nadvládou. Všechny vojenské "aktivity" na světě jsou na prd a to si neurčují státy samotné, ale zájmové mocenské a politické skupiny jednotlivých států, hamižnost a nenažranost lidí v těchto skupinách. Široká veřejnost ve všech státech, včetně těch tvých američanů i rusů nechtěj války a žádnou nadvládu kohokoliv, tak se prober zbabělče.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

<i>veřejnost ve všech státech, včetně těch tvých američanů i rusů nechtěj války a žádnou nadvládu kohokoliv</i>

Samozřejmě že lidé nechtějí válku. To nejlepší, v co mohou doufat při válce je, že se vrátí z ní domů v jednom kuse. A vše bude zase při starém...

Proč by někdo chtěl válku?

Co ovšem lidé nechápou je, že <b>mocní chtějí válku, aby více zadlužili státy</b> (v době války si stát půjčuje na to, aby vyhrál, od soukromých banksterů jak šílený - to by v době míru nikdy neprošlo, takové zadlužení) <b>a tedy měli více peněz z úroků, které dostávají od států.</b>

A za tímto účelem (zisky) si zaplatí masovou mainstream propagandu války:
http://postimg.org/image/nlx7amf8h/

<i>Göring: "Proč, samozřejmě, že lidé válku nechtějí. Proč by měl nějaký chudý poskok na farmě chtít riskovat svůj život ve válce, když tím nejlepším, co v ní může získat, je návrat na svoji farmu v jednom kuse? Přirozeně, že běžní lidé válku nechtějí; ani v Rusku, ani v Anglii, ani v Americe, ani ostatně v Německu. To je chápáno. Ale, nakonec, jsou to vůdci země, kdo určuje politiku, a vždy je jednodušší stáhnout lidi za sebou, ať již to je demokracie, nebo fašistická diktatura, nebo parlamentní či komunistická diktatura."
Gilbert: "Je zde jeden rozdíl. V demokracii do této věci mají co mluvit, prostřednictvím svých zvolených zástupců, a ve Spojených státech může válku vyhlásit pouze Kongres."
Göring: "Ach, to je vše hezké, ale hlas nehlas, lidi lze vždy přimět k tomu, aby poslouchali své vůdce. Je to snadné. Stačí jim to prodat tak, že jsou napadeni, a odsoudit pacifisty za nedostatek vlastenectví a za vystavování země nebezpečí. Funguje to naprosto stejně v jakékoliv zemi."</i>

...

Myslí někdo, že Ukrajinci chtějí, aby to u nich vypadalo takto?
http://s923.photobucket.com/user/ax2cz/library/War%20on%20Ukraine?sort=3...

Nebo aby jim poroučeli tihle?
http://s923.photobucket.com/user/ax2cz/library/banderovci?sort=3&page=1

Určitě ne. Proto ty krajně pravicové strany měly ve vobách jen necelé 2% hlasů. Proto uspořádaly Majdanský puč, když zneužili naštvanosti obyvatel na kleptokracii na Ukrajině a zavedli svou verzi kleptokracie pomocí zbraní.

...

Problém je, že většina lidí si myslí, že "oni nic nezmůžou" anebo že "někdo to za mě vybojuje, všichni to přeci chtějí, tak proč bych něco dělal já"...

A proberou se z toho snu až na frontě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A dodejte B, že takhle to tam vypadá, protože autoritářský Putin tam poslal svoji armádu.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Neni. Ja si nechci vybirat kdo u nas bude testovat zbrane, ja chci klid. Jenze nasi politici zda se nic jineho nez lezt nekomu do zadnice neumi, akorat stridaji komu.

"Spojene staty jsou imperialisticka supervelmoc, ktera se plete do vnitrnich zalezitosti Sovetskeho svazu po celem svete ... "

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš je namístě otázka proč Rusové ač ekonomika je jejich ekonomika v háji a životní úroveň bídná zbrojí? On je někdo ohrožuje? Jako že Ukrajina (zaútočí či někdo jiný) a potáhne na Moskvu?:)
Přitom při je jasné že v běžném konvenčním střetu nemají proti NATU šanci a dostanou na prdel.Nemohou se rovnat ani konvenčním silám USA,takové Polsko je přímo miluje.Atd.
Copak se chtějí zase uzbrojit a prohrát další Studenou válku?Nebo prohrát další horkou?Nebít USA a Anglie žádné CCCP by po druhé světové nebylo. Poslední stát který se tvářil jak má suprovou armádu byl Irák.Nebo že by chtěl ještě Putinek zažít než zaklepe bačkorami starou dobrou zemljanku kde by se po vzoru Sadáma schovával? :)
Prostě a jednoduše,Čím dál ta pakáž je,tím líp.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Chceš-li mír, připravuj se na válku.

Ti, kteří své zbrojení touto větou omlouvají, ale zároveň vyčítají zbrojení svému nepříteli, jsou pokrytci.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Chceš-li mír, připravuj válku, je pravidlo rozumné, pokud se rozumně provádí. Ale v provedení ruském nebo sovětském to vždy bylo jiné pravidlo: Tak dlouho budem bojovat za mír, až nezůstane ani kámen na kameni. Zbrojit jak pitomý ve chvíli, kdy nejsem ohrožen, ale zato mi jde ekonomika ke dnu, může jen paranoik nebo ten, kdo si myslí, že ty díry v ekonomice válkou zalátá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

<i>Zbrojit jak pitomý ve chvíli, kdy nejsem ohrožen, ale zato mi jde ekonomika ke dnu, může jen paranoik nebo ten, kdo si myslí, že ty díry v ekonomice válkou zalátá.</i>

To mluvíte o USA, že? Protože tam je situace totálně v prd... a bude jen hůř. Na to, co s dluhem, hrozícím že dosáhne míry, při které USA nebude s to ani splácet jeho úrok:
http://www.usdebtclock.org

A co se ohrožení týče, tak Rusko se právem cítí ohroženo. Asi jako se USA cítili ohroženy Ruskými raketami na Kubě - dnes je Rusko v stejné situaci, základny USA mu rostou na hranicích jako houby po dešti:

http://s3.postimg.org/z5s663lyr/russian_wants_war.jpg

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jaderné základny jsou pořád tam, kde byly před 25 lety. A to, že s Rusy okolní státy nechtějí nic mít a tak radši vstupují do NATO, je dáno právě historickou zkušeností s Rusy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu?:)))
Podobné bláboly o krachu USA šíří Kremrole celá léta.A ta potvora $ roste:))) Dá se říci toto o Rublu? :) Potácející se na okraji propasti.Ano a bude hůře.Z Ruska odchází kdo může a samotné Rusko nemá jedinou významnou firmu či lídra v oblasti čehokoliv...
http://www.mediaguru.cz/2012/10/nejlepsi-svetovou-znackou-zustava-cola/#...
Nějak nevidím cokoliv ruského:)))
Snad jenom ten vojenský šrot by jim podle nich šel.realita je taková že v boji ruský šrot dostává na prdel:)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

USA se už naprosto otevřeně cpe do nárazníkového státu, ale nikdo je neohrožuje, že. Mně se vidina nové studené války vůbec nelíbí, ale kdyby Rusko nemělo výzbroj, co má, tak už tam USA dávno „na přání běžných občanů vyváží demokracii“.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Idea nárazníkových států je nesmyslná. V ruském podání vždy vede k cestě blízké zahraničí - nárazníkový stát - stát pod ruskou kontrolou - ruské území. Takhle funguje expanze Ruska už od dob Petra Velikého.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Idea "nárazníkového státu" se ale Rusům osvědčila. Nebýt nárazníku v WW2, tak Hitler dobyl Moskvu. Jako se to podařilo Napoleonovi...

Takže se jí budou držet a nemůžeme se jim divit. Pláně Ukrajiny a směr na Moskvu je prakticky neubránitelný prostor, nemájí-li početní převahu a kontrolu vzduchu... Toto video vysvětluje, proč Rus potřebuje nárazníkové pásmo - protože od 16 století na ně stále někdo útočí:
http://www.youtube.com/watch?v=HE6rSljTwdU
...zatím co Rusko nezaútočilo nikdy na nikoho.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, idea se vůbec neosvědčila. Místo toho, aby se připravili na obranu, vybudovali opěrné body a obranná pásma, zabrání Polska vedlo jen k tomu, že se na to vykašlali a naopak uvažovali o útoku.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Proboha,co to plácáš?
Pokuď se bere nárazníkový stát Ukrajina či Bělorusko...Je reálný fakt že wehrmacht byl na těchto oblastech ze začátku vítán jako osvoboditel.Nutno říci zcela po právu.Hladomor a jiné radosti vyvolané ruskem jsou zcela jasně prokázané.Ostatně,ozbrojený odpor proti Rusům ustal až 1950...
Hitler nedobyl Moskvu ze zcela jiných důvodů..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ať je rus jaký chce, tak na rozdíl od našich "spojenců" si jistě nemne ruce štěstím nad tím, že se ve východní Evropě vraždí slované mezi sebou. Jen se děsím toho, co dalšího na nás ty jejich slavné mozkové trus(t)y chystají, věrni památné větě: "Naši nepřátelé jsou naši spojenci, naši přátelé jsou naši konkurenti a naši občané jsou naši nepřátelé."

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu?
A ti neoznačení zelení Mužíci bojující proti suverénní zemi a cela jasně narušující její jednotu.Já vlastně zapomněl.Ona to vlastně byla rekreace ruských vojáků.Jenom doufám že v nových tancích mají funkční GPS nebo ten jejich Glonass,aby se zase neztratili a neparkovali v jiném státě:)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já bych být vámi po zásahu NATO v Lybii, kdy díky bezletové zoně zmasakrovali tamní vládní jednotky raději mlčel.
Díky NATO se nám sem ženou statisíci uprchlíků, co jsou proti tomu zelení mužíci na Krymu s nulou mrtvých na straně Ukrajinců. Skvělá akce Ruské armády. Klobouček ..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Velká část těch uprchlíků je z hloubi Afriky. Akce v Libyi jejich počet zásadně nezvýšila, jen jim usnadnila cestu, na které se živí mafie. Ostatně není to nic nového, problém s uprchlíky přes Libyi byl už dávno předtím a tehdy se Kaddáfí nabídl, že za nemalý obnos problém s uprchlíky vyřeší. Bylo to takové vydírání - buď dostane víc od Evropy nebo od uprchlíků.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Když už nejsou argumenty tak se to svede na Mafii. To je nějaký superstát že si sním slovutná evropská únie a super truper USA neporadí ? Jestli to náhodou nebude trochu jinak.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

To, že se vám argumenty nehodí, neznamená, že nejsou.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Rus je ten, kdo to vraždění začal.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale ty seš pěkný troll. Co kdyby jsi zkusil si něco přečíst nebo se na něco podívat než vybliješ takové sračky.
Třeba zde:
https://www.youtube.com/watch?v=LLtm-3jTJWE
a další dokument:
https://www.youtube.com/watch?v=Ik60zn79Phg
Možná se ti pak rozsvítí. Ale spíše asi ne. Když je někdo zmanipulovaný, tak pomůže jen lobotomie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Troll jste zjevně vy, ruská úderko. Takových dokumentů vám vyrobí každá agentura stovky, stačí dobře zaplatit. Ale když chcete věřit KGB nebo jejímu dnešnímu pohrobku FSB, vaše volba. Zmanipulovaný jste vy a to řádně.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A kde si na to přišel panáčku? Kdo se snažil kolonizovat svět? Rusi? Ne, angláni, španělé, portugalci... V asii nejvíc japonci... Ve středověku o rusech skoro nikdo, krom šlechtických sraček v evropě ani nevěděl. Rusi se odjakživa "pasovali" s turkama , asiatama apd, občas se švédama, ale to až v období za Napoleona. Až v 18-tém století se začali prznit šlechtické rody převážně z německa a francie s carskou rodinou v rusku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl je jen v tom, že Rusové kolonizovali po souši a na rozdíl od evropských koloniálních velmocí u nich žádná dekolonizace nenastala. Nebo si snad myslíte, že na Sibiři, ve střední Asii a hlavně na Kavkazu Rusy vítali.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

No, to je otázka... Tak si říkám, co asi říkali na rozloučenou Monglům, když je Rusové tlačili zpět.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jak píše kolega, jak se Rusové bez kolonizace dostali až do Vladivostoku? Jsou Rusové ve Vladivostoku autochtonní?

http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Colonialism

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já dostal nápad. Normálně bych pomluvil všechny národy, které prováděly kolonizaci.
Rusko, Anglie, USA, Francie, Španělsko, Portugalsko, Německo, Švédko, Litva, Polsko, Uhry, Itálie, Dánsko, Norsko, Švédsko, Velká Morava, Pražáci... počkat, počkat! Vždyť oni vlastně kolonizovali prakticky všichni.
Takže pro informaci - kolonizace je běžný proces. Děl se jak v USA za kapitalismu, tak v Rusku za cara. Prováděli to králové i královny i diktátoři. Je jedno, jaký režim je u moci. Kolonizace se prostě provádí pořád.
Čemu se spíš divím, je to, že ještě nikoho nenapadlo, proč sakra nekolonizujeme my? Češi mají sakra navíc, než se jenom nechat kolonizovat. Začal bych se Slovákama...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, já pouze reagoval na theseovo tvrzení, že Rusové "nekolonizovali". ;-) Nicméně i pokud se vezme v potaz poměr nebo rozdíl velikosti původního jádra a současného území, Rusové na světovém žebříčku nebudou zrovna pozadu. Moskevské knížectví prý kolem roku 1300 mělo dvacet tisíc čtverečních kilometrů. Ohledně zemí jako je Německo nebo Skandinávie...mno, to je otázka. Mluvíme o kolonizaci jako hmotném procesu, nebo o přerozdělování hranic? Tam existovala kulturní (společenská, jazyková apod.) kontinua mnohem dřív, než vznikly současné státní celky nebo jejich přímí předchůdci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Poradce Obamy, Zbigniew Brzezinskij, uvedl k Ukrajině toto: "Bez Ukrajiny přestává být Rusko impériem, zatímco s Ukrajinou – nejdříve podplacenou a pak podrobenou – se v impérium mění automaticky..." Podle něj je nový světový řád, pod nadvládou Spojených států, vytvářen proti Rusku a na střepech Ruska. Ukrajina je západní základnou pro zabránění obnovení Sovětského svazu."
http://www.strategic-culture.org/pview/2013/12/17/what-west-wants-from-u...

<b>A buďme si jisti, že Rusko dobře chápe, co se souslovím "na střepech Ruska" myslí!</b>

Ale ani být spojencem USA nebývá mnohdy výhra:

<b>Saddám Hussain a Donald Rummsfeld</b> v roce 1983 – velcí přátelé
http://img145.imageshack.us/img145/2367/saddamandrummyxa2.jpg
Donald Rummsfeld si potřásá rukou s tehdejším přítelem a spojencem Saddámem Husainem. Píše se rok 1983, Saddám používá plynovou munici proti Iránu, posléze v roce 1987 plynuje Kurdy a USA mu dodávají satelitní snímky a další informace, jakož i tříštivou munici přes Chilskou firmu Cardoen a kontrolují, subvencují a financují dodávky zbraní z třetích zem.

V roce 2003 ten samý Donald Rummsfeld vede jako ministr obrany USA invazi USA a „ochotných spojenců“ do Iráku, jenž má za následek odstranění Saddáma a jeho lynč po absurdním „soudním procesu.“

Být přítelem Ameriky často znamená smrt.

<b>Muammar Kaddáfí a Barack Hussein Obama</b> v roce 2009 – velcí přátelé
http://s12.postimg.org/f7lh1muhp/kaddafi_a_obama.jpg
http://voices.washingtonpost.com/44/2009/07/09/obama_shakes_hands_with_g...
Barack Obama si potřásá rukou s Muammarem Kaddáfím na G8 setkání. Pak ale pan Kaddáfí jako předsedající Africké Unie přijde s plánem, že by Afrika měla prodávat své nerostné bohatství nikoliv za dolary, ale za zlatem podložený Africký Dinár a ten samý Obama zinscenuje v Libyi teroristický puč, bombardováním „rozšíří“ rezoluci OSN o bezletové zóně a nechá Muammara Kaddáfího zavraždit – jen dva roky poté v roce 2011.

<b>Manuel Noriega a George H. W. Bush</b> (starší) v roce 1983 – velcí přátelé
http://s12.postimg.org/6h0d8i6ql/noriega_a_bush.jpg
http://www.theguardian.com/world/2010/apr/27/manuel-noriega-us-friend-foe
Noriega byl naverbován pro CIA na vojenské akademii v Peru, studoval pak psychologické operace i v USA (Fort Bragg). Po vojenském převratu v roce 1968 začal Noriega rychle povyšovat a stal se nakonec velitelem zpravodajských služeb Panamy a pravou rukou diktátora Torrijose, jenž uzavřel smlouvu s USA o navrácení území Panamského kanálu Panamě v roce 1977. Poté, co při záhadném pádu letadla zemřel, si Noriega přivlastnil moc a sám se povýšil na generála v roce 1983. Pak pomáhal USA s bojem proti Sandinistům v Nikaragui a s praním peněz pro tyto operace (USA z prodeje drog a zbraní, např. i oficiálnímu nepříteli – Iránu, financovali komanda smrti v Nikaraguji) a když se na tom „přiživil“, tak ho v USA za prodej drog odsoudili a CIA ho přestala platit (1988). A následně ten samý G. H. W. Bush, jenž s ním jednal v roce 1983 jako viceprezident, provedl na konci roku 1989 invazi do Panamy, uvěznil Noriegu (na 40 let, propuštěn ale byl v roce 2007 – a vydán do Francie k dalšímu věznění…) a provedl v Panamě změnu režimu.

<i>Být přítel Ameriky není často moc bezpečné... možná že bude přeci jen lepší být přítel Ruska, i když i to je supervelmoc a má své zájmy... ne jak ČR s koupenými politruky... Rozhodně přátelé Ruska takto špatně nedopadají a jejich země nejsou rozvráceny do kořenů a lidé vybombardováni / vystříleni.</i>

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějaké zdroje kterým se dá věřit.Přeloženo do češtiny.Nikoliv z CCCP.
Po tom se se provalilo jak rusové lžou a upravují realitu ke svému obrazu je podivné či smutné že jim ještě někdo věří.Nebo....
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/366056-ruska-propaganda-v-cesku-...
A co nejhůř,pro někoho třeba nejlépe.:) I když při kurzu Rublu:)
http://euro.e15.cz/archiv/ocima-kremelskeho-trolla-rusko-zamestnava-arma...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Paní Johnsonová potká paní Smithovou a ptá se ji, jak se má. "A co děti?"
"Moji kluci jsou v pohodě," odpovídá dáma.
"Nejstarší Jack je vojenský poradce na Ukrajině, Willy je v Iráku, Raul slouží na lodi u Gibraltatu, Johny je v sudánském Darfouru a nejmladší Tod je zrovna v Afganistánu." "A co manžel?" Ptá se paní Johnsonová. "Ten jezdí po Evropě v rámci přednáškového turné, v němž vysvětluji Evropanům, jak nebezpečně rozpínavý je Putinův režim."

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně si vojenskou přehlídku nenechám ujít, kde budou dávat přímý přenos ?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nic takového netvrdím.
Nicméně pokud by, samozřejmě čistě hypoteticky, začali Slováci ve svém pohraničí systematicky lynčovat českou menšinu, divočáci jako ty by tam vyrazili "zjednat pořádek" jako první. Obzvlášť, pokud by v Uherském brodě zadáčo nafasovali "kosu" a basu se spotřebákem. :-)

To co se tam odehrává, je 100%-ní průser, ale pokud by to rus neřešil, autor této (konečně již úspěšné barevné revoluce) by si to mohl vyložit jako projev slabosti. A hlavně jako vhodnou příležitost ještě trochu přitvrdit. Why? Because we can!

http://wp.patheos.com.s3.amazonaws.com/blogs/wwjtd/files/2012/12/atheist...

Měřme všem stejným metrem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Oni Ukrajinci někoho lynčovali? Opravdu?Pokuď má Rus pocit že bydlí ve špatném státě zcela jistě mu nikdo nebránil se vystěhovat do vysněného CCCP,pardon Ruska:)
Spíš je smutné jak dlouho trvalo Evropě trvalo alespoň ekonomicky uvalit sankce.Stejně smutná je neochota zasáhnout vojensky.A že USA zbrojí.Nebude to tím že je to ekonomická a významem Supervelmoc,která už od První světové tahá Evropu z průseru? Zato až rusům dojde plyn budou tak kam patří.Rozvojový zaostalý stát:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

<i>Oni Ukrajinci někoho lynčovali? Opravdu?</i>

A tohle je podle Vás co?!
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/4401-vypoved-ociteho-svedka-o-ukrajin...
http://s923.photobucket.com/user/ax2cz/library/War%20on%20Ukraine?sort=3...
http://s923.photobucket.com/user/ax2cz/library/banderovci?sort=3&page=1
http://www.youtube.com/watch?v=fWkfpGCAAuw
http://www.youtube.com/watch?v=V6R5MLflMAY
http://www.youtube.com/watch?v=p7HrJbqYFVQ
...atd...

Ukrajinci se asi rozhodli obnovit tradici svých hrdinů Banderovců / UPA a podobné verbeže: Banderovci a jejich UPA "armáda" vyvraždili asi 100 000 Poláků tak bestiálními způsoby, že se až nechce věřit, že to je možné...

Například zabíjeli děti a ověsili jejich mrtvolkami stromy kolem cesty a napsali na strom: "Cesta k nezávislé Ukrajině":
http://s15.postimg.org/6dk8m5gd7/banderovska_UPA_radi_na_Ukrajine_1.jpg
http://s15.postimg.org/953icrevv/banderovska_UPA_radi_na_Ukrajine_2.jpg
http://s15.postimg.org/5a04a6vq3/banderovska_UPA_radi_na_Ukrajine_3.jpg

Tarnopol, vojvodství tarnopolske, rok 1943. Jeden (!) ze stromů podél venkovské silnice, před níž teroristé UPA (OUN-UPA), pověsili transparent s nápisem v překladu do polštiny: "Cesta k nezávislé Ukrajině". A na každém stromě, po obou stranách silnice vytvořili tzv. "věnce" ze zavražděných polských dětí.

"Starší děti udusili a malé děti do jednoho roku vzali za nohy a udeřili hlavou o dveře - a hotovo, na vůz. Litovali jsme naše muže, že tak pracují celou noc, pak přes den do další vesnice a pak další noc do další vesnice, kde se lidé skrývali." (z výslechu banderovce)

<b>A ti, co tohle páchali, jsou dnešní "Hrdinové Ukrajiny"...</b>
http://aeronet.cz/news/banderovci-maji-na-ukrajine-status-bojovniku-za-n...

<b>Banderovci v akci</b>
http://trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=5&t=614
...výjimečně drastické, pozor...

...

<b>Kandidát na polského prezidenta: Odstřelovači na Majdan byli zasláni!</b>
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/5868-kandidat-na-polskeho-prezidenta-...
http://cz.sputniknews.com/svet/20150422/301007.html
<i>Podle slov polského politika zastřelili provokatéři na náměstí Nezávislosti desítky demonstrantů a milicionářů, aby podnítili nepokoje. Přitom sám Viktor Janukovyč ani Vladimir Putin nemají s těmi událostmi nic společného, shrnuje Korwin-Mikke. Do určité míry tak zbavuje půdy pod nohama kyjevské úřady a jejich ochránce tím, že je připravuje o hlavní argument. Neexistovalo žádné lidové povstání, byl to ozbrojený státní převrat, chladnokrevně naplánovaný a do všech detailů propracovaný. Byla to akce, kterou Barack Obama označil za zprostředkovatelskou misi Ameriky při předání moci od Janukovyče těm správným lidem, které USA potřebují. Kromě toho učinil polský politik ještě řadu zajímavých přiznání. Řekl například, že by byl rád, kdyby Ukrajina byla nezávislá, současně ale co nejslabší. A důvodem zapojení Varšavy do ukrajinské krize bylo přání získat přízeň Washingtonu.</i>

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Tady si někdo spletl století...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A něco o vyvraždění slavníkovců, abys ukázal jací jsou češi bestie, tam nemáš? :-D

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

to vas nenapadlo ze o Ukrajinu vobec nejde? ze sa Rusko musi naparovat aby si Cina nezacala dovolovat

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tak proč zloděj Putler nezabral Mongolsko?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tím by taky hrdě následoval SSSR, Mongolsko bylo sice formálně samostatné, ale od 20. let to byl fakticky protektorát. Jediný stát, kde si pastevci (typická dělnická třída :-) ) zvolili komunisty...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přeci jen je Rusko pořád ještě menší země než Sovětský svaz. Dosáhli vůbec už někdejšího HDP Sovětského svazu? Každopádně zabrat jinou suverénní zemi stojí nemalé prostředky, které zjevně zatím nemají. To není jako kolonizace Ameriky, kde 90% obyvatelstva pozabíjely neštovice a jiný sajrajt, na který imunitní systémy indiánů jen nechápavě civěly (podobně jako chvíli předtím nechápavě civěli indiáni na Evropany), a těch zbylých 10% mělo luky a šípy.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť s nimi budou víc a víc spolupracovat, protože dva autoritářské režimy se vždycky dohodnou. Dokud je to pro ně výhodné, tak jako kdysi Stalin s Hitlerem :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A nebo poláci s fašistickým německem, že? Já totiž v té oblasti žiju když sem vpadli zasraní pšonci.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Mně se líbí, jak všichni trollové píšete to samé. Chápu, že soudruh Putin cosi prohlásil o Polácích a tak je vaším úkolem to šířit všude. Ovšem těžko porovnat smlouvu o vzájemném neútočení s paktem Molotov-Ribbentrop, kde si Stalin s Hitlerem rozdělil nejen sféry vlivu, ale i území cizích států.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A Vy pane čtete, co píšou Poláci? Zkuste to... Výše máte prohlášení o dovezených sniperech na Majdan od Poláka, shodou okolností kandidáta na prezidenta...

Anebo zkuste tohle:

<b>Polský generál, který podporoval vojenskou pomoc Ukrajině, zcela otočil. Dnes říká: Všechno odvolávám… </b>
http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/14587-polsky-general-ktery...
<i>O tom, co se stalo na Volyni, masakr sto tisíc Poláků z rukou UPA, je třeba neustále pamatovat,“ prohlásil Skrzypczak. Řekl rovněž, že jeho strýc byl UPA zavražděn – přibit „vidlemi na dveře od stodoly“. „Jejich bestialita překračovala lidské představy.</i>

či dnes:

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/4401-vypoved-ociteho-svedka-o-ukrajin...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Nemám nic proti nikomu ale někdo kdo takto žere zprávy z AC24, není bud svépravný anebo nemá všech 5 pohromaddě a netuší co to je rozhled...
To už budou víc pravdivé negativní zprávy o babišovi v babišově idnesu než reálné info na tomto servru...
Stačí mrknout trochu zpět jaká hovna plná nesmyslů dokazali napsat..

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ono by jen stačilo, kdyby soudruzi vysvětlili, jak to bylo s těmi zelenými mužiky, o kterých celý rok tvrdili, že to ruská vojska nebyla. Až si s nimi Putin vytřel zadek, když se jako správný diktátor potřeboval pochlubit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to tu samej proRuskej lidskej odpad. Takoví by i dnes vítali Ruskou armádu podobně jako v "68".

Táhněte zpátky do Moskvy Trollové!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Stejně tak se dá napsat, žeš vítal "západní" vojska, když nás přišly osvobozovat před demokracií. No tak hybaj do Berlína, Trotlíku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.