CDR.cz - Vybráno z IT

Uživatel Chapie_Hnízd0 odcizil stovky Steam účtů. Zeman vyhlašuje státní smutek

Capi Steam April
Herní svět řeší opravdu kuriózní kauzu. Na povrch se dostalo skandální odhalení nelegálního obchodu s daty uživatelských účtů digitální distribuční sítě Steam. Problém postihl také českou veřejnost, případem se zaobírá i kancelář prezidenta republiky

První potíže se Steam účty čeští uživatelé hlásili už v noci na středu, v průběhu včerejšího dne ovšem administrátoři objevili v systému díru nevídaných rozměrů. Právě majitelé jednotlivých účtů se k nim nemohli po dobu několika hodin vůbec připojit, a když se zadařilo, neměli k dispozici jedinou hru. Herní knihovna zkrátka zela prázdnotou.

Po složitém pátrání vývojáři Steamu zjistili, že veškerý obsah herních knihoven byl znovu přeprodán a přepsán na účet vedený pod uživatelským jménem „Čapí hnízdo“, jehož majitelem má být jistý pan Babish.

Pan prezident Zeman byl situací obzvlášť znechucen, když se chtěl večer věnovat rutinnímu tréninku ve hře Farming Simulator. Už několik týdnů se pokouší v co nejlepším čase sklidit brambory - připravuje se na chystanou lan párty, kterou chce v nejbližších dnech uskutečnit s prezidentem Čínské lidové republiky,“ řekl pro CDR.cz mluvčí kanceláře prezidenta, Jiří Ovčáček.

Cap 1Cap 2Cap 3

Tak podivejte se, pane redaktore, snažím se naši krásnou zemi reprezentovat moderními prostředky. Byli jsme s váženým prezidentem Čínské lidové republiky na střelnici, ale brzy nám došly softwarové kuličky. Rozhodli jsme se tedy usednout k herním kompjůtrům a věnovat se mírumilovnějším záležitostem. Tato situace mne tedy upřímně mrzí a budu po panu Babishovi vyžadovat vysvětlení,“ dodal jedním dechem prezident Zeman, kterého jsme zastihli krátce po soukromé prohlídce korunovačních klenot.

Tématu prezidentské lan párty ve hře Farming Simulator se bude věnovat nejbližší vydání talkshow Jana Krause, kde bude Miloš Zeman hostem. Živý přenos přímo z divadla vám nabídneme také na našich stránkách.

Cap

Návrat odcizených her a zaprodaných účtů je v tuto chvíli v řešení. Probíhá pátrání i vyslýchání osob, které mají s kauzou spojitosti. Padlo už také několik obvinění. Ředitel společnosti Valve, provozovatele služby Steam, Gabe Newell, se ze soudního líčení omluvil, protože ho škrábe v krku. Majitel účtu „Čapí hnízdo“, na který byly hry převedeny, a který inkasoval peníze, pan Babish říká: „Čapí hnízdo není moje, je to nějaký firmy, která patří do holdingu.

Další zasedání soudu proběhnou již brzy, tuto vyhrocenou situaci pro vás budeme i nadále sledovat. Prezident Zeman vyhlásil státní smutek, potrvá do 30. února.

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Uživatel Chapie_Hnízd0 odcizil stovky Steam účtů. Zeman vyhlašuje státní smutek

Pátek, 1 Duben 2016 - 16:45 | Psycho Mantis | bohužel článek se dá zařadit k podrůměru....
Pátek, 1 Duben 2016 - 16:11 | Dreit | A mně se to třeba líbí :) Hlavně nevěšet hlavu,...
Pátek, 1 Duben 2016 - 12:53 | Mat Rio | Opravdu kroutím hlavou nad tím, že i sem se musí...
Pátek, 1 Duben 2016 - 08:56 | DRK | Na aprýla nic moc..

Zobrazit diskusi