CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Toshiba Excite Pro v našich rukách: Nádherný displej, svižná Tegra 4 a zpracování na jedničku

Lol, miix 10 stoji stejne prachy a ma dokonce 3G .... tohle muze koupit jen blazen ..... navic uz se prodava i baytrail miix 2 s 64GB, vyjde v prepoctu na 8500 s DPH .... oba maji opravdove CPU a operacni system, takze srandicky jako androidy a podobne hovadiny zvladne taky a navic je to skutecne tabletPC. Za zminku od toshiby mozna stoji leda encore, ktery uz se snad dokonce i v CR prodava nebo dell venue pro v tehle cenove kategorii nad 5-7k. Za jednoucelovku bez CPU a OS (ARM+android), max 3k za opravdu vydareny model .....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Člověk asi musí být pořádný zaslepenec a fanatik, aby vyplodil takovou jedovatou slinu a nesmysl v jednom.

Jestli je uvedená Toshiba hračka, jak pak tedy titulovat zmíněné Miixy s displeji 1280x800 a 1366x768? V druhém případě se mimochodem Lenovo dopouští klamání, když prezentuje 1366x768 jako FullHD. A to se vyplatí! ARM a Android mají jistě své slabé stránky, ty se ovšem dají do jisté míry minimalizovat či potlačit. Naopak s displejem o absurdním rozlišení 1366x768 uživatel nevymyslí kloudného nic i kdyby se na hlavu stavěl. Lole.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Klííd :-) Já už si ani neověřuju, jak moc BTJ ve svých hejtech lže. Takže nekrmme trolly.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pár set milionů lidí tohle absurdní rozlišení denně používá a ejhle, jde to.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Fakt, že něco "jde" ještě nedokladuje rozumnost ani optimálnost celého.

Prohlížení webu: nevyhovující
Prohlížení dokumentů: nevyhovující
Prohlížení fotek: nevyhovující

"Poslech" hudby, sledování Youtube, hraní her, kontrola atlasu hub: v pořádku.

Zmíněné rozlišení je nevyhovující už na Win/Linux PC, natož na Androidu s všemožnými prostor užírajícími dekoracemi, ovládacími prvky a velkými písmeny.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

koupil jsem si Excite Write a jako grafik jsem spokojenej, ty sracky co jsi vypsal za tablet PC teda fakt nepovazuju, za poradny tablet PC povazuju neco co je opravdu PC a ma kvalitni tablet treba od Wacomu, tedy treba HP 2760p, a ze muzu posuzovat, jsem majitelem i tohoto stroje a zivim se i praci na nem, stejne jako skecovanim na te Toshibe ;)

a za blazna se fakt nepovazuju, zivi me to myslim docela slusne

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tablet vypadá luxusně, ale to nabíjení dost pokakali. Nebojím se to označit moderním "epic fail". Dnes, kdy každý mobil, a dokonce i ta doplňková klávesnice, má nabíjení přes mikroUSB je to prasárna.
Víceméně to znamená, pořídit si nějakou přechodku mikroUSB -> nabíjecí kolík, aby člověk nemusel tahat 2 nabíječky. Nehledě na to, že v nouzi se někdo s USB nabíječkou vždycky najde.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nabijeni pres USB vyrazne omezuje nabijeci proud. U nekterych zarizeni pri pripojeni pres USB lze dokonce jen nabijet nebo jen zarizeni pozuivat, protoze USB to neutahne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mas samozrejme pravdu ze jsou USB omezene, ale to neplati u nabijecek. Bezne vidam co davaji 2A a nebyl by problem udelat jeste silnejsi. Takovou tam mohli dat a diky tomu by porad zustavala ta moznost v pripade nouze to pripojit (klidne vypnute) k nejakemu ntb/pc a tema 500mA to po par hodinach dobit. Takhle proste smula...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A z USB 3.0 proudem 0,9 A. Ale šlo mi spíš o USB nabíječky do zásuvky. Normálně na dovolenou tahám jenom 2 a nabíjíme z toho telefony a čtečky celá rodina.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

"Nádherný displej, svižná Tegra 4", která je tabletu naprosto k ničemu, protože tato Toshiba má takové problémy s přehříváním, že po chvilce hraní klesne výkon na necelých 50% výkonu.

Tento tablet je naprosto k ničemu.
Více info třeba zde:
http://www.notebookcheck.net/Review-Toshiba-Excite-Pro-AT10LE-A-108-Tabl...

Nebo jednoduše hoďte do googlu: "Excite Pro AT10LE-A throttling".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ty si kupujes tablet na hrani her? pak ano, pak je ti opravdu k nicemu :)

ja si to koupil jako pracovni nastroj a k nicemu me urcite neni, naopak je me k necemu cemu se rika prace a slouzi k tomu dobre

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro práci si přece nepořizuje člověk tablet s nejvýkonější grafikou, ale mrkne se naopak po těch se silnějším CPU - třeba Exynos 5 nebo Snapdragon 800.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

ja si hlavne poridil tablet s jednim z nejlepších displayu a hlavne se stilusem kvůli skecovani, jinak moji praci jsou i hry, takze Tegra4 se ume fakt nestrati, ale streva v podobe SoC v tomto pripade byli při vyberu na posledním miste :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Při našem testování se tablet nezahříval nijak extrémně a tak nás ani nenapadlo změřit konkrétní hodnoty vyzařovaného tepla, jako u kolegů z NotebookCheck. Máme totiž spíše opačné zkušenosti - hru Dead Effect jsem na tabletu hrál více jak tři hodiny v kuse a jeho teplota byla velmi přijatelná, stejně tak při několikanásobném opakování benchmarků, kdy se skóre liší maximálně ve stovkách bodů, nikoli snad 50% úbytkem výkonu tak, jak píší ve článku pod vaším odkazem.

Tablet mám nyní u sebe a abych zde netvrdil hlouposti, opakoval jsem Ice Storm Unlimited test ve 3DMark desetkrát po sobě, jako pánové z Notebook Check.
Výsledky: 1. test - 8 903 | 3. test - 9 097 | 5. test - 9 082 | 7. test - 9 009 | 9. test - 9 145 | Poslední test - 9 172. Situace je tedy opačná, nám totiž skóre v posledních testech naopak stoupá :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hw klavesnice je ok , ale proc tam davaj remote prenos, proc do klavesnice nadaji baterku a vydrz by se dvojnasobila . Vis ASUS Transformer produkty . Pak bych mel i to to zajem , za tyto penize, ale jinak je cena hrozne premrstena .

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Klávesnice má svůj vlastní akumulátor, výdrž tabletu ale neprodlouží - když propojíme klávesničku přes MicroUSB s tabletem, začne se dobíjet klávesnice z tabletu, nikoli opačně, což je při cestování docela škoda. Dodatečná energie z klávesnice při vybití tabletu by se určitě hodila :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zase bol problém tam natlačiť infraport :( Okrem Sony Xperia ho nemá asi žiadny iný tablet.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Galaxy Note 10.1, již ten nejstarší, infraport má.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Svižná Tegra4? Určite?
https://www.youtube.com/watch?v=FnsJGtYaWN8
Pri pohybe veže jasne vidno "dropframes", neviem ako to presne nazvať, proste akokeby vypadávali frames pri prehrávaní videa.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.