CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Tajný projekt Microsoftu odhalen! Brýle HoloLens zvládají virtuální realitu

Hehe, kolik je to 14 dni? (vlastne 18 - http://cdr.cz/clanek/john-carmack-o-vyhodach-prenosne-virtualni-reality-...) Co jsem rikal, ze oculus se prilis snazi vse dotahnout do dokonalosti, misto aby to konecne vydal a mohla klesnout cena a rozsirit se to pro lidi ...... a ze je nejspis predbehne microsoft nebo sony, protoze bez prutahu predvedou hotovy produkt pro masy (viz kinect). A je to tady a kolik jsem mel tenkrat hejtu a trefil jsem se na 100% (! - nebo jsem to vedel?:)) a nejspis i s tim, ze Carmack nakonec fakt skonci u microsoftu, hehe:)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Nepripada mi, ze by si AR bryle a VR helmy nejak konkurovaly.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Tak moc nekonkurujou .... AR holobryle jsou nadmnozinou VR oculusu .... staci pres ne hodit satek a je to regulerni VR helma ..... osobne by me fakt zajimalo, jak se to chova pri pohybu .... respektive jak presne je uvedomeni si prostoru a jak rychla je elektronika a display ..... cili LAG.
Nejsou nejake zpravy od tech novinaru, co si to po te prezentaci mohli skutecne vyzkouset? Preci jen kdyz se pohne hlavou, asi ten obraz nebude uplne jak pribity ..... a nebo taky jo, senzory zrychleni muzou byt zatracene rychle a presne a microsoft uz docela davno koketoval i s 1kHz snimanim dotykoveho displeje pro zcela presny pohyb bez zpozdeni .... chtel bych to zkusit, fakt ze jo:)

Jinak je celkem s podivem, ze se to microsoftu podarilo tak dlouho utajit (sam se ten prednasejici divil), vterinu po oficialnim odkryti na webcastu se totiz vyrojily na desitkach webu uz hotove clanky a recenze nekdy z pulky lonskeho roku ..... to se ani applu nepodarilo, sice se mu podarilo spoustakrat utajit presny vzhled, ale uz se vedelo dopredu, ze neco prijde a co to bude .... tady byla septanda, ze MS chysta vlastni oculus, coz se zda vcelku logicke, takze nikdo asi nijak horecne nepatral po tom, co to bude, zvlast kdyz odhaleni melo prijit za pul roku .... osobne jsem cekal, ze to bude spickove zarizeni typu kinect, ale ze zajdou az tak daleko a ukazou plne funkcni a v podstate produkcni zarizeni a navic tak brzo, to jsem teda necekal ..... no, to asi nikdo ..... teda mozna gugl jo, kdyz minuly tyden zabil ten projekt svych bryli, mozna tam ma sve spiony:o)))

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

No s satkem to sice bude bude regulerni VR helma, ale nejspis horsi nez oculus. Z toho co sem cetl na engadget (Imagine you're wearing sunglasses with completely transparent lenses, and overlaid on the world in front of you is a rectangular box. That rectangular box is your window into Microsoft's "mixed" version of reality), tak ta virtualni cast nepokryva zdaleka tolik zorneho pole jako oculus s cockama ze ktereho se nemusi dat koukat ven. Oculus je proste uzpusoben ciste na kompletne virtualni podivanou.

edit: Jeste pridam cast z engadget: "In practice, the resolution is sharp but the field of view is extremely limited. There's a rectangular area in the center of your vision that acts as your "window" into the reality HoloLens presents. It's this limitation that makes HoloLens not a VR headset, and also keeps it from being the Back to the Future 2 glasses we're all waiting for (I'm waiting for that, anyway)."

ad tracking: "which is to say, "how the headset interprets where your head is in relation to the world around you" -- felt the most fully-baked of any of the headset's sensors. Though the prototype was a bit finicky to move very quickly in, I had no issue turning around quickly or kneeling, or any other movements I tried."

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Pujde na ty HoloLens bryle nainstalovat nejaky operacni system nebo v nich bude natvrdo windows 10?

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Protože se holoprogramy budou psát pro W10, tak jiný OS by na nich byl dost na nic, ne?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ja prave doufam, ze se microsoftu nepovede vsechny zamknout do sveho proprietarniho sveta. Namatkou, doufam, ze na ty bryle pujde psat aplikace v openGL (nejspis tom novem, Mantle-based) a ne jen v DirectX, ze budou schopne ukladat data na disk, a ne jen do microsoft cloudu, ... a ze si na nich pustim i jine nez M$ approved aplikace.

A po zkusenostech s microsoftem se obavam, ze existence jineho OS pro ty bryle (nebo pro nejakou jejich kopii) je jedina metoda jak to zaridit. Microsoft se totiz v pripade, ze nema konkurenci, chova naprosto strasne a i lide, kteri ho pouzivaji, tim trpi. Nejextremnejsi priklad: IE6.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Já bych tam doporučoval nahrát linux nebo rovnou MS-DOS - tak si to nekupuj když ti vadí Windows. Kup si podobný brejle který frčej na spolehlivým linuxu. Jo aha - oni žadny nejsou. Tak snad s tím komunita něco udělá - ne?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

vidim v tom hodne velky prulom pro porno :)

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Tak v tom případě si počkám na verzi 2.0, až bude výsledný hologram z tvrdého světla. :-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Red Dwarf to již dávno má!!! A kde je holo bič? Bez něj ať si to strčí :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak teď už víme, proč Google odpískal Google Glass, který šel na přepracování. K úniku tedy došlo.
A taky už víme, proč Microsoft nekoupil Oculus Rift.

A co bude dál? Každý s W10 a Hololens dostane licenci Minecraftu zdarma? Budeme se procházet světem plným kostiček? Když budou W10 v autě, bude nám do brýlí promítat navigaci a další informace?

Lenoši se nechají překvapit. Maniaci už teď vymýšlejí, jak to zakomponovat do našeho života.

A ještě si dovolím pichlavou poznámku: S čímpak přijde Apple?
Plus jedna pichlavá k windowsákům: Stejně to metro budete používat.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Já ho spokojeně používám a pištění učení se neschopných se směju.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Já si nikdy nezvyknul na vyhledávání v Metru. Z nějakého důvodu má W8 potažmo W8.1 problém dostat se do vnitřní nabídky ovládacích panelů. Vzhledem k tomu, jakou práci dělám, mi to docela překáží, takže radši všude rovnou instaluji Shell. Navíc to má tu výhodu, že nemusím naše manažery učit práci v Metru :-).

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Metro je naprosto super akorát Microsoft posral to, že s ním nejdřív přišel na desktopu a pak teprve na telefonu. kdyby to bylo obráceně tak by lidi byli nadšení. To je stejný jako pištění že Windows není operační systém ale jen nadstavba MS-DOSu před dvaceti lety. Teď to všichni používají a z MS-DOSu už nikdo nezná ani CD:\\ natož něco komplikovanějšího.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Mi je z 3D reality na zvraceni, zvlaste kdyz jeste nasadim sluchatka, do 15min mam takovy pocit zvarceni, ze to strhnu z oci a jdu pryc.

Z 3D VR zvrac vetsina lidi ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.