CDR.cz - Vybráno z IT

V Rise of The Tomb Raider bude mnohem propracovanější motion capture [GC 2014]

Na GamesComu se nepohybují jen vývojáři a byznysmani pracující v herním průmyslu, ale třeba také představitelé hlavních rolí našich oblíbených titulů. Ta, která svou tvář propůjčila Laře Croft, se rozpovídala o motion capture pro připravovaný díl.

Gamescom Banner 0

Nový díl série, s názvem Rise of The Tomb Raider, vsází na velkolepé animace. A tentokrát mnohem víc, než kdy před tím v celé dlouhé historii značky. A využije k tomu propracovanějších technologií pro snímání herců pomocí motion capture. 

Představitelka hlavní hrdinky hry, Lary Croft, prozradila, že v minulosti měla na tváři 90 snímatelných bodů, v novém zpracování hry je jich podstatně víc, neuvěřitelných 7 tisíc, za pomoci technologie Mova, která snímá mimiku ze stop fluorescenčního spreje. Docílit by se tak pochopitelně mělo mnohem realističtějších pohybů, v případě obličeje respektive gestikulace. 

Rise Of The Tomb Raider

Square Enix Rise of The Tomb Raider oznámil letos v červnu v rámci Microsoft konference na Electronic Entertainment Expo, kde hra přítomné novináře veskrze zaujala. O titulu zatím nemáme podrobnější informace, víme jen, že bude dostupná pro next-gen platformu Xbox One a vyjde o prázdninách roku 2015.

 
Za podporu během zpravodajství GamesCom 2014 děkujeme:

Redaktoři CDR.cz během zpravodajství používají výkonný Ultrabook™ Fujitsu T904.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku V Rise of The Tomb Raider bude mnohem propracovanější motion capture [GC 2014]

Sobota, 13 Prosinec 2014 - 15:47 | Psycho Mantis | tady někdo nikdy neslyšel slovo "ironie...
Čtvrtek, 14 Srpen 2014 - 14:31 | iferdai | Nejde přeci o to kolik těch bodů nastříkají, ale...
Středa, 13 Srpen 2014 - 22:05 | Nalim | Me by spis zajimalo, jak ti borci poznaji, zda...
Středa, 13 Srpen 2014 - 19:30 | Pavel Kmotr | neuvěřitelných 7 tisíc // OK, nevěřím jim to,...

Zobrazit diskusi