CDR.cz - Vybráno z IT

Valve ohlásilo novou hru ze světa Portalu. Vyjde na jaře zdarma pro VR

991101 20110228 Screen 014
Příští týden na Game Developers Conference v San Franciscu dojde k odhalení nové hry od studia Valve. Ponese název The Lab a bude zasazena do série Portal, se kterou si společnost pohrávala už během Steam VR Performance Tool.

Valve to se svojí virtuální realitou Steam VR (HTC Vive) myslí vážně a neusíná na vavřínech. Před dvěma týdny jste si mohli ozkoušet svoji sestavu, zda je připravena na zátěž v náročném prostředí, a to skrze bezplatný nástroj Steam VR Performance Tool (více info).

Steamvr 2Htc Vive Vr 5

Tento testovací software spustil benchmark v prostředí Portalu, kde rozkládal robota Atlase známého z kooperativní části druhého dílu. Touto jednohubkou však Valve s virtuální realitou v rámci této značky neskončilo, příští týden dojde k odhalení nového netradičního dílu.

Nejedná se zřejmě o plnohodnotný třetí díl (a tak mohou oblíbené fórky, že Valve neumí do tří počítat, nadále zůstat), ale o boční produkt nesoucí název The Lab. Zřejmě z toho důvodu, že bude pravděpodobně dostupný pouze pro jejich virtuální headset HTC Vive (exkluzivita však nebyla výslovně potvrzena). 

Cenovou kategorii se rozhodlo studio zvolit tu nejméně násilnou – bezplatnou. Přeci jen se virtuální realita nachází v plenkách a autory všech headsetů čeká povědomá válka o přízeň zákazníků (a samotná zařízení jsou už tak drahá). Bylo by ale zbytečné čekat herní dobu porovnatelnou s prvními dvěmy díly. 

Portal 2Portal 3

Herní komunita už delší dobu přemýšlí, jakým směrem se Valve vydá se svojí virtuální realitou. Někteří spekulují, že má v zásobě třetí díl Half-Life, se kterým by vyrukovali právě na svá nová zařízení a zneužili akumulovaný hype ve prospěch jejich prodejů. Skutečnost nakonec není tak daleko od pravdy, jen se jedná o sérii Portal.

V tuto chvíli není o hře příliš známo, více informací odhalí Valve příští týden v rámci Game Developers Conference, která se koná v San Franciscu. Samozřejmě budeme informovat. 

Porovnáváme: 
 

Diskuse ke článku Valve ohlásilo novou hru ze světa Portalu. Vyjde na jaře zdarma pro VR

Žádné komentáře.