CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Levnější volání v Česku? Žádná revoluce se nekoná, Vodafone jen nově účtuje po vteřinách

Ach jo, škoda to nějak komentovat. Prostě hyenismus na zákaznících. :-/

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Po vteřinách jo? To jako podle úhlu který svírají volající s rovníkem nebo jak? :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Říkal jsem si, jak bude asi dlouho trvat, než se tu objeví komentář tohoto ražení. :-)
Český národ posledních pár hodin ničím jiným nežije; jestli je ten neologismus vteřina použit korektně, nebo zdali se měl Vodafone spíše držet jednotek SI a raději prezentovat nabídku "po sekundách"...

Ale ať už použijeme odborný termín sekunda, nebo "lidový" vteřina, pořád to nemění nic na tom, že se revoluce fakticky nekoná. Což se ostatně stejně dalo očekávat... Bohužel.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No prostě v naší malé zemičce O2 + VF + T-Mobile vydělávají na běžném uživateli, aby mohli jinde nabízet levněji. A nic je nebrání udělat opak... nemusí to být jen v zahraničí že. Jak je možné, že přechodem na nového operátora (nejmenovaný z těch tří výše) mám najednou volání za směšných 30 haléřů za minutu? To v rámci konkurenčního boje o firmy samozřejmě jde, ale o běžné uživatele se nikdo nezajímá. To by museli všichni svorně mobily zrušit, což už se nestane a oni s tím počítají :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ono by možná stačilo po nich ty lepší ceny chtít a ne to pasivně brát tak jak to je.... takhle jednou kámoš přišel k Tčku když mu končila smlouva a že chce přenést číslo... hned dostal na srovnatelný tarif co chtěl u konkurence poloviční cenu a ještě mobil se zvýhodněním a pokud se nepletu tak ani ten internet mu do ceny nepočítali....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Asi jak kde, sestra byla u T-Mobile asi 7 let, nedostala nic (a fakturace okolo 700 měsíčně mi na "koncáka" a studenta nízká nepřipadá). Dostat se na úrovně cen které mají firmy, to se asi kámošovi taky úplně nepovedlo :-) Každopádně se mi nelíbí fakt, že i když si něco dohodnu, že to třeba normálně nenabízí i ostatním. Třeba ten citovaný slovenský tarif mi přijde relativně OK. Proč to tady není, když operátory to zase tak moc nestojí (jasně je to proto, že mají dohodnuté ceny tak proč by snižovali)?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vteřiny jako jednotky času bych čekal na idnes, na CDR jednoznačně sekundy, díky

ano, revoluce se nekoná, ale bylo by super, kdyby se konala revoluce alespoň v tom, že se základní jednotka času, bude pojmenovávat tak, jak má

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

U nás je to isté len v bledomodrom. Kúpiš si v T-debile absolútne bombový super _neobmedzený_ internet ktorý zaručene musíš mať vo svojom mobile a po prekročení 1GB sa rýchlosť zníži tak že sa nedajú prezerať ani len webové stránky a to prosím na celý 1 mesiac, resp. do nového zúčtovacieho obdobia !

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mno potom co oskar skoncil, tak vodafone zacina optimalizovat investovane finacne prostriedky.

Inak zabudli ste uviet este jednu skvelu NOVINKU:
Datovy tarif na skok uz vodafone zrusil. Pre obcasne pouzitie internetu, napriklad IDOS apod to bol super tarif.

Takze teraz som odisiel na zahranicnu dovolenku a chcel som si u Vodafonu tak ako po ine roky kupit datovy zahranicni tarif. Nepochodil som. Preco?
- Od zaciatku roku 2012 zdrazili datovy roaming na dvojnasobok (z 177Kc na 350Kc)
- K tomu zrusil tarifu na na skok. To znamena ze potom co si ho zmenim na nejaky novy tarif tak si ho po navrate z dovolenky uz naspat nenahodim. To je pre mna vo finale cca 10x nasobne zdrazenie.

Tak som napisal pripomienku do samoobsluhy a na dovolenke si vyuzivam miestny internet........za par kaciek - 5 euro. Vodafone od nuly k nule posiel. A ja som usetril cca 500Kc. Hura slava pribehu!!!

Inak k ostatnym operatorom sa nema zmysel vyjadrovat - teraz v dovolenkovom obdobi sa opakovane ludia stazuju na drahy roaming (jasne ze maju eurotel). Tak som si urobil opakovane porovnanie a zistil som ze zlaty vodafone ma v niektorych krajinach az 10x lacnejsi roaming nez "pokrokovy" eurotel. V com je pokrokovy som este nepochopil ale pochopil som ze typicky zakaznik furt nadava ale NIKDY neodide :D Pritom uplne vsetci vedia ze im eurotel posle vyfakturovane sms a ine necerpane sluzby i ked mali simku polozenu len tak v supliku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se mi to nebo už teď bylo po první provolaný minutě účtování po vteřinách?

Jinak těm novým tarifům se směju :) Nevím jak popsat, že opravdu nechci platit 600 měsíčně za telefon.
Datový tarify jsou u Vodafonu tragický o rychlosti někde na vesnici radši ani nemluvim...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

besik33: "na skok" není zrušený, já ho mám pořád. Aspoň v tarifu Odepiš, nevím jak jinde. BTW tmobil se taky snažil zrušit účtování dat po kB a nacpat všem nějaký balíčky za 24Kč na 24 hodin. Jenže po celkem ostré diskuzi na jejich webu to nakonec těm, kteří se bránili, nechal. Stejně tu jejich sim brzo zruším. Naštěstí mám zaměstnanecký tarif u kyslíka, kde je účtování po vteřinách samozřejmostí.
Jinak od 4 operátora nečekám nic, kolik by jich muselo být, aby se nedomluvili? Ty stávající mají ceny jak přes kopírák, všichni stejný lupiči. Takže "železná ruka trhu" tu jaxi nefunguje.
Další věc je, kolik lidí je ochotno přejít jinam. Je to jako s bankou. Mně nedělá potíž jít k jiný, když mně stávající naštve, jenže kolik lidí to udělá...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

trodo: no vodafone nikdy nerusil tarify ktore ma aktivovane zakaznik. Len ak je zruseny tak uz neni v ponuke a znovu si ho uz neaktivujem :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli myslíš u Odepiš ten tarif na den (FUP 5 MB za 25Kč) tak ten je taky tragickej...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

to si robi srandu? Uctovanie po sekundach? Doteraz ste tam mali aku tarifikaciu? minutovu?
A my tu na Slovensku lamentujeme ake mame drahe mobilne volania...
napr: http://www.o2.sk/pre-vas/volania/o2-fer/o2-fer-s-platbou-na-fakturu
teda ja som spokojny, ale inu ako sekundovu tarifikaciu si uz par rokov neviem predstavit...
BTW 7 sim na kzdej v priemere 300min do EÚ do 100€ mesacne, po tretej minute vramci siete zadarmo, medzi sebou zadarmo. sms neriesim, tak neviem kolko stoja. Plus 2x internet 500MB a 2000MB v cene.
A to ste podstatne vacsi trh....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

este ako tak sledujem pokrytie 3G sietov u vas tiez pokrivkava (aj ked u 02 nieje zatial mega maxi brutalne, ale badatelne sa to zlepsuje).
Nejde mi to nejako do hlavy...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nezlobte se, ale napsat v clanku vetu "....................., ale buďme rádi, že se věci alespoň malými krůčky hýbou a za tento krok lze Vodafone pochválit." mne prijde jako chvalit zlodeje, ktery mne okradal ve velkem kdezto ted uz mne okrada "pouze" v malem. Tak jako tak mne porad okrada, tak ho za to prece nebudu chvalit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám takový pocit, že před pár lety účtování i první minutu po vteřinách fungovalo, než to zase zrušili.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Celý marketing v telekomunikaci se neustále pohybuje v kruhu. Kdysi přišli s účtováním po sekundách, pak zase data se přestala účtovat po kB, pak zas najednou "výhodně" se účtuje 60 + 60, nyní u VF se vracejí k účtování po kB (nebo jak jinak si lze vyložit BLOK po vyčerpání FUP).

A najednou voilá, už tu opět máme účtování po sekundách. No je to prča, třeba kyslík najednou zase přijde s EFR II :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.