CDR.cz - Vybráno z IT

Update firmwaru PS4 přinese funkci uspání konzole během hraní

Playstation 4 Review Controller Hero
Při představení konzole od Sony v rámci PlayStation Meeting 2013 došlo i na oznámení mnoha funkcí, kterými bude disponovat. Dost se jich bohužel do launche nestihlo vyladit, a tak přicházejí dodatečně. S novým updatem firmwaru přijde slibované suspend/resume.

Vydání verze 2.50 firmwaru pro PS4 je na spadnutí a fanoušci hádají, co všechno revolučního přinese. Jedno z mnoha přání byla možnost suspend/resume přímo během hraní videoher. Sony všem udělalo radost, že tuto funkci skutečně plánuje. Pokud vás titul omrzí, stačí konzoli uspat. Vrátíte-li se zpět vezmete do ruky ovladač, oživíte zařízení a můžete pokračovat přesně v tom místě, kde jste skončili. No a implementace trvala jenom necelé dva roky.

"Funkci suspend/resume budou podporovat vesměs všechny PS4 tituly. Toto vám dovoluje užít si toho, že vaše hra je okamžitě k dispozici. Stačí si vzít do ruky bezdrátový ovladač DualShock 4, stisknout tlačítko PS button a vrhnout se zpět do akce. Pokud je načase jít, stačí uložit konzoli do odpočinkového režimu (Rest mode). Při příštím zapnutí pokračujete v místě, kde jste skončili. Strávěte méně času načítáním her a více jejich hraním," oficiální vyjádření firmy Sony.

Ps 4 Firmware 250 Ui NewPs 4 Firmware 250 Access Options

Mezi další oznámené funkce patří podpora služby DailyMotion pro tlačítko Share a to rovnou v 60 snímcích za vteřinu. Stejného nárůstu FPS se dočká i Remote play a Share play. Dojde i na volitelné zvýšení uživatelských práv u omezených účtů. Sub-accounts mohou být tedy upgradovány na master accounts a umožňovat nákupy na oddělenou virtuální peněženku.

Dojde k zaintegrování vyhledávání přátel i z Facebooku. Hráče s především zrakovými potížemi potěší možnost změny kontrastu nebo velikosti uživatelského rozhraní. Lovcům trofejí zaplesá srdce nad možností automatického screenshotu při dosažení nějakého ocenění. Hry, u nichž uživatel nezískal žádnou trofej, budou moci být skryty v daném žebříčku, aby neshazovaly status hráče.

Ps 4 Firmware 250 Data Backup

Společnost ještě nepotvrdila domněnku o možnosti zálohování dat z konzole na externí médium. Nicméně díky uniklé fotografii půjde pravděpodobně o funkci ještě v betatestu a dost možná se objeví v některém z příštích updatů.

Vlastníte konzoli PlayStation 4 a uvítáte tento update? Co si myslíte o nenaplnění slibů u obou konzolí, jimiž se oháněli představitelé firem Sony a Microsoft?

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Update firmwaru PS4 přinese funkci uspání konzole během hraní

Neděle, 15 Březen 2015 - 01:05 | Duck Daffy | Už jste slyšeli o nejmodernější herní konzoli...
Čtvrtek, 12 Březen 2015 - 17:19 | Psycho Mantis | "Lovcům trofejí zaplesá srdce nad možností...

Zobrazit diskusi