CDR.cz - Vybráno z IT

Tvůrci Trine oznámili akční šílenost ve stylu Magicky, Nine Parchments [GC 2016]

Nine Parchments 1
Frozenbyte Studios se po posledním Shadwen vracejí ke svým základům, které úspěšně předvedli s oblíbenou sérií Trine, tedy kreslená grafická stránka a odlehčená stylizace. Titul vypadá prozatím slibně, ačkoliv by mohl klopýtnout před svojí konkurencí.

Sledujte celý týden herní sekci CDR.cz/HRY, kde naleznete zprávy o veškerém dění z německého GamesComu. S námi vám nic neuteče. 

Gamescom Banner 1

Frozenbyte Studios si získalo přízeň hráčů zejména díky své sérii Trine, ve které se čtveřice hráčů ocitla v kouzelném světě plném hádanek. Každý hráč se ve hře mohl chopit jedné ze čtyř postav, které se navzájem doplňovaly. Ve veškeré změti povedených herních mechanismů hrála důležitou roli nádherná stylizace, kreslené prostředí a příjemný hudební podkres, který je kapitolou samo o sobě.

Nine Parchments 2Nine Parchments 3

Tato série už nicméně zakončila svoji kariéru třetím dílem, a vývojáři se tak přesunuli k dalším projektům. Po menším škobrtnutí, jakým bylo Shadwen se tak pokouší napravit reputaci s novou značkou, Nine Parchments. Na aktuálně probíhajícím GamesComu došlo k jejímu odhalení skrze krátký trailer.

Upoutávka obsahuje všechno, co by takové oznámení mělo obsahovat. Stručný popis herní náplně, sympatickou hudbu a ukázky přímo ze hry, nikoliv CGI filmečky, které hrají na efekt a neprozrazují o finálním produktu zhola nic.

Ve hře stanou opět čtyři hráči v rolích odlišných charakterů, minimálně po vizuální stránce. Jak se budou postavy lišit herními mechanismy, prozatím není jisté. Z ukázek se však nelze zbavit dojmu, že hra výrazně připomíná podobné akční šílenství z ptačí perspektivy, Magicku. V tomto nevinném pokladu měli všechny postavy stejné dispozice, avšak o jejich potenciálu rozhodoval jen a pouze hráč.

Nine Parchments 4Nine Parchments 5

Hlavním zábavním prvkem ovšem byla možnost zasáhnout i své kolegy, což hru pozvedlo o řád výš, zejména díky potenciálnímu trollení. Zda si i Nine Parchments vezme z tohoto titulu příklad, lze jen doufat. Efekty viděné ve videích ale vypadají v tomto případě velmi nadějně.

Nine Parchments by mělo vyjít příští rok na PC, Playstation 4 a Xbox One. Do té doby doporučujeme oprášit zmíněnou Magicku, u které si s přáteli užijete jistě mnoho hodin zábavy, vzteků a zpřetrhaných přátelských pout.

Diskuse ke článku Tvůrci Trine oznámili akční šílenost ve stylu Magicky, Nine Parchments [GC 2016]

Žádné komentáře.