CDR.cz - Vybráno z IT

Valve požehnalo pokračování Half-Life od fanouška a vydá jej oficiální cestou

Když nejde hora k Mohamedovi, musí Mohamed k hoře. Tak by se dal charakterizovat příběh vývoje dlouho očekávaného pokračování Half-Life série, po kterém fanoušci dychtí již řadu let. Nakonec přišlo pokračování za Valve samo. Poštou.

Za 2500 hodin samostatného vývoje (v rámci přibližně dvou let) a pohrávání si se Source enginem se nezávislému vývojáři Richardu Seabrookovi povedlo vypracovat neoficiální pokračování, které navazuje na příběh z Half-Life Opposing Force. K vývoji hry opustil svoji původní práci a založil si vlastní studio (tomu se říká zápal fanouška).

Prospekt Briefcase 003Prospekt Briefcase 005

Po dokončení svého díla zabalil hru do tématicky laděného kufříku a odeslal jej přímo Gabe Newellovi, který v čele s Valve jeho projektu požehnal (tedy až po jeho nasazení na Steam Greenlight). S názvem Prospekt se tak můžeme příští měsíc dočkat vydání tohoto díla přímo na Steamu, v ceně €9.99. Předobjednávky jsou již otevřeny. 

Délkou příběhové kampaně je Prospekt srovnatelný s Half-Life 2: Episode One. Jistě potěší, že není třeba vlastnit původní titul. Fanoušci a především znalci původního příběhu Half-Life si budou moci užít tentýž příběh převyprávěný z jiného úhlu pohledu. Hráč se chopí role mariňáka Adriana Shepherda, v době, kdy je Gordon Freeman držen ve věznici Nova Prospekt.

Prospekt Combine Tech 012Prospekt 610Prospekt Nuclear Power Plant 007

Prospekt nabídne i jisté nakouknutí do světa Xen. Oproti původní hře si titul zakládá i na líbivějším grafickém zpracování, tedy nové textury, modely, lepší rozlišení, osvětlení, částicové efekty, hudba a další. Přestože je tedy ze hry stále cítit závan postaršího enginu, nevypadají věci až tak dekádově. Posuďte sami v traileru níže: 

Požehnání od Valve je na tomto fanouškovském polo-pokračování velice atraktivní záležitost. Navíc si nikterak nezahrává s případným oficiálním pokračováním, neboť se jedná pouze o doplnění příběhu k již zaběhnutým událostem. Prospekt nicméně nevychází z přídomkem Half-Life, snad aby nedošlo k matení zákazníků. Klíčová slovíčka tak naleznete pouze v popisku. Vychází již 11. února 2016.  

Zdroje: 

Diskuse ke článku Valve požehnalo pokračování Half-Life od fanouška a vydá jej oficiální cestou

Pátek, 22 Leden 2016 - 07:39 | 0xB800 | Moc jsem se těšil na to co vytvořil, ale jak jsem...
Pondělí, 18 Leden 2016 - 23:39 | Anonym | pozitivna sprava, urcite vyskusam, myslim ze aj...

Zobrazit diskusi