CDR.cz - Vybráno z IT

Valve utužuje pravidla screenshotů pro prodávané tituly

Steam
Předrenderované obrázky, concept art, výpis ocenění a hodnocení, to vše už do budoucna neuvidíte na prodejných stránkách her na Steamu. Vyvarovat se také chce veřejnému zobrazováním explicitních materiálů.

Steam renesance. Jinak se poslednímu období pomalu říkat nedá. Po nesmírně dlouhou dobu nekomunikativní a často nepřívětivý Steam pomalu odhaluje novou tvář. Posledně příjemně překvapil s možností vracet hry a nyní plánuje usnadnit zákazníkovo nakupování. Mění pravidla pro obrázky uveřejněné přímo na stránce titulu, kde by se po jejich novelizaci měly objevit pouze obrázky přímo ze hry.

Vychází to ze zveřejněného oběžníku, kterým Valve, majitel Steamu, obeslalo všechny, kterých se budou změny týkat. Veškeré spekulace o pravosti oběžníku Valve svižně vyvrátilo s oficiálním potvrzením. Změny se budou týkat her, DLC, demoverzí, videa nebo jiného softwaru; všeho.

Takzvané "bullshoty", nebo-li obrázky speciálně upravené, aby vypadaly jako záběr ze hry a zároveň nebyly ničím jiným, než pohledným wallpaperem, představují problém již dlouhou dobu. Najde se jen málo titulů, jež jich nevyužívá, a pro hráče představují nebezpečí nejen proto, že z nich často není jasné, co hra ve skutečnosti je, tedy jsou hlavně velmi zavádějící.

2947630 Farcryprimal Announce Screen 003 Embargo Oct 6 9 Am Pst

Druhým (vlastně prvním, ale v důležitosti druhým) bodem oběžníku je žádost na vývojáře, aby označili obrázky, které obsahují nahotu, sexuální náměty nebo přehnanou míru násilí. Takové obrázky budou stále viditelné přímo na stránce hry, ale Valve je nebude používat k prezentaci hry mimo ni (slevy, titulní obrázek, apod.).

Valve v oběžníku ovšem nezmínilo penalizace, jež by následovaly po nesplnění požadavku. Kromě velkých her, jako Call of Duty apod., od kterých očekáváme poslušnost, je na Steamu také stovky her, jež přímo spoléhají na zmatené hráče, aby je nalákali na nákup hry. Nabízí se možnost - i když nepravděpodobná - že se tímto krok plánuje Steam "odvšivit" od všech špatných jablek kazící mu reputaci a tituly ze služby jednoduše vyřadit.

Svědky celé změny můžeme být za pár týdnů až Valve ukáže Steam v jeho nové podobě.

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Valve utužuje pravidla screenshotů pro prodávané tituly

Pondělí, 7 Listopad 2016 - 12:17 | petr22 | Co je to prodejna stranka Steamu - to je nejaka...
Pondělí, 7 Listopad 2016 - 12:06 | Nalim | Kazda hra, i kdyby to byl treba Boobs simulator...
Sobota, 5 Listopad 2016 - 23:07 | tony | tyjo co budou takovy firmi jako Bioware, Bethesda...
Pátek, 4 Listopad 2016 - 19:57 | HKMaly | Ze by obrazky meli byt jen primo ze hry to je...
Pátek, 4 Listopad 2016 - 19:09 | CyberAngel | Takovou změnu vítám.

Zobrazit diskusi