CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Uploader musí zaplatit za pirátění filmu Revenant více než milión dolarů

Celkem paleta na to, že filmu udělal reklamu. Nicméně to, že ho vyrazili z práce je naprosto v pořádku a u toho by to mělo i zůstat, pokud na tom torrent releasu nějak nevydělával, což asi ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V rozsudku je jasne napsano, ze zneuzil sveho postaveni zamestnance studia, navic film vypustil 6 dnu pred oficialni premierou. Ve smlouve mel urcite osetreno co se stane v podobnych pripadech.

Navic byl neskutecne naivni, kdyz si myslel ze nikdo neprijde na to kde se vzala kopie s vodoznakem tyden pred premierou - v tu chvili se o to zacalo zajimat opravdu velke mnozstvi lidi i na nejvyssich mistech spolecnosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spravne, mel pockat az po premiere.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty spolecnosti muze bejt uplne sumak jestli na tom vydelaval nebo ne. Ta ztrata kterou ji tim umyslne zpusobil se tim nejak nemeni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ta ztráta? A co když to nebyla ztráta, ale díky tomu úniku vydělali více?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne vsichni ti lidi co to videli tak je to tak nadchlo ze na to hned bezeli do kina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, já to tak dělám (a většinou jdu i s přáteli) a podle řady studií nejsem zdaleka sám. Dalším faktem je, že zdaleka ne každý, kdo si ten film stáhl by na něj šel do kina, i kdyby tu možnost stažení neměl, ale samozřejmě jistě tu budou lidé, kteří si řeknou, že jim ten film za návštěvu kina nestojí a ti si ušetřili zklamání a peníze.
Ale hlavně zapomínáte na faktor doručení, pokud je ten film dobrý, rozkřikne se to díky internetu dokonce velmi rychle a globálně a o to větší návštěvnost bude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano, presne to sa mi stalo v 2009 ked som videl doma na vianoce Avatar, este pred silvestrom som siel do 3D kina. Vacsinou to je ale tak ako pri The revenant, ze to so sebazapretim dopozeram do konca, resp. velakrat aj nie a mazem a zabudam na film. Najhorsi Dicapriov film a je mi luto, ze oscar bol presne za tento.. za Wolfa potom mal dostat vsetky sosky co vyrobia za 10 rokov..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"odškodné ve výši 1 120 000 dolarů, dále byl obžalovaný potrestán osmi měsíčním domácím vězením a dostal 2 letou podmínku."

Dovolím si tvrdiť že sudca vyrobil ďalšieho bezdomovca. Filmová spoločnosť ho bude uháňať až kým neskončí pod mostom. A to bude stále dlžníkom.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No ale tak zase, co jineho si dotycny zaslouzi, ze :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Představa bezdomovce s trestem domácího vězení je úsměvná.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

chci jen říct, že není jisté, zda skutečné odškodné je doopravdy 1 120 000 dolarů.
Dotyčný se ani nijak nebránil a přiznal vinu a v podobných případech žalobce většinou nabídne mimosoudní vyrovnání. Pak jenom nechají soudce ať udělí nějakou absurdně velkou pokutu, která má odstrašit ostatní (ale v reálu nebude vymahatelná).

Už se na veřejnost párkrát dostala informace, že reálná suma odškodnění je ve většině případů menší (teda za předpokladu, že obžalovaný se vehementně nebrání a dohodne se)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Smejdi. Kvuli tak priblblymu filmu znicej zivot toho cloveka.
Jako v podstate nic proti filmovymu studiu, kdyby mi nekdo neco vynasel z firmy tak ho taky vyhodim, ale soud mu napari milion dolaru odskodny, domaci vezeni a podminku? Jako vazne, je ten soudce normalni? Asi nejakej podplacenej debil!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsi zamestnavatel snu - za kradez cehokoliv bez ohledu na vysi zpusobene skody - pouze vyhazov.

Ten clovek moc dobre vedel co dela a jaky za to muze dostat trest - byl to zamestnanec studia, takze to mel urcite osefovane i ve smlouve.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě by na tom nejvíc štvala ta osvěta :) Už vidím, jak někde školákům přednáší smradlavej bezdomáč jak se pod most dostal :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To odškodné je nesmysl. Vyhazov z práce je ok, když pro někoho dělám tak nebudu překračovat jeho vcelku logická pravidla. Zajímalo by mně na základě čeho došli k té "škodě". Já bych tvrdil že jsem jim naopak zajistil reklamu...
A lhát s FBI školákům bych rozhodně taky nechtěl.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.