CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Umělá inteligence píše další díl knižní ságy Her o trůny, tedy Písně ledu a ohně

Prý objevily se již dávno mrtvé postavy... Oživování mrtvol mi přijde u HBO jako docela častý jev.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak to myslíte s tím oživováním mrtvol v seriálu, kde je doslova armáda zombie, ve které se nachází nemálo postav z předchozích dílů? :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem spíš na mysli Johna Sněha a Ohaře, ale ano, armáda zombíků je taky dobrý argument :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že na počet znovuzrození vede Beric Dondarrion :-) Jinak oživení Ohaře bylo v knize poměrně dlouho naznačováno. Smrt Jona Snowa má zase opodstatnění i příběhové, jelikož díky smrti byl zbaven slibu, kterým se zavázal Noční hlídce.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No spíš jsem to myslel ve stylu:
"Tak kdopak umře dneska? Ježiš, tolik práce to dalo ho zabít a on je zase naživu!"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za celych 7 sezon sa da uvazovat o 3 ludoch..Gregor Clegene - tam by som povedal, ze nebol mrtvy, cize Qyburn ho neozivil, len uzdravil.. ibaze bol trochu moc "za ciarou".. Beric Dondarion - je podla mna proof of concept, inu ulohu v seriali nema, ukazuje, ze Pan svetla pomocou svojich knazov dokazu ozivit cloveka. A nie raz! Jon Snow alias Aegon Targaryen - jedina osoba, ktorej smrt a ozivenie v serialy malo jasny zmysel s nasledkami na dalsi hlavny dej. Takze ked od GOT cakas "kdopak umre dneska" najdi si iny serial, GOT nieje pre teba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oživení Ohaře??

Tak teda nevím, odkud máte, že Ohař (Sandor Clegane) vstal z mrtvých, ale v seriálu, na který se dívám já, Ohař nikdy neumřel.
Pouze zůstal těžce zraněný v jedné roklině, kde ho pak našel a ošetřil nějaký Septon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi vám nedošlo, že jsem nemyslel "oživení" ve stylu vyrábění nemrtvých nebo wololo styl. Spíš jsem měl na mysli to, že se ta postava prostě znovu objeví, aby měl herec na chleba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Umela inteligence? Zatim veskere vysledky prace neuronovych siti jsou na urovni, jako kdyz AI haze hromadou kostek, a CLOVEK vybere zajimave vysledky z miliardy hodu: "HLEDTE, AI hodila 1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6, to je opravdu zajimave, ze?"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět, že autor článku se hodně nudil, když píše takovéhle "hodně optimistické" články.
Počítač vyplivnul totální bordel, který nemá ani náznak hlavy a paty, ale "když hoooooodně hledáte, tak tam najdete něco trochu zajímavého" :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tomu říkáte novinka? Kdo si sakra myslíte, že generuje Ordinci, Ulici a Mladí a neklidní?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, pravděpodobně stále ještě platí Cimrmanův poznatek, že ačkoli umělá inteligence dělá mílové kroky, umělá blbost lidskou blbost hned tak nenahradí... ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hej, budete se tomu divit, ale tyhle scénáře píšou skuteční lidé :)
Seznámil jsem s jedním spoluautorem Ulice, co má na starost právě scénář. Docela objektivně ví, co, a pro koho to píše. Jsou to vlastně stejní zákazníci, jako všude jinde, a buďto na tom vyděláte vy, nebo někdo jiný.
Je to smutná realita, ale jsou v tom peníze. Na druhé straně stojí mladej Svěrák, kterej generuje filmy pouze z cizích rozpočtů (myšleno hlavně státu a z jiných peněz, co byly občanům uloupeny, třeba koncesionářských poplatků nebo OSA), a argumentuje tím, že tak dobré filmy (hodnoceno na počet ocenění) by vlastně bez dotací nevznikly.
Není to moc hezké, ale kdybych si musel vybrat, druhý přístup mi přijde ještě horší. Svět je naštěstí veliký, a dost peněz na kvalitní filmy (a vlastně cokoli) se v něm najde, akorát člověk musí umět přinejmenším anglicky. Smutné na tom je, že je často snažší to upirátit, než se to snažit získat legálně, respektive alespoň autorovi zaplatit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Filmaři mohou jít cestou vývojářů nezávislých her. Postupně se vypracovat, dělat větší a větší projekty, mít komunitu a investory. Čímž docílí toho, že budou víceméně točit to co chtějí i když to může být menšinová záležitost. Jenže jim ten socialismus vyhovuje a Svěrák bude raději brečet jak je to nefér a že by mu stát měl přihodit pár desítek milionů na nový film.

Další věc je, že filmy mají stále špatný způsob distribuce a jsou drahé. Kina jsou přežitek, měli by tam vracet vstupné pokud člověk odejde, což by i tomu průmyslu prospělo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však vám nic nebrání otevřít si kino na kvalitní filmy, rozdávat tam třeba whiskey a doutníky, vymáhat klid, vracet peníze... a promítat třeba Hitchcocka nebo něco z Youtube :)

Pár takových kin i ve větších městech je, kde nejedou novinky, a mají vlastní menší cílovku. Ale je tu k dispozici obrovská masa lidí, co je ochotná sedět na popcornu, poslouchat křičící děti, a dívat se přitom na reklamu na Coca Colu. Proti tomu se prostě nedá bojovat :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ja idem zachvilu na Terminator 2 3D, nie preto, ze som ochotny pocuvat deti popcorn.... ale ze inde ako v kine Terminator 2 3D neuvidim. A to som ten film videl uz niekolkokrat.. A co sa GOT tyka, na LOTR som nebol v kine ani na jednom, keby natocili GOT filmy, isiel by som na vsetky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.