CDR.cz - Vybráno z IT

V No Man's Sky si můžete hrát na piráta, pošťáka nebo zlatokopa [E3 2015]

No Mans Sky Image 11
Stále žádné datum vydání, ale lepší nějaká informace než žádná. Tvůrci se podělili o možnosti živobytí ve světě No Man's Sky a také sdělili obavy, které měli při prezentace hry na konferenci Sony.

E 3 Special 2015 Intel

No Man's Sky se sice chlubí procedurálním generováním planet a událostí, ale moc se toho neřeklo o náplni hry a o tom, co bude moci ještě hráč dělat. Tak krom objevování téměř nekonečného počtu planet je třeba si vydělávat peníze, protože mezihvězdné cestování a přechod do hyperprostoru prostě něco stojí.

Související články:

Hráč si může například zahrát na intergalaktického pošťáka a rozvážet cenné zboží. Další možností je tyto rozvažeče a ostatní lodě přepadat a tyto předměty jim z úložného prostoru sebrat. Pak se člověk však musí vypořádat s tamější policií a ostatními piráty, kterým nabouráváte teritorium.

No Mans Sky Image 12

V neposlední řadě se tu naskýtá možnost těžit drahocenné suroviny a ty následně prodávat na trzích. Tyto materiály lze zároveň využívat ke tvorbě vybavení lodě dle nákresů. Nikdy si tedy nemůžete být jisti, zda daný kus rudy nespotřebujete později na nějakou součástku. Titul však má takový přesah, že se zde vyskytnou i další příležitosti, jak si přivydělat virtuální peníz.

No Mans Sky Image 10

Na závěr vás informujeme, jak se vývojáři báli při konferenci Sony náhodnosti své vlastní hry. Kromě planet se totiž náhodně generují i jejich názvy. Většinou jde o nesouvislé řetězce, ale někdy systém vygeneruje například anglické vulgarismy, které by asi nevypadaly velmi dobře před tisíci novináři a milióny přihlížejícími na internetu. Tvůrci se toho obávali i přes fakt, že onen generátor obsahuje ochranu proti takovýmto řetězců. Ale člověk nikdy neví, že?

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku V No Man's Sky si můžete hrát na piráta, pošťáka nebo zlatokopa [E3 2015]

Žádné komentáře.