CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k V Dubaji mají solární palmy, zastoupí nabíječku, infocentrum i Wi-Fi hotspot

Prozradíte nám, jakým zázrakem může nabíjení probíhat 2,5x rychleji, než kdybyste mobil nabíjeli doma? Průběh nabíjení totiž reguluje elektronika v telefonu/tabletu, vezme si pouze tolik proudu, aby se baterka neusmažila.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Doma máte jenom jednu zásuvku, ale palma má tři! Když přijdete s telefonem, tabletem a notebookem, tak můžete nabíjet vše současně! No není to skvělé...tak neváhejte a objednávejte!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hm, kdyby to nemelo tak debilni tvar palmy, tak by plocha fotovoltaickych clanku mohla byt vetsi, pripadne pri stejne plose clanku by plocha palmy byla mensi.

Ale verejne wifi je fajn.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

On je to v zásadě stejně hloupý nápad jako solární silnice...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

toto nie je hlúpe. K dizajnu sa ale nevyjadrujem je taký aký je. Skôr k nápadu. V krajine kde je slnka dosť a na takej pláži sa takéto palmi hodia. netreba k nim ťahať káble a ľudom poskytnú komfort netu a nabíjania zariadení. Toto nie je na polárny kruh :) Ak sa takéto eko projekty rozumne umiestnia tak budú prínosom.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tady jde o konstrukci. Ten "plátkovitý" tvar je prostě "gimmick". Jistě, pokud nezáleží na ceně, tak můžete postavit cokoli. A že oni těch peněz mají jak exkrementů... Ale na nějakou masivní výrobu elektřiny to nikdy nebude. Na tu pláž to má v nějaké formě smysl, ale v městské zástavbě (kterou článek cituje také) vyjde levněji elektrický přívod + stín z normálního plechu + normální obdélníkový panel ze sériové výroby umístěný někde jinde. (A to ten elektrický přívod dnes může na jediném vedení přenášet výkon i data...)

Mají tam napsáno "built for a sustainable future", a přitom by zřejmě podobných funkcí bylo možné, jak píšu výše, dosáhnout levnějšími prostředky než solárnímí panely speciální konstrukce, které se nebudou používat nikde jinde. To není moc "sustainable", v porovnání s masovou výrobou čehokoli.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasne ze ten tvar palmy je k nicemu, tedy respektive jen kvuli estetice, ale kdyby pouzili normalni ctverec, tak by to na plaze bylo extremne dobry napad.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak cílem asi nebylo jenom aby tam byly ty solární články, ale aby to navíc vrhalo stín a tak.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.