CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Tenký (mini)počítač o velikosti phabletu co nabízí 7000mAh baterii a Windows 8.1

Takhle velké zařízení by už mohlo mít ethernet konektor. Pokud by na něm mělo běžet XBMC a mělo by být připojeno k TV (a tedy na jednom místě), byl by síťový konektor velkou výhodou. Bez něj poněkud ztrácí na zajímavosti.

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Presne moja rec. Ako medial player tomu chyba aj USB 3.0 na externy HDD ; SPDIF out...

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, aspon takovy ten vyklapeci, ktery je na nekterych tenkych noteboocich. Nicmene da se to obejit/resit usb ethernet adapterem.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Výrobci jsou čímdál tím větší hajzlové, ani jsem ten článek celý nečetl ale kombinace window 8 a jakákoliv paměť 32GB je smrtelná, zvláště u taháku jménem eMMC, který je jen výsměch zákazníkovi (cenu zařízení by to jistě mělo o hodně snížit ale reálně tomu tak není a ještě tím vznikají problémy)... krám jeden, IT už dávno není co bývalo, kdy ty zařízení alespoň stáli za to jak po HW tak po SW... takže po té, co mi byl po vánoční nadílce donesen k opravě ultra levný ultra netbůk s tím, že to je pomalé a hlásí to nedostatek paměti jsem na windows 8.1, Bay Trail a eMMc rezignoval a jakkoliv či kdokoliv bude chtít ode mne pomoc a uslyším jeden z těchto názvů, tak v klidu pomoc odmítnu s tím, že se kvůli tomu nechci dostat do blázince... ať žije marketing... zkrátka takové zařízení, kterému stále ještě hodně chybí je sice roztomilé, ale to je vše, spíše to později zákazníkovi přináší problémy a za ty peníze tyto stresové faktory jistě nestojí...

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

It's early days to make a firm judgement, ale muj Windows 8.1 tablet s Bay trail + Office 365 za £59 slape zatim moc pekne. eMMC 32GB (170 MB/s read, 70 write), po instalaci officu a par dalsich veci zatim 11GB volneho, a 2GB natvrdo nastaveny swapak + 4GB recovery partition. Jako za dva litry v prepoctu plnohodnotne PC s plnohodnotnym OS a office na rok pro dve PC, nemuzu si stezovat. Linx 7.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Kde jste ho pořídil?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

11 GB volnych je ale sakra malo na dalsi smysluplne pouziti.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Například jaké? Hry nebo CADy tam snad nikdo dávat nebude. A na hudbu a filmy nevidím problém v SDkartě za litra. :)

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Tady 64GB uhs-1 stoji kolem 700kc v prepoctu, testoval jsem ji crystal markem, ale implementace v tom Linx 7 tabletu ma 24MBs read a 18 write, coz samozrejmne staci na video a hudbu, foto. Jsem si na ni natahl i FullHD videa z panasonicu g6 v max kvalite a dali se v pohode editovat v touchscreen CyberLink Power Director a ArcSoft ShowBiz video editorech: na Bay Trail 4 jadru s 1GB ram :-) Ja se ted budu opakovat jako mnohokrat, ale komentare a minusovani od povrchnich lidi co nemaji s temato zarizenima hands-on zkusenost mi vazne prijdou hloupe, je tu par zkusenych lidi a vecnych komentaru, ale vetsinou je to typicky malo-cesky trolling. Diskuze na anandtechu maji daleko vetsi uroven a informativnost.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Napriklad par zaplat Windows a volne miste je pryc.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Přidávám se: Kdes to koupil? A co to jest?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Zde - http://www.ebay.co.uk/itm/191398987339?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPa...

Uz jsem se primluvil u prodejce aby pridal Cesko do postovneho, zatim odpovedel, ze to preplose mamazerovi sve logistiky. Jinak velice solidne vyrobeny tablet, 280g, jsou uz ruzne recenze na youtube, etc. Psal jsem tu o nem uz v diskuzich hodnekrat. Vicemene i mensi recenzi pod clankem o windows.

copy/paste: Diky za pozitivni komentar, me nadseni z toho tabletu vubec neopada, naopak. Nevim jestli jsem to tady uz nekde zminil, ale k tomu tabletu je dodano i rocni predplatne office 365, dve instalace, jedna pro tablet a jedna pro jakekoliv dalsi pc/mac. To se mi ted naramne hodi, protoze jsem potreboval vytvorit do prace 2 tabulky na zaznamenavani urcitych udaju, office 365 ma v hlavni nabidce i volbu prizpusobeni interfacu (touch vs mys). Tak jsem si ten office vcera nahodil na tablet, z 80% rozpracoval obe A ctverky tabulek na tabletu (za pouziti jenom touchscreenu) a dneska rano jsem si nahodil druhou instalaci na PC, rozpracovane tabulky natahl z default cloudu OneDrive a dokoncil a vytiskl na PC. Kua tablet za 2 litry v prepoctu! Na youtube uz ma par recenzi... Zatim jedine co mu muzu vytknout je trocha static noisu v sluchatkovem vystupu, ktery ale jde slyset jen kdyz nic nehraje, v repracku neni. Testoval jsem i uloziste crystalmarkem a sekvencni cteni velice slusnych 170 MB/s, zapis dostacujici kolem 60 MB/s. Zkousel jsem i rukopis (prstem) a rozpoznava nadherne, kdyby mel navic aktivni digitizer jako moje note 2 tak by to byl za tu cenu asi zazrak, ale koukal jsem vcera na alternativni lepsi (napajene) kapacitatvni stylusy, ale nektere stoji stejne jako ten tablet lol! Za velkou vyhodu povazuji micro usb napajeni, ty nabijecky jsou male a uz mi prisla dvojta dvou amperova, jeden vystup na note 2 abych ji mohl napajet kdyz mi dela wifi hotspot mimo domov a druhy na tablet nebo e-cigo... V aute mam dva napajeci body a taky par usb nabijecek, i dvojte na vylety s rodinou a prately. Tenhle tablet je revoluce... a to jsem si myslel ze tesco hudl 2 za £129 je hodne dobry deal :-) Co se tyce her ze store tak jsem zkousel rip tide 2 a jede hratelne i kdyz na hranici. Last Hope - Zombie Sniper 3D jede plynule, na youtube nekdo hodil ukazku fifa 2014. Co se tyce uloziste, mam po nainstalovani par blbinek, pokru a officu 13GB volneho ze 32GB (2GB jsem udelal swapak na tvrdo, 650MB dropbox soubory, 8.8GB slozka windowsu s tim, ze je dale moznost komprimovat) a 60GB na microSD, dival jsem se ze 4GB si bere recovery partition, mozna bych mohl udelat zalohu Macriem Reflect na microSD a recovery vymazat. Jako na to ze to ma 1GB ram (omezeni pouzite verze BayTrailu) to jede hodne svizne, asi hlavne diky slusnemu eMMC, build quality je daleko lepsi nez naznacuje cena, pouzite materialy jak by z oka vypadly mojemu Dellu E5440... Slicovani perfektni, zadny flex a vrzani. 280g lehka sedmicka se perfektne drzi v jedne ruce. HD rozliseni na teto velikosti vzhledem k citelnosti, vykonu a velikosti prvku na plose je optimalni. IPS display je subjektine dobry, jas pouzivam tak na 10-15% (btw, cele jsem to vytukal na tom tabletu, jako ostatne vsecky moje prispevky v poslednich trech dnech).

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Není od věci udělat Macriem zálohu celého eMMC, včetně recovery oddílu. V budoucnu se může hodit. Samotný recovery oddíl umí nakopírovat na USB (možná i microSD, neověřoval jsem) přímo nástroj integrovaný ve Win8.1. Dokonce následně nabídne recovery smazat a zvětšit systémový oddíl.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, umi tahle vec dual monitor a full hd pres hdmi -> pouzit to s Kodi jako htpc? Data pres wifi by mi stacily.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Myslis ten tablet? Umi full HD pres HDMI a dual monitor v tom smyslu ze jedna obrazovka je display od tabletu a druha externi monitor, tv, projektor... Podporuje to normalni rezimy jako extended desktop, nebo duplikace.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za odkaz. Mít tablet 2GB ram tak neváhám ani vteřinu, takhle jsem lehce na vážkách.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel ten prodejce stejne jeste nepridal Cesko do postovneho, pritom tam ma staty jako Madarsko, Bulharsko, Rumunsko... Nevim jestli treba nema spatnou zkusenost s Ceskem... Nicmene co se tyce 1GB ram a behu toho tabletu jako takoveho, tak je opravdu svizny a to i v desktop prostredi, ale narazil jsem zatim na dve aplikace, jednu hru a jeden video editor ktere vyzaduji 2GB ram, spise si myslim, ze tohle je jakysi 'umele' oemzeni u techto dvou aplikaci (obe aplikace jsou ve windows store a napsane pro modern UI a jak x86 tak ARM). Ten 1GB ram je navic podmineny tim konkretnim typem toho Bay Trailu, ktery vic jak 1GB ram nepodporuje.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

eMMC je jedna z nejlepších věcí, co mohla tato zařízení potkat. Narozdíl od pomalých flash nand čipů, s ubohým IOps, které běžně číňan montuje do androidích bazmeků. Celé to kombo 8.1, BayTrail, eMMC je fajn. Ono šmahem zatracovat po jedné negativní zkušenosti (dá-li se to tak vůbec nazvat), to je snadné.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepsi to bude, az to bude mit 500 GB a vic. Takhle prodavaji zarizeni jehoz hlavni uloziste komplet zabere OS a par programu (jen 10 GB na aplikace - to je vtip, ne?) a jedine zbyvajici uloziste je pametova karta.

A nebo aspon 128 GB eMMC + 500+ GB HDD.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže sice je možná eMMC jedna z nejlepších věcí, nicméně v kombinaci s nenažraným OS a pomalým HW, se tyto věci vzájeně vylučují, když pak ani nejde změnit recovery partition bo výrobce a jen a pouze díky komprimaci disku zbyde k práci debilních 4,3 GB páč Office nenažraně sežerou další 1,5GB volného místa je takovéto zařízení vlastně k nepoužití a komplikuje tak majiteli život, no a při cenách 500GB disků mi takové zařízení nedává smysl a užitek jaksi uniká, už dávno jsou doby, kdy bylo 40GB standardní ale i ty pitomé XP si nevzali více jak 4GB (1/10) místa, nikoliv jako že použití samotných komponentů, ale jako že použití třech od sebe vzájemných komponent, které celkový systém podtrhuje jak na výkonu (Bay Trail), tak na smysluplného použití paměti (32GB eMMC) která se dá rozšířit pouze dalším zařízením karta /disk, které už může být vlastně v ceně a za další nenažraný systém jak na výkon tak na náročnost komponentů (win 8) ... takže mi ve výsledku vychází zařízení, do kterého stejnak musím přikoupit další paměti abych měl na co ukládat data, což vylučuje koupi takového zařízení, protože tyto peníze navíc raději investuji do zařízení, který už takovou paměť má, třeba jako netbook, který je jen o 500,- vočí dražší a namísto jednočipového 32GB bazmeku má rovnou HDD 500GB, to je dobrý kompromis co 1kč to 1GB navíc, proto mě smysl takovýchto rádoby laciných zařízení uniká, protože evidentně výrobce na takovém zařízení trhne nejvíce a s cenou neklesne na rozumnou hranici ale zákazník prostě utře... a bohužel, takových hloupých lidí, co si takový krám koupí je mnoho, přitom za takový peníz jako je nejlevnější netbook raději koupím z druhé ruky našlapaný Dell ve výbavě, o kterém se takovýmu křápovi ani nezdálo... ale to je už jiná věc, stejně tak, jako kdyby za tuto cenu byla namísto 32GB alespoň 64GB eMMC, to už by bylo trochu něco jiného...

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Ačkoliv 32GB není mnoho, jako vnitřní rychlá paměť to myslím stačí.
Další gigabajty v podobě přenositelné SD karty stojí tisícku. Je sice pomalejší, ale to nějakému staženému filmu nebo empetrosce stačí.
Navíc se to snadno přendá do mobilu a jinam. Nebo vymění, když to chcípne.
Cpát tam HDD je blbost a utrácet tisíce za drahou eMMC se asi úplně nevyplatí. A Crysis na Atoma snad nikdo instalovat nebude :)

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Paradoxem je, ze se na tom tabletu daji hrat i ty nejnarocnejsi dnesni tituly, ale musi to byt streamovane z dobreho PC skrze Steam :-) Zatim mam otestovanou jen Dotu 2 na max detaily a slape nadherne na domaci wireless N siti. Ale hrat tohle na tak malem displayi nema smysl, snad nejake streamovane auta, tahovku nebo neco kde maly display neni velky problem. U Doty 2 to vyuzivam predevsim na sledovani live zapasu, na to je to paradicka :-) Ale dokazi si predstavit scenar, ze ma nekdo vykonny komp v jine mistnosti nez velkou telku nebo projektor a pak uz jen staci bezdrat mys a klavesnice + hdmi kabel :-)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, stream ze Steamu jsem čistě ze zvědavosti před delší dobou taky vyzkoušel. Frčelo to relativně obstojně, USB klávesnice, N WiFi a dál připojené HDMI kabelem do TV. Ano byla tam určitá latence a občas artefakt v obraze. Mezitím vyšlo mraky aktualizací Steamu, tak předpokládám další zlepšení.

Je fakt, že nedávno Steam zpřístupnil možnost sledoval hraní někoho jiného, pro takový šmírovací účel je to pak ideální ;-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Martinko, velmi sa mylis. Win 8.1 uz davno nie je nenazrany system, bezi v pohode aj na 1GB RAM a tym dokonca predbieha Android. A samozrejme aj Linux, lebo vsetky bezne distra maju vyssie naroky, ak chces rychly Linux na pomalsom HW, musis vyberat z light distribucii. V com je Win stale horsi, su poziadavky na ulozisko, ale to je tym, ze system musi zarucit beh programov aj so vsetkymi pouzivanymi starsimi technológiami. Ale aj tu sa situacia zlepsila, u Win with Bing sa uz znizili poziadavky a dokaze bezat na 16GB, ako bolo napisane, na 32GB je volnych cca 11 GB, a to este recovery oddiel zabera 4GB.
Co sa tyka procesorov Atom, tiez nemas pravdu, Atom Z3740 a novsie su dostatocne rychle na vsetky bezne cinnosti.
Co sa tyka uzitocnosti takého tenkého pocitaca, suhlasim, ze lepsie je kupit lacny tablet alebo NB, kde je uz aj displej v porovnatelnej cene, a co uz vôbec nechapem, preco k tomu pocitacu dali baterku, aj tak sa nebude dat prenasat.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Nie je nenazrany ? Cize to, ze zabera asi 16-17GB nie je nenazranost :DD. Ked uz porovnavas android, tak ten ci cucne asi 200MB a bezi na 384MB RAM (512 - grafika), novsie ako 4ka uz pocitam bude chciet +100MB. Z toho 1/3 zaberaju google services, ktore sa daju dat prec. A to vsetko bezi v jave, nie nativny kod ako Win, inak by tomu stacilo asi tak 128MB RAM aj pre 5ku android.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Fakt je, ze ten Linx 7 je daleko sviznejsi nez moje note 2 s 2GB ram.. Windowsy zabiraji na disku 6.2GB, stejne jako pred dvema tydny. Za 2 tis kc je to tablet ktery ma zdarma plnohodnotny OS, Office 365 na rok pro dve PC, ktery sam osobe stoji vice nez samotny tablet. Mam ted 11GB volneho mista a nepotrbji uz nic instalovat. Jako nouzovku muzu smazat recovery partition ale zatim nemam duvod. Pro me je to paradni PCcko za tu cenu.

screenshot velkosti slozky windows atd:

https://picasaweb.google.com/112981689532095799714/Linx7#609842178271759...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Neshodneme se. Nesouhlasím, že by platforma Win81+BayTrail+eMMC+2GB RAM měla problém s výkonem. Naopak, tím spíš po zkušenostech s ARMem a Androidem. Je třeba zohlednit co je realistické s takovým zařízením provádět. Je pošetilé předpokládat plnohodnotnou zaměnitelnost s moderním notebookem, nebo dokonce desktopem. I když, hrubým výkonem je tato platforma srovnatelná s C2D.

Existují možnosti jak významně snížit obsazenost úložiště. Je to dokonce velmi snadné až triviální.
1. C: > vlastnosti > vyčištění disku > Vyčistit systémové soubory > zaškrtnout vše (zejména Windows update). Další úspory lze docílit zabudovanou utilitou DISM.exe. UTFG.
2. Aplikace "Vytvořit jednodku obnovení", export recovery na USB, smazání původní recovery.

=> gigabajty volného místa jsou na světě, hurá.

U zařízení s 64GB eMMC měla recovery kolem 9GB, tam byla úspora v absolutních číslech obrovská. Nepochybně se shodneme, že hodnota 1 GB na eMMC je mnohem vyšší, než na nějaké (byť UHS) microSD kartě. eMMC je výkonem někde jinde. Proto mám za zlé výrobcům, že si často usnadňují život a recovery cpou na drahé eMMC, místo toho, aby dodali recovery-flashku/microSD, recovery-nand čip na desce, případně download z webu. Pokud něco zasluhuje kritiku, pak právě toto. Spousta BFU uživatelů je pak následně důsledky tohoto rozhodnutí omezována a jak vidno nic s tím nezmůže ani opravář typu Martynko.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

K čemu takovou blbost?
Už Windows Phone 8.1 + Windows 8.1 = univerzální aplikace.

Microsoft už dlouho směřuje k systému, který poběží na smartphonu, tabletu, laptopu i desktopu a všechny aplikace (vyjma těch archaismů psaných pro XP/95) budou fungovat na všech zařízeních.

Snad to pojmenují Windows One. :)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

At uz konecne nekdo udela 6palcovej telefon s ctyrjadrovym atomem a hdmi. Hned si to koupim a budu na tom pracovat misto stolniho pocitace. V praci proste pripojim monitor a mam plnohodnotnej komp kam si nainstaluju co chci. Vykon je na beznou praci vic nez dostacujici.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

4gb ram a min 64 disk za tu istu cenu. ak ano, kupujem hned zajtra.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.