CDR.cz - Vybráno z IT

Tvůrci Life is Strange pracují na nové hře Vampyr. Vyjde již v listopadu

Vampyr E 3 17
Dontnod Entertainment všichni znají díky jedné z nejpovedenějších adventur posledních let, Life is Strange. Tvůrci se tentokrát vrací s titulem, trochu jiného ražení jak hratelností tak i zasazením.

Vampyr bude akční RPG od tvůrců Dontnod Entertainment, tedy od lidí, kteří stojí za velmi úspěšnou adventurou Life is Strange. Nový titul bude zasazen do alternativní Anglie v roce 1918, kdy po ulicích Londýna pobíhají krvelačné nadpřirozené bytosti, klasika.

Vampyr 4Vampyr 5Vampyr 7

Hráči se chopí role lékaře Jonathana Reida, který prahne každý večer před spaním po své oblíbené knize anatomie a naneštěstí i sklence dobře vychlazené krve jednadvacetileté krásky. Nicméně jako lékař se snaží svou profesi balancovat se svou přirozeností, respektive to za něj budou řešit samotní hráči.

Trailer neukazuje záběry ze hry, ale snaží se navodit ponurou náladu, kterou bude ideálně finální produkt vyvolávat. Záběry přímo ze hry jsme však mohli vidět již na loňském GamesComu. Adventurní prvky se příliš neliší od Life is Strange. Atmosféra je díky skvělému designu města a dobrému nasvícení velmi skličující.

Jakmile dojde na souboje, hratelnost začne skřípat. Podobnou dynamiku soubojů lze zaznamenat ve většině her Focus Home Interactive. Ve zkratce se nejedná o to nejzábavnější na poli RPG. Nudné, frustrující, nezáživné. Nicméně by bylo skvělé, kdyby hra ve výsledku reflektovala tento fakt a přinesla něco zábavnějšího, co by nenarušovalo adventurní stránku.

Vampyr 8Vampyr 9Vampyr 14

Vampyr by měl vyjít již v listopad pro PC, Xbox One a PlayStation 4. Snad se Dontnodu bude dařit ještě lépe pod křídly Focus Home Interactive než Square Enix (i přes nijak zářné portfolie Focus Home).

Cdre 17

Zdroje: 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tvůrci Life is Strange pracují na nové hře Vampyr. Vyjde již v listopadu

Žádné komentáře.