CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k TÉMA - Představujeme vám GamesCom, mekku evropských hráčů [GC 2016]

Nemela by se Mekka jakozto jmeno mesta psat s velkym M? Navic to prirovnani ponekud pokulhava, protoze evropskym hracum pokud nejsou muslimove Mekka nic nerika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

každý, kdo není úplně blbý a dával trochu pozor ve škole, musí vědět, co je to Mekka.

ono stačí i sledovat televizní noviny, v kterých je občas zpráva o tom, jak tam davy muslimů ušlapaly desítky lidí v tom chrámě, kde je Černý kámen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rekl, bych, ze slovo "Mekka" je klasicky priklad prevzateho slova, kde spousta lidi uz vubec netusi, co znamena v originale, ale chapou jeho vyznam pro nase prostredi - tedy kdyz se rekne, ze rybnik xyz je mekkou nasich rybaru, tak si pod tim kazdy predstavi, ze to bude asi ten nejdulezitejsi rybnik pro vsechny rybare, nebo nejakym zpusobem nejzajimavejsi...

To slovo preslo do cestiny, ktera ho tak nejak pohltila, stejne jako pohltila spousty slov anglickych, kde lide casto ani netusi, ze nejake slovo pochazi z anglictiny a co tam znamenalo...

Pravda, asi by bylo idealni psat s velkym "M", to souhlas...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

velke pokryti, startujici dnesnim dnem (17.8). je 18.8 a zatial ziaden update - vyzera to, ze na GamesCome nic nove k videniu nie je ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

musíte si rozkliknout sekci CDR/Hry
většina her se nedostane na hlavní stránku CDR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no v clanku je uvedene doslova ze "Všechno z GamesComu u nás můžete sledovat přehledně na jednom místě. " a mate tam blby tag (http://cdr.cz/tagy/gamescom-2014 namiesto http://cdr.cz/tagy/gamescom-2016).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.