CDR.cz - Vybráno z IT

Vodafone představil dvojici smartphonů a levné VR brýle řady Smart

Vodafone Smart Platinum
Operátor Vodafone odhaluje chystané novinky: výkonný elegantní smartphone Smart Platinum 7, cenově přijatelný telefon Smart Ultra 7 a headset Smart VR pro virtuální realitu.

Vodafone Smart platinum 7

Smart platinum 7 je designový kousek, který vybočuje ze zavedeného portfolia operátora. Smartphone je vybaven 5,5" WQHD (2K) AMOLED displejem s rozlišením 2560 x 1440 pixelů a jemností 534 ppi, jež je chráněn sklíčkem Gorilla Glass 3. Dále osmijádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 652, 3 GB RAM a 32GB vnitřním úložištěm s možností rozšíření paměťovými kartami microSD.

Vodafone Smart Platinum 7

Telefon o rozměrech 154 x 75,65 x 6,99 mm a hmotností 155 gramů pohání nejnovější operační systém Android 6.0 Marshmallow v čisté podobě. Ve specifikacích najdeme technologie Wi-Fi a/b/g/n/ac, NFC, GPS (A-GPS) a Bluetooth 4.2 LE. Nechybí ani čtečka otisků prstů, mnoho různých senzorů nebo kvalitní 16MPix zadní fotoaparát s f/2.0 objektivem, automatickým ostřením a dvojitým LED bleskem, jenž je na přední straně doplněn 8MPix kamerkou. Baterie s kapacitou 3000 mAh disponuje funkcí rychlého nabíjení Quick Charge 3.0. Vodafone Smart Platinum 7 bude k dostání v červenci pouze v černém provedení za cenu 9 977 korun.

Vodafone Smart Ultra 7

Zhruba za polovinu ceny oproti Smart Platinum 7 se představuje druhá novinka červeného operátora. Chytrý telefon Smart Ultra 7 je nástupcem přístroje Smart Ultra 6. V jeho útrobách se ukrývá osmijádrový procesor MediaTek MT6755M, 2 GB RAM a 16GB vnitřní paměť. Smartphone zdobí 5,5" IPS displej s FullHD rozlišením.

Vodafone Smart Ultra 7 2

Nový model se systémem Android 6.0 podporuje technologie Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, LTE, NFC a GPS. Zařízení pohání 2960mAh baterie a nechybí ani paměťové karty microSD. 13MPix fotoaparát, jenž je vybaven automatickým ostřením a LED bleskem, je schopen natáčet video ve FullHD kvalitě při 30 FPS, zatímco přední kamera 5 MPix nabídne jen LED blesk. Vodafone Smart Ultra 7 se dostane do prodeje v průběhu července taktéž v černé barvě za cenu 4 977 korun.

Vodafone Smart Ultra 7Vodafone Smart Ultra 7 1

Vodafone Smart VR

Vodafone se pouští také do virtuální reality. Nejen jako doplněk telefonu Smart Platinum 7 má sloužit nový headset Smart VR, který je kompatibilní s aplikacemi z Google Cardboard. Prvním 50 zájemcům o telefon Smart Platinum 7 na e-shopu bude plastová krabička zpřístupněna jen za 1 Kč, ostatní mohou počítat s cenou 977 Kč.

Vodafone Vr

Vodafone Vr 1Vodafone Vr

Porovnáváme: 
Zdroje: 

TZ Vodafone

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vodafone představil dvojici smartphonů a levné VR brýle řady Smart

Žádné komentáře.