CDR.cz - Vybráno z IT

TÉMA - Naplnila letošní E3 svá očekávání? Čtěte naše dojmy [E3 2014]

E 3 2014 Tema 0
Letošní E3 za sebou zavřela dveře a zanechala průtrž herních novinek, čerstvých oznámení a nových informací o očekávaných titulech. Před začátkem výstavy jsme vám v podobě článku přinesli naše očekávání, jak se letošnímu ročníku povedlo je naplnit?

E 3 Special

Michal Pospíchal
Vedoucí editor

Přestože se nakonec zcela nepotvrdily mé původní obavy z toho, že vývojáři svou munici vystřílí už před zahájením E3, stejně nejsem s letošním ročníkem veletrhu zcela spokojen. Byl bez debat lepší, než ten v kritickém roce 2012, v porovnání s loňskou nadílkou však hodně strádá. 

Ubisoft Conference 3

Mrzí mě, že nedošlo k odhalení nového dílu série Splinter Cell, omlouvá to ovšem naprosto nečekané "pokračování" Rainbow Six: Siege, které vypadá vskutku lákavě a stává se pro mě TOP hrou výstavy. Ačkoliv nejsem fanoušek futury a tvorby Cryteku, mou pozornost si - především kvůli technickému pojetí a tématice - získal také Homefront 2. A do třetice Magicka 2. Mám trochu obavy z inovací, ale rád se nechám vyvést z omylu.

Jáchym Flídr
Editor

Od letošní E3 jsem si tolik nesliboval, vzhledem k tomu, že očekávané tituly mě povětšinou příliš nezaujaly. Mohl jsem být tedy jen příjemně překvapen tím málem nebo zbrusu novými oznámeními. Série Rainbow Six nezasahuje příliš do rámce mého zájmu, a tak mě toto odhalení nechalo spíše chladným. Největší novinkou pro mě představoval nový Dead Island 2, jehož trailer jsem si pustil od odhalení už nejméně tisíckrát. 

Assassins Creed Coop

Jakožto obrovský fanoušek značky Assassin’s Creed jsem samozřejmě dychtivě očekával pořádný gameplay z nového Unity, který mě vším představeným jen a jen příjemně překvapil. Jsem přesvědčen, že by se mohlo jednat o dosud nejlepší díl série. Svým gameplayem mě také chytl za srdce nový Witcher 3, pro který asi budu muset rozbít prasátko a pořídit si nový stroj. No a dál… víceméně nic. Snad příště.  

Martin Paytok
Redaktor

Osobně se nemůžu rozhodnout, jestli byl tenhle ročník prvním nebo posledním hřebíkem do rakve E3, a ani v nejmenším mě nepřekvapuje rozhodnutí organizátorů v roce 2016 přesídlit z tradičního LA do jiného města. To, co předvedly velké společnosti, je s výjimkou Sony opravdu výsměch. Microsoft má přesně jednu zajímavou hru a ta na konferenci chyběla, Ubisoft ukázal, jak neschopný by z jeho zaměstnanců byl tým zásahové jednotky a EA natvrdo uspořádalo projekci vývojářských deníčků. Nintendo pobavilo. Ale Nintendo nikoho nezajímá. 

The Evil Within 1 0

Spokojený mohu být snad jen jako člověk, co má rád horor, protože počet titulů v daném žánru zastínil všechno ostatní. Bohužel pozitivní dojmy z nich pokaždé narušilo něco negativního. Například jsme se dozvěděli hodně o The Evil Within. Včetně toho, že umělou inteligencí momentálně fakt neokouzlí. Vyšlo nové video z H1Z1. Nakonec přeci jenom existuje záležitost s horšími animacemi než DayZ. Dočkáme se krásně stylizované White Night. Na Xboxu One, alias jediné konzoli, kterou doma určitě nikdy mít nebudu.

Nejhodnotnější zprávy? Yager pracuje na strategické akci s vesmírnými loďmiHotline Miami 2 bude mít editor levelů. Na taková oznámení fakt potřebujeme E3... 

Michal Klacik
Redaktor

I když výstava Electronic Entertainment Expo letos procházela značnou recesí pochopitelnou vzhledem k nedávnému příchodu nové generace konzolí, šlo v rámci celého herního svátku zachytit pár kousků, které dokázaly povzbudit náladu. Nejzářnější hrou výstavy byl polský třetí Zaklínač, který každým novým gameplayem roste a sílí. Letos nedošlo ani na mnoho "WOW" efektů okolo oznamování nových her. Z této kategorie nejvíce překvapil nový Dead Island a The Legend of Zelda.

Dead Island 2

Mezi konferencemi zazářila ta od Sony. Krom dodatečných služeb a remaků her, jako GTA V a The Last of Us pro PS4, se zástupci firmy vytasili se zařízením, které dokáže přijímat streamy her ze služby PlayStation Now. Krom toho se zde pochlubili tvůrci z Rocksteady a ukázali parádní video z Batman: Arkham Knight. Na samém závěru přišla ochutnávka z očekávaného čtvrtého Uncharted. Již se můžeme těšit na příští rok, kdy se dá očekávat další vzestup.

Jan Mareš
Externí redaktor

Moc jsem toho nečekal, takže jsem mohl být jen příjemně překvapen. To se povedlo především Ubisoftu a Rainbow Six: Siege, který ukázal velký potenciál a rozhodně si jej nenechám ujít. V závěsu je oznámení Magicky 2 (ať už to se čte, jak chce) a informace o Evolve, jejichž předchůdci (i když ve druhém případě jen duchovní) patří k legendám a nestačí tedy než doufat, že jim dostojí.

Pak tu jsou ovšem věci, které mě velkým optimismem příliš nenaplnily. Řeč je především o ukázce z Fable Legends - sérii Fable mám rád a její pokračovatel vypadá, že ji chce vzít na výlet někam naprosto mimo prostor, který se mi tak líbil. Stejně tak se mi moc nezdá zaměření dalšího Battlefieldu, ten bych radši viděl v jiných kulisách (čímž ovšem v žádném případě neříkám, že to bude špatná hra). Nicméně jako celek hodnotím letošní E3 pozitivně - i proto, že nezbořilo všechny naděje v kvalitní pokračování Dragon Age a protože prostě Doom 4 (ano, jsem optimista). 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku TÉMA - Naplnila letošní E3 svá očekávání? Čtěte naše dojmy [E3 2014]

Žádné komentáře.