CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Videopůjčovna Netflix dorazila do ČR! Co umí a jak sledovat obsah měsíc zdarma?

Zasadni vyhoda oproti HBO GO je, ze misto jen Silverlight lze na videa koukat pres HTML5. Takze kdyz v linuxu pouziju Google Chrome, tak vse bezi nativne.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Koukám na HBO GO přes ChromeOS bez problémů, je to ARMový chromebook. Neřekl bych, že tam je Silverlight, takže HTML5 HBO GO umí. Ale to jen hádám.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

"Standard - pocet obrazovek naraz - 2" !!!

Takze tomu mam rozumet tak, ze si za 270Kc mesicne zridim ucet a zaroven mohu koukat ja na svem PC a mohu to dat i k rodicum na jejich PC a ti to z jine IP adresy mohou sledovat kdykoli chteji take?

To by bylo super za tu cenu, protoze ted obsah piratim, ale na flashce to nosim i rodicum. Ja bych Netflix poridil, ale vim, ze rodice ne, takze pokud bych jim to mohl za jednu cenu taky dat, tak nemam co resit.

Jinak ale teda o vstupu na cesky trh se neda moc mluvit, urcite je pro bezne uzivatele nutne lokalizovat web do cestiny, to by snad nemel byt zadny problem a hodne by se hodilo, aby to umelo nacist ceske titulky, pokud na serial nebo film existuji. Nic vic neneni treba a ani zadouci, cesky dabing co predvadi ceske TV je strasny a kvalitni obsah u nas stejne nevznika.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Ano, teraz pouzivam jeden ucet v uhd a pripajame sa z nemecka, svajciarska a uz aj zo slovenska.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

1. Bez češtiny ani ránu...
2. Už teď nemám dost času na televizní pitominy, jen občas něco zkouknu na Prima Zoom. Občas někde nějaký zprávy, výjimečně nějaký film. No, a Mafii na ČT2, možná se budu dívat na Dům z karet. To mi bohatě-přebohatě stačí.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

House of Cards asi bude super, taky o tom uvazuju :-)
Jinak presne, pokud nebudou ceske tituky, bohuzel o tom nemuzu ani uvazovat (anglictinu mam na dost mizerne urovni)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

co jsem zaslechl, tak Netflix prodal vyhradni! prava na House Of Cards Ceske televizi, takze na Netflixu v CR nehrozi ... lol

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Hm zkoušel jsem to a jsem zklamán. To že tam nejsou ani české titulky... no budiž, ale ten obraz co má být HD vypadá skoro hůř než moje 480p ripy na NASu, a ani náhodou nedosahují kvality 720p ripů natož 1080p. Navíc tam zas tak velký výběr není, nevím co kdo na tom vidí, utopie a u nás se to bez titulků nechytne. Kvalita obrazu mě hodně moc zklamala.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Prave kvalita obrazu je jedna z veci, ktery me lakaji. DVBT kanaly TV jsou takovej shit, ze to snad ani nema smysl komentovat...opravdu je ten NetFlix tak spatnej? Jde to nejak prokazat? (screenshoty)?

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita obrazu se odvíjí od rychlosti internetu. Mám tu druhou verzi a běží to HD bez problému, ale jakmile jsem na wifině a dochází ke kolísání spojení, tak se obraz zhoršuje. Nezapomeňte, že pro sledování HD a UHD je taky potřeba míti adekvátní připojení.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Tak s tim bych snad na 25/25 bez agregace problem mit nemel :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem skoda, ze jsem tohle nenasel tu, ale nekde uplne jinde...
http://byznys.lidovky.cz/jak-pridat-ceske-titulky-do-videopujcovny-netfl...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Podle Filmtoro je nabídka seriálů a filmů v porovnání s US docela omezená :(

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

zase na US netflixe chyba dost vela novych titulov, ale zato maju Netflix DVD.
Zase v EU chybaju stare americke filmy a serialy do roku 1970.

Momentalny pristup je trochu nestastny, kto chcel mohol cez vpn sledovat netflix aj doteraz a môze aj nadalej sledovat US verziu, alebo DE/FR/GB verziu, podla toho kde si spravi,alebo zaplati VPN pristup.

Cakal som, ze ked to spustia u nas, bude CZ titulky obsahovat aspon 50% materialu na netflixe v takejto forme je to nepouzitelne pre rodinu.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Za to nemůže ani tak Netflix, ale filmová studia jako vlastníci licencí. Ale dříve nebo pozdji prostě musí ustoupit. Je to jako se streamováním hudby. První se kroutili, bo přijdou o prodeje CD, ale nakonec jim nic jiného nezbylo

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Nabidka v ceskych televizich je taky omezena, tak co :-).

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

hehe, lol "Ano, jak se zdá, Netflix v tuto chvíli vlastně pouze „vypnul filtry“" ... to neni o filtrech, ale priprave peeringu a node na nasich sitich ... jinymi slovy o uplnosti CDN

... a taky v neposledni rade o nakupu prav, coz je lokalni problem a odpoved na caste podivy, proc je misti nabidka oproti US omezena, proc nejsou House of Cards apod ... http://www.ceskatelevize.cz/ct24/media/1598515-ceska-televize-ziskala-pr...

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Jinak par poznatku, co sem behem 2 dnu nasbiral:

- Ceske titulky jsou mozne: http://www.edna.cz/.../navod-jak-si-na-netflixu-pustit.../ (nejen na Chrome, ale i FF, Edge, MSIE ... cti posledni odstavec)

- Kodi rozsireni neni, do tech starych neoficialnich nedoporucuji chodit, protoze Netflix pouziva DRM (konkretne implementace od Widevine), nejlepsi by bylo ofifialni rozsireni, ktere neverim, ze bude. Soucasna jsou bud launchery APK ci nejaky hack nad chromiem. Public Netflix API bylo stazeno nekdy v 2014.

- vice o Netflix DRM: http://techblog.netflix.com/.../html5-video-at-netflix.html
- o Public API: https://gigaom.com/.../netflix-is-shutting-down-its.../

pro odvazne:
- https://github.com/elmerohueso/xbmc.repo.elmerohueso
- https://github.com/andrewleech/plugin.video.netflixbmc

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

příště zkuste poslat celý link a nejenom jeho zkratku (ta zkratka nefunguje) ;-)
http://www.edna.cz/edna-novinky/navod-jak-si-na-netflixu-pustit-serial-s...

dle toho článku to vypadá tak, že ta klávesová zkratka na nahrání titulků funguje i bez různých pluginů. Asi to bude funkce, kterou přidal sám Netflix
(Firefox má ale jinou kláv. zkratku než Chrome)

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.