CDR.cz - Vybráno z IT

Tesla kupuje SolarCity, nabídne solární řešení pro elektromobily i domácnosti

nepřehlédněte
Tesla 796 X 398
Když se řekne Tesla, co se vám vybaví? Elektromobily? To se má brzy změnit. Vizionářská společnost pod vedením Elona Muska totiž oznámila koupi výrobce řešení pro solární energii SolarCity. Na co nového se v portfoliu firmy můžeme těšit?

Výrobce elektromobilů Tesla Motors ohlásil koupi společnosti SolarCity za 2,6 miliardy dolarů (cca 65 miliard Kč). Akvizice je v souladu se strategií CEO Elona Muska, který v druhé fázi rozvoje společnosti plánuje tvorbu řešení, které umožní generovat a uchovávat solární energii v masovém měřítku.

It 13 Tsla 062216 Co

Právě Tesla dříve oznámila výrobu řešení s názvem Powerwall. Jedná se vlastně o použité baterie z elektromobilů, které výrobce umístil do nového šasi a plánoval je nasazovat do domácností a firem, kde by Powerwall sloužil pro uchování energie ze solárních panelů, případně jako záložní zdroj.

Solární nabíjecí stanice kolem silnic již brzy

Nyní, po akvizici SolarCity, dává koncept ještě větší smysl. Tesla bude schopná nabídnout ucelené řešení pro energeticky soběstačné domy a každého, kdo chce začít využívat solární energie. Dalšími možnými směry budou solární nabíjecí stanice pro elektromobily, nebo třeba řešení pro chytrá města.

Tsla Scty

Jak padlo na blogu společnosti, "Nyní je ten správný čas spojit obě společnosti dohromady. Tesla pracuje na řešeních Powerwall a Powerpack, zatímco SolarCity se připravuje na nabídku nové generace solárních produktů. Spojením sil můžeme vytvořit efektivnější a lépe propojené produkty, které zákazníkům nabídnou skvělé a ucelené řešení pro generování a ukládání solární energie. To vše při jedné instalaci, jedním servisním kontraktem a kontrolované jednou mobilní aplikací."

Transakce bude uskutečněna ve čtvrtém kvartálu roku 2016. SolarCity má nejbližších 45 dní lhůtu, ve které může přijímat nabídky od ostatních potenciálních kupců. Pokud nedostane nějakou překvapivou nabídku, můžeme se těšit na zajímavé produkty vzniklé ve spolupráci obou společností.

Solarcity Tesla Powerwall House 001

 Řešení Powerwall je vlastně krabice s použitými bateriemi z elektromobilů uvnitř, které však stále mají více jak 80 % své kapacity a pro ukládání energie v domácnostech jsou tak dostačující

Zdroje: 

1, 2

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tesla kupuje SolarCity, nabídne solární řešení pro elektromobily i domácnosti

Úterý, 9 Srpen 2016 - 23:06 | DRK | Vyděl jsem někde pořad, kdy si nadšenec předělal...
Středa, 3 Srpen 2016 - 11:11 | Nalim | Hmmm to slysim poprve (nebo jsem si toho predtim...

Zobrazit diskusi