CDR.cz - Vybráno z IT

UHD Evolution Kit přidá starším Samsung Smart TV nové moderní funkce

samsung_uhd_evolution_kit.jpg
Chcete novější televizi, ale nechcete zbytečně utrácet? Nový evoluční kit Samsungu udělá z vašeho staršího modelu nabušenou novinku.

Jihokorejská společnost Samsung odhalila novou evoluční sadu 2014 UHD Evolution Kit, která umožní zákazníkům přehrávat videa v UHD kvalitě, i když jejich televize UHD standard nepodporuje. Samsung UHD Evolution Kit, označován také jako Samsung SEK-2500U/XC, je produktem, který obrací zaběhnutou marketingovou strategii.

2014_samsung_uhd_evolution_kit.jpg

Samsung si je vědom, že prodej chytrých televizí neustále klesá a lidé odmítají stále dokola obnovovat své starší modely televizí. Proto chce tržby navýšit jiným způsobem. Vytvořil přístroj, jenž by mohl alespoň část zákazníků nalákat do další investice. Malé tržby jsou přeci jen lepší než vůbec žádné. Člověk není nucen zakoupit zcela novou televizi, aby si mohl užívat nových technologií. Stačí pouze dokoupit nové příslušenství za několikanásobně menší cenu ke stávajícímu televizoru.

samsung_uhd_evolution_kit_remote.jpg

Evolution Kit byl navržen tak, aby jej bylo možné jednoduše připojit k chytrým televizím Samsung Smart TV. Je kompatibilní s modely LED 85S9 a F9000. Sada ve výsledku přidává televizi další výpočetní výkon pro dodatečné funkce, které by mohl zákazník využívat pouze po zakoupení zcela nového přístroje.

Mezi jeho vlastnosti patří čtyřjádrový procesor, 2 GB DDR3, 4 GB Flash paměti, Smart hub 2014 nebo dálkové ovládání Smart Control. Ultra HD podpora, tedy přehrávání videí s rozlišením 3840 x 2160 obrazových bodů, není jedinou novou funkcí, kterou získá televize obdařená "zázračnou krabičkou". Další podporované funkce: kodek HEVC, technologie HDCP, standard MHL, HDMI a další.

UHD Evolution Kit je jediné zařízení na světě, jež podporuje nové UHD standardy. Toho si všimla také porota při každoročním udílení cen na veletrhu spotřební elektroniky CES 2014, což novince od Samsungu přineslo cenu CES Innovation Award. I když se Samsung Evolution Kit ještě neprodává, již nyní je zalistován v několika českých obchodech s cenou začínající na 7 990 Kč. Dostupnost je však neznámá.

V minulosti jsme se mohli setkat také se starším typem evolučního kitu s názvem Samsung Evolution Kit 2013 (SEK-1000/XC), díky němuž se Samsung televize ES7000, ES8000, ES9000 a plazmy E7000, E8000 mohli vylepšit na úroveň modelů řady F.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku UHD Evolution Kit přidá starším Samsung Smart TV nové moderní funkce

Pondělí, 28 Duben 2014 - 19:34 | PV | Jsi ten článek nečetl pozorně. To je krabička...
Pondělí, 28 Duben 2014 - 15:26 | BTJ | April!!!???:) Snad jo ..... kazdopadne chybi...

Zobrazit diskusi