CDR.cz - Vybráno z IT

Tygr o velikosti slona! Smartphone Wistron Tiger s WP 8.1 má 6,45" displej

Wistron Tiger Windows Phone
Přerostlé smartphony nejsou záležitostí pouze operačního systému Android. Asijský výrobce odhalil svou "giga" novinku s Windows Phone.

Na veletrhu informační techniky Computex Expo 2014 v Tchaj-wanu se představil nový velikán mezi phablety s pojmenováním Wistron Tiger. Tento přerostlý chytrý telefon zaujme na první pohled svým 6,45" displejem s Full HD rozlišením (1920 x 1080 obrazových bodů). Zařízení je obdařeno čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 800, na němž běží operační systém Windows Phone 8.1 od Microsoftu.

Wistron Tiger Windows Phone 1Wistron Tiger Windows Phone 2

Wistron Tiger by měl mít hliníkové tělo, takže by nemusel mít až tak velkou hmotnost. Aby byla úhlopříčka obrazovky skutečně co největší, telefon nemá hardwarová tlačítka. Možnosti Domů, Zpět a Vyhledávání jsou přímo součástí displeje. Tlačítka jsou součástí lišty, kterou je možné v případě potřeby schovat přejetím prstu.

Wistron Tiger Windows Phone 3Wistron Tiger Windows Phone 4

K dalším vlastnostem patří stereo reproduktory a fotoaparát. Zatím se jedná o referenční návrh telefonu, takže je otázkou, zda bude finální verze vypadat skutečně takto. Model by se nicméně měl dočkat hromadné výroby. Na bližší specifikace si budeme muset ještě chvíli počkat.

První video s novým phabletem zveřejnil německý server Mobilegeeks:

Wistron je tchajwanský výrobce elektroniky. Jednalo se o součást společnosti Acer, která se osamostatnila v roce 2000. Firma po světě zaměstnává na 30 tisíc lidí a většinu svých produktů vyrábí v Asii, ale i v Evropě se od roku 2007 najde jedna pobočka, konkrétně v technologickém parku CTP v Brně-Slatině. V závodě se vyrábí servery, stolní počítače, LCD televize a monitory.

Samsung Galaxy W Phablet

Samsung Galaxy W

Jeden z dalších gigantických tabletofonů představil také výrobce Samsung. Jeho nový model Galaxy W (SM-T2558), který bude zřejmě veřejně známý jako Galaxy Mega 7.0, disponuje dokonce 7" obrazovkou. Bohužel tento model má být dostupný pouze v Koreji.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tygr o velikosti slona! Smartphone Wistron Tiger s WP 8.1 má 6,45" displej

Čtvrtek, 5 Červen 2014 - 21:06 | DDR0 | to je troll, netřeba ho brát vážně. Nicméně na té...
Čtvrtek, 5 Červen 2014 - 19:15 | Jan Kurek | Pro BTJ by to byl telefon na "hovno", a...
Čtvrtek, 5 Červen 2014 - 16:40 | BTJ | "Bohužel tento model má být dostupný pouze v...
Čtvrtek, 5 Červen 2014 - 16:14 | DRK | Nemůžu si pomoct ale lidi s takovým "prknem...

Zobrazit diskusi