CDR.cz - Vybráno z IT

V novém Skypu můžete programovat v reálném čase. Náboráři tak otestují kandidáty

Od doby, kdy Microsoft koupil Skype, uběhla celkem dlouhá doba. Skype je poměrně usilovně rozvíjen, ovšem zda správným směrem, je občas otázkou. Nicméně nejnovější vychytávka, kterou si pro nás Microsoft připravil, je poměrně zajímavá.

Jste-li programátorem a zároveň využíváte Skype, měla by vás zajímat nová funkce, kterou do komunikátoru Microsoft přidal. Ve Skype totiž přibude editor kódu, který ovšem nebude jen kód zobrazovat, bude jej i kontrolovat. Samozřejmostí je i možnost spuštění kódu. Aktuálně je podporováno 7 jazyků: C, C++, C#, Java, JavaScript, Python a Ruby.

Zajímavé je, že funkce aktuálně není dostupná v desktopové aplikaci Skype. K jejímu spuštění potřebujete prohlížeč Edge nebo Chrome. Nicméně Redmond pracuje na nápravě a novinka se v desktopové verzi objeví.

Microsoft vylepšení nazývá "interviews" a propaguje ji jako užitečnou funkci pro náboráře, kde se komunikuje s potenciálním budoucím zaměstnancem. Nic vám však nebrání ji použít mezi kolegy nebo přáteli.

Tagy: 
Zdroje: 

S

Pavel Štrobl

#Externista #CSharp #Microsoft #IoT #Mobilní_technologie #ARM #Elektromobilita #Alternativní_paliva #Old_games #DOS #Student #Burgery

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku V novém Skypu můžete programovat v reálném čase. Náboráři tak otestují kandidáty

Úterý, 29 Srpen 2017 - 21:04 | HKMaly | Takze microsoft je uz na tom tak spatne ze si...

Zobrazit diskusi