CDR.cz - Vybráno z IT

Válečná strategie Men of War navlékne starému dílu nový kabát [GC 2016]

Vyčistěte hlavně, doplňte střelivo a mějte vždy plný batoh nadů. Men of War nás opět bere za nepřátelskou linii, a to ve svěžím moderním kabátu.

Sledujte celý týden herní sekci CDR.cz/HRY, kde naleznete zprávy o veškerém dění z německého GamesComu. S námi vám nic neuteče. 

Gamescom Banner 1

Když se nám ještě před GamesComem dostala pod ruku informace o tom, že na výstaviště zamíří taky česká vydavatelská společnost 1C Company, bylo nám naprosto jasné, že má pádný důvod. Už zatraceně dlouho jsme nebyli svědky nového přírůstku do druhoválečné strategické ságy Men of War. A světe div se, je tomu skutečně tak. I když, jak se to vezme.

Na zbrusu nový díl se bohužel těšit nemůžeme. Vývojáři z německého studia Digitalmindsoft se vrátili k úplným kořenům a první díl série převléknou do nového kabátku. Jde o remake, který ponese honosný název Assault Squad 2: Men of War Origins, a tak trochu vychází zároveň z posledního dílu s názvem Men of War: Assault Squad 2. Ano, se jménem jsou to prazvláštní brikule, ale budiž.

Pokud patříte mezi fanoušky série, netřeba ani diskutovat o tom, jak boží a neuvěřitelně hardcore tato realtime strategie je. Pokud nemáte v žánru ledacos odehráno, budete se trápit hodně dlouho; na druhou stranu je to neuvěřitelná výzva. Série Men of War je totiž i s přibývajícími novými díly neskutečně chytlavá, a to zejména kvůli své poctivosti. Zkrátka hra ze staré školy.

Úplně první díl nepatřil zrovna mezi nadčasové, a tak se v dnešní moderní době dost trápí s grafickou i hratelnostní stránkou. Právě tohle ale čerstvě oznámený remake vyřeší. Těšit se můžeme na nový grafický engine, vylepšenou hratelnost, ovládání, umělou inteligenci, zkrátka staré dobré mise a válečné příběhy, postavené na nových technologiích.

Dost nás sice mrzí, že nám Men of War nenabídne další nový herní zážitek, cena útěchy je ale rozhodně hodnotná. Assault Squad 2: Men of War Origins vychází už 25. srpna letošního roku na PC.

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Válečná strategie Men of War navlékne starému dílu nový kabát [GC 2016]

Žádné komentáře.