CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Víte, že existovalo Nintendo Playstation? Byl zprovozněn prototyp z 90. let

Otázka ale je, co tohle zařízení má společného s původním konceptem?
Protože zařízení nikdy nefungovalo a postupně bylo dostavováno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co vsechno asi jeste zmizelo v propadlisti dejin driv, nez to mohl clovek vubec videt a koupit?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu že jsem měl možnost vidět činnost malé pražské firmičky vyvíjející HW, tak je to dost pestré. Jejich nejlepší a nejžádanější produkt vznikl jen jako pokus o výrobu něčeho, co každý vývojář MCU měl k dispozici, jen se to stalo mnohem pohodlnější. Naopak velké předem plánované produkty si zadavatel vlastně ani nepřál, takže se vytvořilo něco, co se následně zahodilo.

Podobné to bude i ve větších společnostech, jako jsou tyto. Něco se zadá a pak se to zruší, klidně i těsně před dokončením. Naopak se vytvoří interně nějaká "blbost", která se stane prodejním hitem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale vždyť to vůbec nebyla nová konzole. To byl SNES doplněný o CD-ROM mechaniku. To nemělo žádný nový procesor ani nic takového. Takže věty "neexistuje způsob, jak přehrávat pravé Playstation tituly. Specifikace prototypu neodpovídají hardwaru Playstationu z roku 1994" jsou sice pravdivé, ale to u tohoto zařízení ani nebylo v plánu.

Ještě by stálo doplnit, že když Nintendo uzavíralo ohledně tohoto zařízená se Sony smlouvu, museli být pánové z Nintenda nejspíš pěkně zhulení, protože to zařízení se mělo prodávat jen pod značkou Sony a také Sony měla mít většinu zisků z her prodávaných na CD. Nintendo si tuhle špatnou smlouvu uvědomilo na té výstavě, vypovědělo ji a druhý den oznámilo jiné plány s Phillipsem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.