CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k V Amazonu v Dobrovízi vypukl požár. Evakuována byla celá budova

Si tipnu. Můžu? Lithiový akumulátor? (ne, nemusí to být Samsung)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V tom regálu mohlo byt těžko něco jiného, než Lithiový akumulátor, co by mohlo samovolně způsobit požár. Například na poště těžko vyloučíš nějakou zlomyslnost poslanou v balíku ale tady šlo o regál výrobků. Dále je třeba vyloučit závadu na elektroinstalaci (skříplý kabel, prodlužovačka, vadné zářivkové těleso, USB nabíječka a podobně), podle fotek ale tam nic podobného nebylo. Se vší pravděpodobností si tam nikdo kouřit nedovolí a pak už jen zbývá úmysl, tedy že by nějaký zaměstnanec zaškodil. Už tam něco takového bylo někdy v říjnu ale zapalovat něco v regálu, když je tam spousta lidí, stabilní hasicí zařízení a určitě spousta kamer, to mi připadá blbý ale vyloučit se to nedá. Amazoni jistě ví, co v těch balících v ohnisku bylo.

Tipnu si úmysl/baterka tak 20/80%. Nejspíš se oficiálně nic nedozvíme, Amazon se chlubit nebude. Že jsou ale Li-Ion a Li-pol velký problém, to vím jistě, hned za nima kráčí USB nabíječky, to je kombinace přímo vražedná. Koukněte, kolik se vám toho válí doma a jak blízko to nabíjíte od hořlavých materiálů ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo dobry, kdybych tam byl, tak polinko taky prilozim. :-D (samozrejme az po evakuaci zamestnancu)
---
99% samovzniceni baterie, ze by nekdo naschval nebo nedbalost bych nepredpokladal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda způsobená požárem - sto tisíc. Škoda způsobená hasiči - tři miliony :-) Jestli by pomalu nebylo na čase, aby hasiči začali používat i jinou technologii, než vodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo nebranil Amazonu, aby mistnim hasicum zakoupil moderni hasici prostredky, ono to totiz taky neni zadarmo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Amazon o hašení nic neví, iniciativa by měla logicky vyjít ze strany hasičů. Pokud bude návrh rozumný, firmy do toho půjdou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to už třetí požár za necelý rok. Někomu hodně vadí, že si tam dva tisíce lidí vydělá na živobytí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, mohou za to nepřátelé. Nikdy ne blbost, šetření na elektroinstalaci nebo "kvalita" skladovaného zboží :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby za to mohla nekvalita nějakého akumulátoru - vyrábí ho snad Amazon? Na elektroinstalaci šetřil kdo - Amazon nebo česká stavební firma? A pokud za to může blbost, kdo že tam pracuje - Syřané nebo Češi?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Za vše - kdo tam pracuje (samozřejmě za co nejnižší mzdu), co si koupili za budovu (jistě ji chtěli co nejlevnější) a co tam skladují (to znamená také prodávají zákazníkům) - samozřejmě odpovídá Amazon sám. A líbí se mi, jak jste otočil od vašeho původního výkřiku "Někomu hodně vadí" :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.