CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k USA představily svou novou zbraň určenou k boji s drony

puvodni link na video ma byt https://www.youtube.com/watch?v=SNPJMk2fgJU
tamto je nejakej reupload

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Co konkrétně chcete ilustrovat tím trikovým ruským videem? Je naprosto zjevné, že ten dron je ve videu doanimovaný a nějak tápu, jak to souvisí s tím obsahem o nových zbraňových technologiích USA?
Jinak řečeno, čekal jsem něco podstatně serióznějšího.
To druhé video je smutná "senzace" a chudák ten, koho takhle načapali. Vždyť tohle dá dohromady zvídavý student snad z každé průmyslovky.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Ten rusak predvadi kdejaky zbrane, rozhodne to neni fake predvedl uz kde co, staci pohledat.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Neznám toho chlapíka, ani jeho práci a historii, ale to, co je na uvedeném videu, tak je jasná animace a pěkně si z vás vystřelil. I v diskuzi pod videem na YT je o tom zmínka. Vždyť to lítá aniž by se koukal na tablet a řídil to, zvlášť, když se otáčí a říká nějaký komentář a ono si to mezitím "kontrolovaně" letí, asi jste nikdy neřídil dron. Taky ty pohyby vzduchem vůbec nekorelují s natáčením vrtulí a změnou zvuku a celé to divně plave prostorem.
Je to prostě animace, tečka. :)
Sice se docela snažili, např. stín na zemi, odfouklý prach a turbulence v dýmu, ale fakt nevím co tím fakem sleduje...
Díval jsem se teď na jeho další videa, a těch animací používá spousty, výbuchy aut, lodi, pračky, všecko přikrášlené, achjo...

Podobné animované nesmysly, kterým lidé věří, jsou např. tyto:
https://www.youtube.com/watch?v=3wAjpMP5eyo
Tady je realita: https://www.youtube.com/watch?v=iHu6LVg-0Hs

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Celé je to kravina, pro úspěšnou obranu proti "dronům", což jsou většinou buď modely letadel na dálkové ovládání nebo amatérské varianty volně prodejných dronů, stačí zarušit pásmo 2,4GHz, na kterých operuje většina těchto letadélek a teroristům jejich plán nanejvýše bouchne do xichtu. Nějaké strefování dronů dronama ...

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Vskutku inteligentní. A když náhodou někdo použije drona s jinou frekvencí (což se asi zjistí až při/po útoku), tak zarušíme i to další pásmo a tak dokola. A nebo počkat, můžeme přece rovnou zarušit všechny frekvence do 10GHz a bude jistota, ne? Jo, sice nám pak nebude nic fungovat, ale aspoň budeme mít pocit bezpečí, co? A ano, jen pocit, protože proč navádět drona ručně, když se může naprogramovat a navést se sám pomocí GPS/ Glonass, apod.? Jo, tak zarušíme i tuto komunikaci. A tak pořád dokola a dokola, až budeme mít na seznamu 100 úspěšných útoků + zarušený všechny pásma a pak se přijde na jiný způsob ovládání/navádění a je to opět v.
Zdar Max

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

A z toho vyplývá co? A z toho vyplývá, že je potřeba, aby ve společnosti někdo takové potřeby s dronama ani neměl, což je sice daleko náročnější cesta, ale o to účinnější... Myšleno výchova, respekt, komunikace, životní úroveň, zdraví, smysluplnost života, koníčky, komunita, soudržnost atd. Ve skutečně vyspělých zemích si ani nezamykají barák či auto, protože to ztratilo smysl. ;)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Pane sluníčkář, buďte trochu realista ;-).
Idea je pěkná, ale stát, kde toto funguje na 100% není ani jeden na světě. Najde se pár států, kde to tak nějak je, ale spíše jen regionálně, tzn. né všude.
Tzn., že je k tomu potřeba postupně dospět, možná tedy za 1000 let, pokud se do té doby sami nezničíme.
Zdar Max

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem sluníčkář, jen se těma škarohlídama nenechám strhnout, a to je sere. ;)
https://www.facebook.com/video.php?v=538160779680083

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Takovej blbej napad ... co takhle zapnout ruseni az pri zjisteni neregistrovaneho dronu a vypnout hned jak spadne?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

to je dost nedomyšlený, protože dron může být autonomní, s umělou inteligencí, takže nepotřebuje gps, ani člověka co ho na dálku ovládá. Není problém udělat dron, který se naučí jednou prolétnutou dráhu, kterou zopakuje. Jaké pásmo potom chcete rušit, když dron může mít třeba jen laserové prostorové skenery, termovizi, kameru. Dron může rozpoznávat obličeje. Dráha letu se taky dá naprogramovat před vypuštěním. dříve taky dopadaly rakety a bomby bez gps a dálkového ovládání přesně tam kam měly. dnes není pro mafii problém, aby dala do auta bombu, která rozpozná obličej a bouchne jen když uvidí svůj cíl.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

"dříve taky dopadaly rakety a bomby bez gps a dálkového ovládání přesně tam kam měly"

No právě že nedopadaly, viz "carpet bombing". Ale na druhou stranu by asi v dnešní době nemusel být až takový problém udělat i plně autonomní řízené pumy (nejspíše pomocí computer vision). Možná by neměly tak dobré CEP jako pumy řízené GPS, ale určitě by byly lepší než "hloupé" pumy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a teď to namontovat a zprovoznit po celých USA - jinde totiž problém s drony nemají.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.