CDR.cz - Vybráno z IT

Vector Smartwatch, které vydrží měsíc na jedno nabití, startují na 5000 korunách

Vector 3
Vector je nově začínající značkou z Londýna. Hlavním lákadlem je 30 denní výdrž na jedno nabití, která nemá u Android Wear ani Apple Watch konkurenci. Ale nabídne i něco dalšího?

Smartwatch Vector budou dostupné ve třech variantách. Hranaté Meridian v klasické ocelové barvě budou dostupné od $199 (cca 5000 CZK). Oválné Luna budou dostupné jak v klasickém ocelové, tak černé barvě. Cena u Luny startuje na $349 (cca 8800 CZK).

Vector MeridianVector Luna

Ostatní parametry jsou pro hodinky stejné. Prvním lákadlem je 30 denní výdrž na jedno nabití, které Vector dosáhl díky monochromnímu displeji, který je bezdotykový a dobře čitelný na ostrém slunci. Dotykový displej zastoupí navigační tlačítka po pravé straně. Ovládání je prý velice intuitivní a jednoduché. Najdeme zde všechny funkce, které bychom od chytrých hodinek očekával: krokoměr, měřič spálených kalorií, ušlou vzdálenost a podobné. Další výhodou Vector hodinek je jistě kompatibilita s nepoužívanějšími OS v zastoupení Android, iOS a WindowsPhone.

Podle Joe Santana - výkonný ředitel Vector – bylo hlavním úkolem vymyslet hodinky, které by vás nerušily při běžné práci (aneb když jste zaneprázdněn, tak také nezvedáte telefon). Tudíž vás hodinky ihned neinformují vyskakujícími notifikacemi, ale zobrazí se pouze jako tlustá čára podél obvodu hodinek. Je tedy na vás, kdy notifikaci otevřete.

Vector NotifikaceVector Otevrena Notifikace

Vývojáři třetích stran mají u Vectoru dveře otevřené a nikdo jim nebrání vyvíjet vlastní software pro hodinky jako takové. Společnost Nest je již partnerem a ve vývoji má funkční software pro ovládání termostatu značky Nest přímo z displeje hodinek Vector.

Již teď si uživatel může díky jednoduché aplikaci upravit design zobrazení dle svého. Všechny typy hodinek Vector pak lze osadit jak kovovými, koženými, gumovými, tak obyčejnými plátěnými řemínky. Konečný vzhled hodinek je pak tedy výhradně na vás a záleží jen na tom, který typ řemínku je vám nejvíce pohodlný a jaké zobrazení vám nejvíce vyhovuje.

Hodinky je pak možné objednat přímo ze stránek společnosti Vector.

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vector Smartwatch, které vydrží měsíc na jedno nabití, startují na 5000 korunách

Středa, 25 Březen 2015 - 13:22 | Nnet | Očividně jste nikdy neměl hodinky :D Ručičkové...
Úterý, 24 Březen 2015 - 09:33 | general100 | Az se to nebude muset nabijet vubec, tak teprve...

Zobrazit diskusi