CDR.cz - Vybráno z IT

Tvůrci Pillars of Eternity rukují s dalším old-school RPG, Tyranny [E3 2016]

Tyranny 4
Mezi veškerou tou evolucí nejen v žánru RPG, ale obecně herního průmyslu, je občas pěkné usednout za hru ze staré školy. Vývojáři ze společnosti Obsidian o tom ví své, a na letošní E3 tak představili svoji novinku.

Cdre 3

V roce 2012 se pro vývojáře z Obsidian Entertainment změnil svět, když jejich RPG ze staré školy, Pillars of Eternity získalo přízeň fanoušků a s ní téměř 4 miliony dolarů na vývoj. Před rokem a půl jsme se tohoto titulu konečně dočkali, a byli jsme svědky toho, že crowdfunding dokáže přivést na svět velmi slušné projekty.

V Obsidian Entertainment nicméně neusnuli na vavřínech, a tak v březnu letošního roku zkusili své štěstí znovu a vyrukovali s novým titulem, Tyranny. Tehdy hráči dostali nakouknout pouze na upoutávku, která o hře nic nevypověděla. Pouze prozradila příběhové pozadí o souboji dobra se zlem.

TyrannyTyranny 2Tyranny 3

Už samotný příběh se trochu vzdaluje od tradičních konceptů, kdy hlavní hrdina chopí překypuje dobrem a vše na světě je růžové. V tomto případě vstupuje hráč do hry tam, kde běžný herní příběh většinou končí. Válka mezi dobrem a zlem je u konce, přičemž zlo vyhrálo a dobro bylo převálcováno.

Hlavní hrdina má v této historii také svůj podíl, neb svému vládci pokorně sloužila a pustošila svět. Posláním hry tedy bude doprovodit tohoto antihrdinu na jeho cestě za vykoupením z jeho skutků.

Ačkoliv nás vývojáři zásobovali poslední měsíce několika screenshoty, teprve na letošní E3 jsme se dočkali pár krátkých záběrů ze hry (viz víše). Na první pohled je rukopis vývojářů a podobnost s Pillars of Eternity patrná – izometrické RPG s podobnou grafickou stylizací. Pokud vás tedy předešlý titul od tvůrců z Obsidian Entertainment bavil, pak se můžete těšit na podobnou zábavu.

Snad se brzy Tyranny představí v nějakém celistvém gameplay videu, než jen v útržcích. Datum vydání je zatím ve hvězdách. 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Diskuse ke článku Tvůrci Pillars of Eternity rukují s dalším old-school RPG, Tyranny [E3 2016]

Žádné komentáře.