CDR.cz - Vybráno z IT

Tipy na Vánoce: Nejlepší dárky s herní tématikou

Van 0
Věřte tomu nebo ne, ale Vánoce neúprosně klepou na dveře. Ještě než se ale závisláci na Call of Duty vrhnou na sestřelování zlatého prasátka, máte přeci jen ještě dostatek času pořídit jim nějaké ty herní dárky.

A co by to mělo být? Prohledali jsme pro vás internet skrz na skrz a narazili na několik nevšedních dárků s herní tématikou, které by milovníkům světa za obrazovkou mohly udělat pod stromečkem radost.

V novém kabátě

No, ne tak doslova. Ale takových triček a mikin s motivy her je nepřeberné množství. Když trochu zagooglíte, na internetu narazíte na celou škálu hadrů, se kterými vaši hráči podlahu rozhodně nevytřou. A občas dojde i na tituly, u nichž bychom takový merchandise úplně neočekávali.

Speciální trička a mikiny mohou udělat radost zejména fanouškům her jako Mass Effect, Borderlands, BioShock, Skyrim, Watch Dogs, Half-Life, ale i Ghost Recon, Fallout, Plants vs. Zombies nebo League of Legends či World of Warcraft.

Van 1Van 2

Zřejmě největším trendem je ovšem Assassin’s Creed. Vedle oblečení k němu na internetu seženete také řadu serepetiček, jako jsou nejrůznější přívěsky, náramky, nebo třeba peněženky s typickým assassinským logem. A pokud je vám to málo, můžete si pořídit i kompletní kostým odpovídající tomu ze hry.

Jako ve snu

Celodenní hraní je dřina. A ačkoliv je to neuvěřitelné, i hráč si po třech dnech strávených u monitoru musí jít alespoň na dvacet minut lehnout. Ale proč mu brát něco, co má tolik rád. Dopřejte mu povlečení s herním potiskem. Trendem poslední doby se staly zejména Angry Birds, a to hned v několika různých motivech zobrazující různé díly této série. Koupit tedy můžete povlečení Angry Birds klasické, ale třeba taky Angry Birds: Star Wars nebo Angry Birds: Space.

Van 3

Přestože je hráč tvor samotářský a může mít problém s vyjadřováním citů, věřte tomu, že ve skutečnosti úplně sám rád není. Vždycky je lepší, když vám někdo kryje záda, no ne? Aby mohl s někým kooperovat i v posteli, kupte mu plyšáka. Nic mu neudělá větší radost, než objímání roztomilé věžičky z Portalu s rudě svítícím senzorem. Snad jen plyšový facehugger.

Van 4

S balením energy drinků pro delší hraní asi nepochodíte. Ty se dostávají zadarmo na kdejaké herní akci.

Hardware, který přiroste k srdci

Povídat si o tom, že byste svému hráči nebo hráčce měli koupit maximální množství platforem, ideálně po dvou kusech, kdyby se jeden přehřál, je asi zbytečné. Radost ale může udělat i fajnová podložka pod myš s herním potiskem a k tomu třeba designově vymazlená klávesnice.

Van 5

Dnes už běžně seženete klávesnice potištěné artworky z World of Warcraft, Dragon Age, Battlefield nebo Call of Duty. Pro MMORPG fanatiky se dokonce dělají i kusy se speciálními, pro tyto účely připravenými funkčními tlačítky, nebo upraveným různobarevným podsvícením pro určité skupiny kláves, které ve hrách zastávají specifické funkce.

A pořádným headsetem, aby hráč mohl pohodlně komunikovat se svým clanem na TeamSpeaku při trenalu, taky rozhodně nic nezkazíte.

Zpátky do dětských let. Nebo ne?

Jako malí si dost možná hráli s vojáčky. Dnes to potají dělají také, jen už mají podobu herních postaviček. Ano, dalším způsobem, jak hráčům udělat radost, je pořídit jim herní figurky. Ty se často vyskytují u speciálních edic titulů, kde k nim navíc dostanete plakát, mapu virtuálního světa, booklet, artbook, hodinky, brýle, přívěšek, notýsek, tričko, ručník, fotku vývojářského týmu a spoustu dalších prkotin, které vám zkoumáním zaberou tolik času, že samotná hra vlastně není podstatná.

Van 6

Pokud ovšem nechcete kvůli jedné figurce kupovat celou edici, nebo chcete pořídit více různých figurek naráz, i to je pochopitelně možné. Připravte se ale na to, že nejde vždy o úplně levnou záležitost. Sehnat ale můžete takřka cokoliv. Vaase z Far Cry 3, Connora z Assassin’s Creed, Darth Wadera ze Star Wars, nebo třeba Prince z Persie z Prince z Persie.

Nie, radšej knihu

Protože z monitoru bolí oči, sáhneme také po knize, u které tomu nebude jinak. Ale alespoň na chvíli ucítíme vůni papíru na rozdíl od smradu ze zaneseného větráku u PC. Her podle knih vznikla celá řada. A i naopak, najdeme také knihy inspirované hrami.

Doporučit vám můžeme první dva díly Dooma od Hugha a Linaweavera. Po kolena v mrtvých a Peklo na zemi jsou zábavné čtivo vycházející z původních titulů. Slušné je i knižní zpracování Diabla a minout byste neměli ani Warhammer.

Van 7

Sáhnout ale můžete i po Hellgate od Mela Odoma a trilogii Halo od Nylunda Erica, i když zrovna její český překlad není z nejšťastnějších. Z poslední doby pak údajně stojí za přečtení Evensonův Dead Space: Mučedník. A pokud máte rádi postapokalypsu, zkuste Piknik u Cesty od bratrů Strugacských, zahrát si tuhle knížku pak můžete v populární herní sérii Stalker. Pro potěšení milovníků světa Warcraftu máte na výběr z více nez 20 knih. 

Moudro na závěr

Nebo jim kupte hru. 

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tipy na Vánoce: Nejlepší dárky s herní tématikou

Žádné komentáře.