CDR.cz - Vybráno z IT

Tvůrci Borderlands oznámili nový titul Battleborn s MOBA prvky

Battleburn View 01
Gearbox Software se proslavil hlavně díky své legendární kooperační střílečce Borderlands a téměř již zapomenutému Duke Nukem Forever. Především první zmiňovaná série disponuje nevídanou kvalitou. Doufejme, že toto své umění uplatní i u Battleborn.

Gearbox Software, vývojáři legendárního Borderlands, se očividně nudí u tvorby nového dílu své nejsilnější značky, a tak vyrukovali s oznámením nového počinu, který se nazývá Battleborn. Jedná se o kooperativní střílečku z první osoby s prvky převzatými od MOBA her.

I přes to, že se koncept velmi podobá právě Borderlands, Randy Pitchford tvrdí, že se herní zážitek bude více věnovat zaměření na samotné hrdiny. Prožitek ze hry by se mohl tedy více blížit tomu, co známe z RPG.

Jak se již nachází ve zvyku studia, Battleborn obsáhne velmi osobitý a humorný design a celkové zpracování světa. Gearbox Software se prý bude snažit, aby se jednalo o ten nejpůsobivější, co kdy vytvořili. Vzhledem k jejich předešlému úspěchu nepůjde o jednoduchý úkol.

Tvůrci prozatím uvolnili pouze CGI trailer, který ukazuje bizarní hratelné postavy, které kolem sebe stínají vše, co má hlavu na krku (pozn.red.: postava s kulometem velmi připomíná tzv. Montanu z dávno oznámeného Brothers in Arms: Furious Four, jehož budoucnost leží ve hvězdách, vyvíjeného taktéž pod záštitou Gearboxu). Battleborn vyjde údajně až v prvním čtvrtletí roku 2016 na platformy PC, PlayStation 4 a Xbox One. 

Zdroje: 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tvůrci Borderlands oznámili nový titul Battleborn s MOBA prvky

Žádné komentáře.