CDR.cz - Vybráno z IT

Lenovo vylepšil svůj ThinkPad X1, udělal z něj ultrabook s pěkným rozlišením

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 05
Pokud se vám název ThinkPad X1 zdá poněkud známý, nejste vůbec daleko od pravdy. Se stejným označením vydalo totiž Lenovo ultrabomobilní pracovní notebook zhruba před rokem. Nyní se k němu opět vrátilo, a jak z dostupných informací vypadá, zapracovalo se hned na několika neduzích.

Oproti dřívějšímu modelu je nový ultrabook ThinkPad X1 samozřejmě tenčí (18 mm), ale na úhlopříčku o palec větší (aktuálně 14"). Obal je karbonový, váha 1,4 kg. Postaven bude na nejnovější řadě Intel procesorů Ivy Bridge a zatím nespecifikované Intel HD integrované grafiky.

Z dostupných rozhraní určitě zmiňme USB 3.0 a mini DisplayPort. Určitě velice potěší vyšší nativní rozlišení (1600 x 900), které konečně vybočuje z obvyklých 1366 x 768 pixelů u konkurenčních ultrabooků (a vlastně i předešlého modelu X1). Dále jak bývá u Lenova již zvykem, můžete se spolehnout na přítomnost trackpointu i velkého touchpadu. Data se budou ukládat na SSD disk (velikost nespecifikována). Ve výbavě je nadále čtečka otisků prstů, 3G modem a podsvícená klávesnice odolná proti polití.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 12

Předchozí verze ThinkPadu X1 nedisponovala moc dobrou výdrží na baterie. Lenovo si výtky vzalo k srdci a obsadilo ultrabook novou řadou svých baterií podporující technologii RapidCharge, která umožňuje zařízení znovu nabít během 30 minut až na 80 procent kapacity. Kompletní výdrž na maximální nabití by se měla vyšplhat k deseti hodinám.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 09

Víc detailů a podrobností není aktuálně známo, pouze o dostupnosti se hovoří někdy v průběhu letošního léta. Cena nebyla také zatím oznámena, ale pokud se ze zájmu podíváme na cenovou nálepku původního X1 (cca 38 tisíc), nebude to zřejmě nic nízkého.

Tagy: 
Zdroje: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Lenovo vylepšil svůj ThinkPad X1, udělal z něj ultrabook s pěkným rozlišením

Pondělí, 21 Květen 2012 - 19:32 | Atlantis | Pěknej stroj, ale zabíjí ho (podle důležitosti) 1...
Neděle, 20 Květen 2012 - 12:02 | MrTao | Jeho velikost.
Středa, 16 Květen 2012 - 14:53 | hmhmhm | Velice pěkný pracovní nástroj od lenova, mít...
Úterý, 15 Květen 2012 - 13:51 | BeeJay | Ještě lépe by vypadal s rozložením klávesnice...
Úterý, 15 Květen 2012 - 13:18 | corwin78 | To vypadá moc hezky, jen ta cena to kazí.

Zobrazit diskusi