CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Únik fotografií zachycuje chystanou, leč zrušenou Lumii 960

MS udelal dobre, ze Lumie zabalil. Samozrejme je to skoda, ale MS byl ve slozite situaci. O Windows 10 Mobile nebyl zajem a totalne podelali hardware.

Z hlediska Windows 10 Mobile je to obrovska skoda, protoze cely koncept je zajimavy a ja neverim, ze by se nechytil. Verim, ze kdyby mel MS dostatek trpelivosti a na Windows 10 Mobile pracoval dal, tak ze by to casem zacalo rust. Microsoft je bohata firma a tak si myslim, ze mohla system do zacatku dotovat z jinych prijmu.

Byl tu ale druhy problem, temer zadna firma nechtela Windows 10 Mobile pouzit ve svem hardwaru (telefonu) snad vyjma HP, ktere ovsem neni v tomto byznysu nikterak zavedenou firmou. Bohuzel Microsoft nedokazal vyrabet vlastni telefony a ty trpely neuveritelnym mnozstvim zavad, coz bylo vzhledem k tomu, ze firma navazovala na tradici kdysi legendarni Nokie dost prekvapive.

Ve vysledku to MS musel realne zhodnotit a zabalit. Nezajem o jejich software a poruchovy hardware to proste bylo moc spatne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasim. Lumie nebyly nijak zvlast poruchove z hlediska hw - naopak. Problem byl vyvoj sw, kdy MS postupne zrejme snizoval rozpocet a uchyloval se ke kompromisum a vydaval nedotestovane nedodelky. To prinaselo userum takove problemy (casto po aktualizaci neco zasadniho prestalo fungovat), ze se vubec nedivim, ze ztratili duveru i ti, kdoz ji drive meli. Skutecnym zabijakem je ale podle me naprosto umele vytvorena fama "nedostatku aplikaci", kterou vesele prizivovali vyvojari jez nesnasi MS z principu/historickych duvodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja porad moc nechapu proc se pise o nedostatku aplikaci. Jakoze to ze jich neni 10 milionu, jako v pripade Androidu znamena, ze jich je nedostatek? Nebo jaxte na takovou blbost prisli?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.