CDR.cz - Vybráno z IT

V postapo RPG Horizon Zero Dawn se lidé brání kybernetickým dinosaurům [E3 2015]

Horizon Zero Dawn Image 01
Studio, co stojí za PlayStation exkluzivní střílečkou Killzone, se letos vytasilo s novou značkou, Horizon Zero Dawn, ve které jsou trosky rozpadlé civilizace okupované stroji a hráč má úkol v tomto nehostinném prostředí přežít.

E 3 Special 2015 Intel

Postapokalypsa má ve videohrách mnoho podob. Guerrilla Games svou vidinu zobrazuje skrze divočinu, jejímuž vzniku předcházel pád mocné civilizace. Tento chaos, avšak krásný na pohled, obývají stroje s proporcemi a chováním pravěkých ještěrů. V jejich stínu a v ústraní se krčí nemnoho lidí s primitivním způsobem života.

Horizon Zero Dawn Image 02Horizon Zero Dawn Image 03

Hráč se chopí hrdinky Aloy, která se ve svém kmeni naučila lovit stroje a bojovat s nimi. Ta se může volně pohybovat tamějším otevřeném světě a používat stealth mechanik k vyhnutí se nepřátelům nebo se chopit propracovaného soubojového systému a pokusit se upitvat nějaké ocelové monstrum.

Implementovaný craftingový system bude umožňovat kombinaci, jak přírodních materiálů, tak i zbytků z robotů. Potenciál se ukrývá především v příběhovém pozadí a univerzu, objevování padlé civilizace a zjišťování důvodu, proč se lidé nacházejí v minoritě a stroje v převaze.

Vizuální stránka vypadá jednoduše fantasticky. Guerrilla patří k jednomu z technicky nejzručnějších studií pod záštitou Sony, a proto se netřeba divit opravdu fenomenální grafice, která byla v hrané ukázce prezentována. Vydání titulu se plánuje na příští rok. Již se těším, co vy?

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku V postapo RPG Horizon Zero Dawn se lidé brání kybernetickým dinosaurům [E3 2015]

Žádné komentáře.